Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Nieuws

Syncasso start nieuwsbrief speciaal voor debiteurklanten

Een betalingsachterstand overkomt iedereen wel eens. Syncasso behandelt jaarlijks honderdduizenden vorderingen. Gelukkig hebben de meeste mensen niet heel veel ervaring met incasso. Maar als het je overkomt, krijg je te maken met incassokosten, betalingsregelingen, misschien wel dwangbevelen of dagvaardingen en andere exploten die best ingewikkeld zijn als je daar niet dagelijks mee werkt. En dat doet bijna niemand...

Lees meer

Nieuws

Filter op

Start en einde van schulden

Blog: Paul Otter. Schulden ontstaan niet zomaar; er is altijd een aanleiding. Dat kan een life-event zijn, zoals een scheiding of ontslag. Of een structurele oorzaak, zoals een sociale achterstand of licht verstandelijke beperking. Hoe de schulden ook ontstaan zijn, de oorzaak moet worden aangepakt. Anders heeft het bestrijden van schulden iets van symptoombestrijding. Als we niet voorkomen dat er een nieuwe schuldsituatie ontstaat, dragen we water naar de zee.

Lees meer

We checken continu of incasseren wel zin heeft

Mensen die hun rekening niet betalen krijgen een deurwaarder op bezoek. Dat is het algemene beeld. Weinig mensen kennen het zorgvuldige proces dat daarachter zit. “Doordat we continu en op diverse manieren checks uitvoeren kunnen we steeds beter voorkomen dat we mensen die niet kunnen betalen lastig vallen”, legt gerechtsdeurwaarder Joop Tromp uit.

Lees meer

Vrienden van het Rode Kruis

Helpen na een ramp of conflict, óf de noodsituatie juist voor zijn? De Vrienden van het Rode Kruis maken met elkaar impact door vooraf te investeren in slimme en innovatieve oplossingen die geschikt zijn voor rampgevoelige gebieden. Zo maken betrokken ondernemers samen het verschil en wordt bespaard op noodhulp achteraf.

Lees meer

Syncasso vestiging Amsterdam gaat verhuizen

Onze Amsterdamse vestiging gaat verhuizen. Het oude pand aan de Admiraal de Ruijterweg had weliswaar veel karakter, maar door alle trappen en gangen paste het niet meer bij de efficiënte organisatie die Syncasso is. Daarom hebben we gezocht naar een modern, licht kantoor waar we de ruimte hebben om verder te groeien. Waarin de verschillende disciplines van onze organisatie elkaar gemakkelijk kunnen vinden om samen te werken. Voor de kerst betrekken we ons nieuwe kantoor aan de Overschiestraat 184, 1062 XK in Amsterdam.

Lees meer

Leesvaardigheid onder vijftienjarigen verder afgenomen.

Nederlandse jongeren lopen in toenemende mate het risico om laaggeletterd te worden. Het PISA onderzoek dat de OESO recent publiceerde toont aan dat 24% van de 15-jarigen moeite heeft met lezen en schrijven en 60% alleen leest als het echt moet. Bijna een kwart van de leerlingen is onvoldoende leesvaardig om goed mee te kunnen doen in de samenleving!

Lees meer

Syncasso start nieuwsbrief speciaal voor debiteurklanten

Een betalingsachterstand overkomt iedereen wel eens. Syncasso behandelt jaarlijks honderdduizenden vorderingen. Gelukkig hebben de meeste mensen niet heel veel ervaring met incasso. Maar als het je overkomt, krijg je te maken met incassokosten, betalingsregelingen, misschien wel dwangbevelen of dagvaardingen en andere exploten die best ingewikkeld zijn als je daar niet dagelijks mee werkt. En dat doet bijna niemand...

Lees meer

Ontruiming voorkomen als de debiteurklant geen contact opneemt

Blog: Paul Otter. Laatst mocht ik voor Purpose een workshop voor bijzonder beheerders bij banken geven. Die moest gaan over het gedrag van debiteurklanten en hoe je daar als geldverstrekker op in kunt spelen. In drie sessies heb ik gedeeld hoe wij, als gerechtsdeurwaarders, met het gedrag van mensen met schulden omgaan.

Lees meer

Syncasso collega Michel Platell fietst mee met Alpe D’Huzes 2020

Volgend jaar wordt op 4 juni Alpe d’HuZes opnieuw georganiseerd. Een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Omdat ze geloven dat ze samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.

Lees meer

Syncasso sponsort Rabobankteam t.b.v. KNGF Geleidehonden Fonds

Komende winter gaan de dames van het Rabobankteam ‘as cold as fire’ opnieuw op pad! Dit keer rijden ze mee met Mysteryroads (www.mysteryroads.nl) richting Schotland, Engeland en Ierland. In een tocht van 8 dagen gaan zij opnieuw het avontuur aan, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Dit jaar voor het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds! KNGF Geleidehonden leidt honden op tot blindengeleidehond, assistentiehond, buddyhond of autismegeleidehond. Syncasso ondersteunt het Raboteam met een financiële bijdrage omdat het Rabobank-thema Zelfredzaamheid goed aansluit bij het Care-thema van Syncasso.

Lees meer

Syncasso ontwikkelt uitlegvideo’s voor debiteurklanten

Dagelijks bezoeken duizenden debiteurklanten de website van Syncasso of zoeken ze voor hun vragen contact met ons Contact Center. Vaak zijn dat concrete vragen om een oplossing te vinden voor hun betalingsachterstand. Maar er zijn ook veel vragen over procedures, berekeningen en executiemaatregelen die gerechtsdeurwaarders gebruiken. Want die zijn ook best ingewikkeld. Zeker als je daarbij bedenkt dat de helft van onze debiteurklanten laag taalvaardig is, moeten we er alles aan doen om daar begrijpelijk over te communiceren.

Lees meer

Syncasso succesvol op alle fronten tijdens de Credit Expo

Syncasso kijkt met plezier terug op de Credit Expo. We kregen van alle kanten complimenten voor onze beursstand met wandvullende videobeelden. Daar hebben we bewust voor gekozen om de dynamiek van Syncasso te laten zien. Hierdoor konden we alle innovaties van de afgelopen tien jaar projecteren. We hebben de video’s van onze Brand movie, Teambuildingsdag en Relatiedag laten zien, voor het Syncasso gevoel. En onze nieuwe, debiteurklantgerichte website en Loonbeslag explanimation, die speciaal ontwikkeld zijn om onze communicatie voor debiteurklanten begrijpelijker te maken en te helpen om sneller tot betere oplossingen te komen.

Lees meer

Meer aandacht voor laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid is een groot probleem in Nederland. Bijna 1 op de 5 Nederlanders is laag taalvaardig en begrijpt daarom niet wat de overheid van ze vraagt. Het probleem is nog groter bij schuldhulpverleningsorganisaties en gerechtsdeurwaarders zoals Syncasso. Daar kwalificeert ruim de helft als laag taalvaardig. Gelukkig is de aandacht voor laaggeletterdheid sinds de publicatie van ons onderzoek Gelezen ≠ Begrepen enorm toegenomen. CJIB heeft haar incassocommunicatie on- en offline versterkt met pictogrammen. Afgelopen week publiceerde de overheid dat die 100 taalexperts gaat inzetten om hun communicatie begrijpelijker te maken.

Lees meer

Geldfit maakt Nederlandse Schuldhulp Route mogelijk

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft samen met de vier grootbanken hun succesvolle pilot Geldfit met andere partners in het schuldendomein gecombineerd om de Nederlandse Schuldhulp Route (NSR) te ontwikkelen.

Lees meer

Syncasso-case op GoodHabitz event enthousiast ontvangen

Bij Syncasso vinden we het belangrijk om ons continue te verbeteren en te ontwikkelen. Iedere collega is anders en met GoodHabitz zijn we in staat maatwerk te bieden voor onze ambitieuze en nieuwsgierige collega’s. Zo combineren we plezier, ontwikkeling en performance.

Lees meer

Interview Steven van Belleghem: “Spraaktechnologie gaat een grote vlucht nemen”

In creditmanagement wordt nog altijd regelmatig over debiteuren gesproken. Maar feitelijk hebben we het over klanten, die al dan niet met een betalingsprobleem te maken hebben. Vanuit het klantperspectief bekeken maakt het betaalproces en de manier waarop we met klanten communiceren een wezenlijk onderdeel uit van de customer journey. Voor klanten die te maken hebben met betalingsproblemen is het belangrijk dat zowel leveranciers (opdrachtgevers) als incasserende partijen daar op een klantgerichte en effectieve wijze mee omgaan.

Lees meer

Vroegsignalering: wat is het? (1 van 3)

Blog: Paul Otter. Hét buzzwoord in de schulden- en incassoketen is: vroegsignalering. Een nieuw wapen tegen de schuldenproblematiek? Wat is het nu precies en hoe werkt het (of niet)?

Lees meer

Teambuildingsdag Syncasso

De collega’s van Syncasso zijn in groten getale naar Maarssen gekomen voor een sportieve en competitieve teambuildingsdag. Goed en slim samenwerken was nodig om in de prijzen te vallen. Daarbij was het soms ook gewoon keihard werken en niet opgeven om jouw team in een een-op-een confrontatie te laten winnen van een collega-team dat minstens zo hard hun best deed. Was het ook leuk? Kijk zelf maar!

Lees meer

Syncasso Relatiedag 2019

We kijken met heel veel plezier terug op onze relatiedag 2019. Leuk, leerzaam en lekker beloofde Michaël Brouwer in zijn welkomstwoord. Dat is geholpen door de interessante presentatie van Mathijs Bouman, het prima gezelschap en het mooie weer, prima gelukt. De bijgaande video geeft daarvan een mooie impressie.

Lees meer

Nominatie TaalHeldenprijs voor
Paul Otter

Paul Otter, directeur Social Responsibility van Syncasso, is genomineerd voor de TaalHeldenprijs 2019 van de Stichting Lezen & Schrijven als TaalHeld Bruggenbouwer voor zijn inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid.

Lees meer

Groeisessie Schuldenwijzer met creditmanagement professionals

Op 4 september organiseerde Syncasso een lunchbijeenkomst voor onze belangrijkste relaties om met elkaar intensief te spreken over de rol van de schuldeiser en deurwaarder in de schuldenproblematiek, dit aan de hand van het concrete initiatief Schuldenwijzer. Hoe past het initiatief Schuldenwijzer bij de visie die groot incassanten hebben op hun rol en de rol van de gerechtsdeurwaarder in relatie tot de schuldenproblematiek. Concreet is ook gekeken welke ideeën, adviezen en inzichten er zijn als het gaat om ontwikkeling op de lange termijn?

Lees meer

Steven van Belleghem Keynote voor Syncasso op de Credit Expo 2019

Steven van Belleghem, expert op het gebied van klantgerichtheid in de digitale wereld, heeft meer dan 1.000 keynote presentaties verzorgd in veertig landen voor bij elkaar inmiddels ruim 400.000 mensen. Hij heeft vier management bestsellers geschreven, waarvan er ondertussen meer dan 120.000 exemplaren verkocht zijn. En hij is de keynote spreker voor Syncasso op de Credit Expo 2019.

Lees meer

Mathijs Bouman, econoom en journalist gastspreker

De Ombudsman publiceerde begin dit jaar ‘Behoorlijk invorderen vanuit burgerperspectief’ met een bijpassend ‘behoorlijkheidskader’. Staatssecretaris Van Ark maakt zich sterk voor spoedmaatregelen om haar actieplan Brede Schuldenaanpak van de grond te krijgen. De Raad voor de Rechtspraak publiceerde in februari een visiedocument Schuldenproblematiek en rechtspraak. De KBvG introduceerde recent de eerste versie van Schuldenwijzer.nl.

Lees meer

Wegens teambuildingsdag is Syncasso donderdag 5 september gesloten.

Op donderdag 5 september 2019 hebben we met alle Syncasso collega’s een leuke sportieve teambuildingsdag. Wij zijn dan de hele dag gesloten. Ook ons Contact Center is op 5 september niet telefonisch bereikbaar. Stuur een e-mail of een bericht via www.syncasso.nl. Op vrijdag 6 september zijn we u weer graag van dienst.

Lees meer

Bezoek dat niemand wil: op pad met een deurwaarder

Voorin de auto van deurwaarder Paul Otter (57) ligt een stapel formulieren met enveloppen met daarop de tekst: ‘Inhoud direct lezen’. Het eerste adres betreft een portiekwoning op driehoog. Otter drukt een paar keer op de bel, maar de deur blijft dicht. Hij gluurt door de brievenbus, kijkt naar boven en constateert dat de ramen vuil zijn en de gordijnen gesloten. “Veel mensen isoleren zich. Een envelop als deze maken ze niet eens open. Ze weten al hoe laat het is,” zegt Otter van deurwaarderskantoor Syncasso in Amsterdam.

Lees meer

The Big Run

Op zondag 6 oktober 2019 klinkt het startschot voor de tweede editie van The Big Run georganiseerd voor Hulphond Nederland. Syncasso is een van de sponsors waardoor al onze collega’s de mogelijkheid hebben om gratis deel te nemen. Uniek aan The Big Run is de mogelijkheid om aan de runs van 2 en 5 kilometer deel te nemen met je eigen hond.

Lees meer

Minder meldingen bij schuldhulpverlening

Ruim een half miljoen Nederlandse huishoudens heeft te maken met ernstige financiële problemen. Een groot deel van deze huishoudens meldt zich niet bij de schuldhulpverlening. De NVVK meldt dat er in 2018 10% minder aanmeldingen voor schuldhulpverlening waren dan in 2017. Terwijl het Nibud ziet dat het aantal mensen met ernstige financiële problemen niet is gedaald.

Lees meer

‘We moeten de balans zien te vinden tussen Cash en Care’

Volgens Dick mag je als het maatschappelijk goed met je gaat, ook wat terugdoen voor het vak en de maatschappij. In die gedachte heeft hij zich voor verschillende dingen ingezet. Mondelinge examens marketing afnemen, tegen de verdrukking in een Jenaplan basisschool opzetten en vervolgens bijna 18 jaar in het bestuur gaan zitten. Inmiddels is hij alweer 5 jaar voorzitter van het VCMB en als zijn dochter roept ‘mijn papa speelt gitaar!’, dan zit Dick ook weer in de schoolband. Alles wat hij in zijn leven aanpakt, heeft met passie en creativiteit te maken.

Lees meer

Eenvoudiger gerechtelijke incassoprocedure

Gerechtsdeurwaarder Paul Otter neemt regelmatig een gast mee op zijn deurwaardersroute. Omdat ketenpartners in de schulddienstverlening nog te vaak een achterhaald beeld hebben van het werk en de manier van doen van de deurwaarder. Elkaar en elkaars werkzaamheden beter leren kennen, helpt om de samenwerking te verbeteren. De meeste uitdagingen in de keten vragen om samenwerking en gebruikmaking van elkaars kennis en ervaring. Vandaag ging een medewerker van het Ministerie van Justitie en Veiligheid mee met Paul.

Lees meer

Samenwerking tussen bewindvoerders en deurwaarders: een kwestie van over en weer vertrouwen

Jolanda Cok is een gedreven bewindvoerder die vecht voor haar klanten, omdat zij dit vaak niet zelf kunnen of al te vaak de strijd hebben verloren. Jolanda is partner in haar eigen kantoor Ornithos en recent een dag mee geweest met gerechtsdeurwaarder Paul Otter.

Lees meer

Nieuwe debiteurgerichte website Syncasso verbetert toegankelijkheid

Elke maand komen tienduizenden debiteurklanten op onze Syncasso website om informatie over en/of een oplossing voor hun betalingsprobleem te zoeken. Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat ongeveer de helft van onze debiteurklanten laagtalig is. Daar hielden we nog onvoldoende rekening mee in onze website, vonden wij zelf. De opdracht was vervolgens hoe we daar, gebruikmakend van de nieuwste beschikbare technieken en wetenschappelijke inzichten, online de beste oplossingen voor konden ontwikkelen.

Lees meer

Gerechtelijke incasso. Waarom is dat zo duur?

Gerechtelijke incasso is heel duur. Dat vinden wij zelf ook. Maar die kosten zijn allemaal wettelijk vastgesteld en daar mag niet van worden afgeweken. De tarieven voor de ‘ambtshandelingen’ van de deurwaarder kun je controleren via de website van de Overheid. Voor elke handeling is een vaste prijs bepaalt. Hoe meer handelingen, hoe meer kosten. Snel reageren loont altijd de moeite!

Lees meer

Interactieve relatiebijeenkomst Payment Service Directive 2

In februari dit jaar is het PSD2-vergunningloket van De Nederlandsche Bank geopend. Met een Payment Service Directive 2 vergunning is het mogelijk om rekeninginformatie in te zien of een betaling te initiëren. Mits de eigenaar van de rekening(en) je daar toestemming voor heeft gegeven. De banken moeten hieraan gratis hun medewerking verlenen. Volgens veel creditmanagers is dat een revolutionaire ontwikkeling. Alleen hoe zich dat ontwikkelt, weten we nog niet zo goed. Net zo min als we niet precies weten wat het voor onze werkzaamheden gaat betekenen.

Lees meer

Rechtsgeldig betekenen aan een briefadres

In de afgelopen jaren is er binnen het vakgebied veel gediscussieerd over de vraag of een exploot rechtsgeldig kan worden betekend aan een briefadres. Een briefadres is het in de Basis Registratie Personen geregistreerde adres waar voor betrokkene bestemde geschriften in ontvangst worden genomen. Dat is dus niet hetzelfde als een postadres of een postbus! Het briefadres staat in de Basis Registratie Personen geregistreerd op het moment dat betrokkene geen woonadres heeft of goede gronden heeft om zijn woonadres niet te laten registeren.

Lees meer

Valse e-mail met ‘Tikkie’ niet van Syncasso

Een van onze debiteurklanten stuurde ons een e-mail afkomstig van beheercjib@gmail.com. In de e-mail is een ‘Tikkie’ verwerkt om te betalen.

Syncasso stuurt alleen e-mails met als afzender @syncasso.nl – afzenders @gmail.com of een ander adres zijn nooit van Syncasso afkomstig en daarom VALS!

Lees meer

Psychometrische data en incassocommunicatie

Op 19 juni jl. organiseerde VCMB een ronde tafel bijeenkomst bij ING Commercial Finance over alternatieve credit scoring gebruikmakend van psychometrische data. De data-analisten van Syncasso wilden daar meer over weten.

Lees meer

Nieuwe beslagvrije voet
per 1 juli 2019

Als er beslag op een deel van het inkomen is of wordt gelegd, moet daarbij rekening gehouden worden met uw zgn. beslagvrije voet. Dat is het deel van uw inkomsten waar geen beslag op gelegd mag worden. De normen voor de beslagvrije voet worden per 1 juli 2019 aangepast.

Lees meer

Dekker: Ook beslagvrije voet voor bankrekening

Als iemand zijn schulden niet betaalt, mag een schuldeiser maatregelen nemen om zijn geld terug te krijgen, maar mensen met schulden moeten niet onder het bestaansminimum terechtkomen. Zij moeten geld overhouden om van te leven. Daarom wordt straks bij een beslag op hun bankrekening een deel van het tegoed vrijgehouden. Bij beslag op loon of een uitkering geldt dit al.

Lees meer

Incassokosten. Wanneer en hoeveel?

In 2012 zijn de incassokosten wettelijk geregeld. Dat was nodig, omdat er voor die tijd allerlei vage en oncontroleerbare kosten in rekening konden worden gebracht, zoals administratiekosten en storneringskosten. De wet bepaalt sinds 2012 precies het bedrag aan incassokosten dat in rekening gebracht mag worden, maar er is ook ruimte ingebouwd om zonder kosten alsnog te betalen.

Lees meer

Syncasso jaarverslag 2018

Syncasso kijkt terug op een goed jaar, waarin het zich verder heeft ontwikkeld naar een bedrijfseconomisch en maatschappelijk gezonde organisatie met daarbij passende bedrijfsresultaten. 2018 stond in het teken van grip, controle en stabiliteit om van Syncasso een nog wendbaarder organisatie te maken die zich snel kan aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. Van de gerechtsdeurwaarder wordt meer verwacht dan alleen het incasseren van de vordering.

Lees meer

Fors minder mensen bij schuldhulpverlening, maar aantal mensen met schulden neemt niet af

Tien procent minder mensen heeft afgelopen jaar een beroep gedaan op schuldhulpverlening, blijkt uit cijfers van schuldhulpverleners van de NVVK. Dat klinkt als goed nieuws, maar de vereniging vermoedt dat het werkelijke aantal mensen met schulden ‘aanzienlijk hoger’ ligt.

Lees meer

Staatssecretaris Van Ark start campagne om taboe op schulden te doorbreken

Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand; het kan het begin zijn van grote financiële problemen. Naar schatting 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben problematische schulden of een risico daarop. Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots. Hierdoor stapelen de problemen zich op. Het kabinet wil dit schuldentaboe doorbreken en roept met de landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’ op om geldzorgen bespreekbaar te maken.

Lees meer

De KBvG waarschuwt burgers voor nepberichten

KBvG heeft een dossier Valse berichten gepubliceerd om het brede publiek te informeren dat berichten die er bedrieglijk echt uitzien en afkomstig lijken te zijn van een gerechtsdeurwaarder, in werkelijkheid afkomstig zijn van criminelen die misbruik willen maken van de autoriteit van de deurwaarder.

Lees meer

Syncasso team neemt deel aan LOOP Leeuwarden 2019

Aankomende zondag 19 mei is het zo ver! Net zoals vorig jaar doet weer een groep sportieve Syncasso collega’s mee aan LOOP Leeuwarden. LOOP Leeuwarden staat voor gezond bewegen. Er worden verschillende afstanden gelopen. Tijdens het loopevenement levert elke loper op zijn of haar eigen manier een topprestatie. In de twaalf vorige edities hebben tienduizenden lopers de finish gehaald op het gezellige en sfeervolle finishplein.

Lees meer

Meedoen & Schuldenvrij Samenwerking zorgverzekerings-
vorderingen

Rechtbank Midden Nederland behandelt veel juridische procedures over onbetaalde zorgverzekeringspremies. Vermoedelijk vormen die vorderingen het topje van de ijsberg van de schuldenproblematiek en zijn er veel meer schulden in combinatie met persoonlijke problemen. Een vonnis lost die problemen niet op. Terwijl het risico bestaat dat de problemen toenemen door de kosten van de procedure.

Lees meer

Ontruimingen I: feiten

Blog: Paul Otter
Waarschijnlijk werd er al ontruimd toen huurwoningen er nog maar net waren. Een ontruiming is een van de meest ingrijpende rechtsmiddelen die kan worden ingezet. In deze blog geef ik u de feiten over ontruimingen. In de volgende blog schrijf ik over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ontruimingen.

Lees meer

KBvG jaarverslag: balanceren op het slappe koord

Het jaarverslag 2018 van KBvG maakt duidelijk dat de neergaande trend van de laatste jaren doorzet. Minder deurwaarders, minder beslagen, minder omzet. De overheid laat de gerechtsdeurwaarder behoorlijk in de kou staan om belangrijke ontwikkelingen, zoals de digitalisering van de rechtspraak en de vereenvoudiging van de beslag vrije voet te realiseren. Het jaarverslag hint zelfs op het risico dat het voortbestaan van de beroepsgroep bedreigd wordt bij gelijkblijvend (of uitblijvend) beleid.

Lees meer

Deurwaarders Syncasso helpen bij het actief aanbieden van maatschappelijke hulp

Onze deurwaarders komen bij hun huisbezoeken regelmatig burgers tegen die problemen ervaren op meerdere leefgebieden. Als maatschappelijk betrokken gerechtsdeurwaarder wil Syncasso deze burgers, met hun toestemming, aanmelden bij de maatschappelijke dienstverlening om hulp te bieden. Samen met de gemeente Amsterdam organiseren we een pilot om te onderzoeken hoe we dat het beste kunnen doen.

Lees meer

Deurwaarders hebben minder werk: 'Vak zal nooit helemaal verdwijnen'

Minder huisbezoeken, minder beslagleggingen en minder dagvaardingen. Deurwaarders kwamen vorig jaar een stuk minder vaak in actie dan het jaar ervoor. "Ik denk dat er meer rekeningen worden betaald", zegt gerechtsdeurwaarder Paul Otter.

Lees meer

Visueel exploot Syncasso en maatschappelijk verantwoord incasseren

Om maatschappelijk verantwoord te incasseren, moet je op zijn minst zorgen dat schuldenaren kunnen begrijpen wat ze moeten doen. Syncasso werkt aan begrijpelijker incassocommunicatie.

Lees meer

Schuldenloos Utopia

Blog: Paul Otter
Schulden zijn hot: er gaat geen week voorbij zonder dat de pers er aandacht aan besteedt. Terecht, want de impact van problematische schulden is groot. Mogelijke oplossingen en verbeterprojecten vliegen ons om de oren. Is de schuldenvrije maatschappij bereikbaar, of een utopie?

Lees meer