Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Nieuws

Syncasso behaalt type II verklaring ISAE

De ISAE-verklaring (International Standard on Assurance Engagements) is een internationale standaard die door opdrachtgevers wordt gevraagd om zeker te stellen dat het proces bij de serviceorganisatie wordt beheerst (betrouwbaar is). Door de ISAE-verklaring kan de opdrachtgever die zekerheid verkrijgen. ISAE is gebaseerd op interne beheersing en risicomanagement. Van Syncasso wordt verwacht dat wij goed zicht hebben in de verschillende risico’s die een juiste uitkomst van de processen in gevaar zouden kunnen brengen. Voor deze risico’s moeten beheersmaatregelen (controls) worden ontworpen. De betrouwbaarheid van de processen en de uitkomsten daarvan zijn dan geborgd door controlemaatregelen.

Lees meer

Nieuws

Filter op

Start 1e fase onderzoek 'Lezen ≠ Begrijpen'

Samen met Kredietbank Nederland, Rijks Universiteit Groningen (RUG) en de Stichting Lezen & Schrijven is SyncassoLab gestart met het onderzoek 'Lezen ≠ Begrijpen'. Het doel van dit onderzoek is om het percentage laaggeletterdheid onder onze debiteurklanten in kaart te brengen. Vervolgens gaan we met laagtaligen onderzoeken hoe we het beste met hen kunnen communiceren.

Lees meer

Syncasso op de Credit Expo

De Credit Expo staat weer voor de deur: op donderdag 2 november aanstaande verzamelt iedereen die betrokken is bij creditmanagement in Nederland zich in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Natuurlijk vindt u de Syncasso stand op onze vertrouwde plek aan het horecaplein op stand nummer 5.

Lees meer

KEI per 1 september 2017 ingevoerd bij de Rechtbanken Midden Nederland en Gelderland

De rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland (privaatrecht, niet kanton) gaan per 1 september 2017 over op KEI. Met ingang van die datum is het niet meer mogelijk een procedure bij deze rechtbanken aanhangig te maken met een dagvaarding. Een procedure wordt aanhangig gemaakt met een procesinleiding, gevolgd door het oproepingsbericht.

Lees meer

Masterclass VTLB

Met de VTLB berekening wordt de berekening van het vrij te laten bedrag bedoeld. Het betreft een uniforme rekenmethode voor schuldenaren waarop de WSNP van toepassing is. Met de berekening kan onderbouwd worden welk bedrag buiten de boedel blijft.

In de masterclass komen in heldere stappen de diverse onderdelen van de VTLB berekening aan de orde. Naast de theorie worden er aan de hand van praktijkvoorbeelden “online” berekeningen gemaakt met behulp van de VTLB-calculator.

Lees meer

Tijdelijk beperkte bereikbaarheid van kantoor voor de advocatuur

Op donderdag 31 augustus 2017 vanaf 15:00 uur en vrijdag 1 september 2017 is ons kantoor voor de advocatuur niet bereikbaar. Ambtshandelingen die op die dag moeten worden uitgevoerd, kunnen worden uitgevoerd als we ze vooraf hebben ontvangen.

Syncasso en Sjef van der Putten starten in joint venture een nieuw kantoor. Het eerste deurwaarderskantoor van Nederland dat er voor kiest om puur te werken voor de advocaat. Een wendbare startup die ondernemersmentaliteit en passie voor het vak combineert met de landelijke operationele slagkracht van één van de grootste deurwaardersorganisaties van Nederland.

Lees meer

'Nederlandse bedrijven betalen facturen relatief snel'

Nederlandse bedrijven zouden wereldwijd tot de snelste betalers van rekeningen behoren. Nederlandse ondernemingen betalen facturen gemiddeld binnen 46 dagen.

De landen waar bedrijven het slechtst betalen zijn Turkije, Italië, Griekenland en China. Ook in landen als India, Saoedi-Arabië, Portugal, Frankrijk en Japan is het vaak slecht gesteld met het betalingsgedrag door ondernemingen, aldus Euler Hermes.

Lees meer

Syncasso jaarverslag 2016

2016 kenmerkt zich als een investeringsjaar. Om onze merkbelofte We cash. We care. verder uit te bouwen hebben we geïnvesteerd in onze medewerkers, systemen /digitalisering, kwaliteit. De kennis over onze debiteurklanten is op een groot aantal vlakken versterkt door nieuwe onderzoeken in cocreatie met opdrachtgevers en ketenpartners. We hebben onze eerdere onderzoeken met de kennis van nu geanalyseerd, gecombineerd, geactualiseerd en opnieuw geïmplementeerd in onze benadering van debiteurklanten.

Lees meer

MKPay online incasso Internationaal. Nieuwe functionaliteiten MKPay

MKPay online incasso wordt ontwikkeld in co-creatie met MKB-ondernemers. We werken doorlopend aan het verbeteren van het gebruiksgemak van het online platform en het realiseren van nieuwe klantwensen.

MKPay voor grotere opdrachtgevers
Het platform is initieel ontwikkeld voor MKB-ondernemers die zo nu en dan één of een paar vorderingen via het platform willen incasseren. De vraag naar een efficiënte oplossing voor het uploaden van grotere aantallen vorderingen tegelijkertijd, heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een module om dat betrouwbaar en snel mogelijk te maken.

Lees meer

Schuit Polak Van den Hout Advocaten. Nieuwe partner voor juristenteam Syncasso

Schuit Polak Van den Hout Advocaten is vanaf 1 augustus de nieuwe partner van ons Syncasso juristenteam. We mogen zelf procederen tot de competentiegrens van € 25.000,- maar voor zaken met een hoger belang dan dat bedrag is vertegenwoordiging door een advocaat vereist. Ook voor faillissementsaanvragen en vorderingen op grond van bestuurdersaansprakelijkheid, is samenwerking met een advocaat noodzakelijk. Daarnaast is advies van ervaren advocaten en overleg over gecompliceerde zaken belangrijk voor onze relaties om het beste resultaat te bereiken.

Lees meer

Hulplijn 115 maakt einde aan oerwoud van schuldhulp

Gerechtsdeurwaarders bieden Klijnsma hulp aan bij ontwikkeling schuldhulplijn 115

Er moet een landelijke schuldhulplijn komen die via het telefoonnummer 115 laagdrempelig en overzichtelijk inzicht geeft in schuldhulpverlening. Dat is nodig omdat veel schuldenaren verzanden in het oerwoud aan schuldhulpverleners. De vier gerechtsdeurwaardersorganisaties Syncasso, GGN, Flanderijn en Janssen & Janssen bieden demissionair staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hun hulp aan bij de ontwikkeling van zo’n landelijke schuldhulplijn. Zij stuurden Klijnsma daar gezamenlijk een brief over. Met 200 aangesloten gerechtsdeurwaarders vertegenwoordigen de vier organisaties samen 50% van de markt.

Lees meer