Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Nieuws

360º klantbeeld verbetert het debiteurklantcontact

Een 360º klantbeeld is een holistisch klantprofiel op basis van klantdata die vanuit verschillende bronnen verzameld wordt en inzicht geeft in wat wel en wat niet van belang is in het klantcontact. Met dit inzicht kun je de klantervaring en responsiviteit verbeteren en daarmee de resultaten verhogen.

Via een 360-graden dashboard worden de relevante klantinzichten getoond waarmee je direct debiteurklanten kunt helpen en ontzorgen. Zowel in ons Contact Center als in de overige incassocommunicatie.

Lees meer

Nieuws

Filter op

Kwaliteitsmanagement is een continu verbeterproces

Onze ISO en ISAE certificeringen zijn heel belangrijk voor onze opdrachtgevers. De certificaten maken zichtbaar dat bij Syncasso de kwaliteit geborgd is. Als gerechtsdeurwaarders moeten we voldoen aan de kwaliteitseisen van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).

Lees meer

Uitnodiging seminar
‘LEZEN ≠ BEGRIJPEN’

Eén op de zes Nederlanders is laaggeletterd en heeft moeite de communicatie van (financiële) organisaties te lezen en te begrijpen. Maar onder mensen met financiële problemen komt beperkte leesvaardigheid nog veel vaker voor.

Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van het onderzoeksproject ‘Lezen ≠ Begrijpen’ van samenwerkingspartners Syncasso Gerechtsdeurwaarders, Kredietbank Nederland, Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Lezen & Schrijven.

Lees meer

Nibud: Mensen met geldproblemen vragen nauwelijks om hulp

Veel Nederlanders met betalingsproblemen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben, zegt het Nibud. De helft van de huishoudens met ernstige betalingsproblemen weet niet waar mensen met dergelijke problemen terechtkunnen.

Zo'n 38 procent van de Nederlandse huishoudens kan moeilijk rondkomen, blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Dat aandeel is kleiner dan in 2012 en 2015. Toen had 45 procent van de huishoudens moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

Lees meer

Ruud Nikkelen | Klant team Corporate Arnhem

Ons team wordt Gas Licht gerechtelijk genoemd. Dat zegt precies wat we doen, omdat we gespecialiseerd zijn in de behandeling van energievorderingen. Daarin kun je onderscheid maken tussen ‘historische vorderingen’ waarvan de levering van energie al is beëindigd, maar nog niet alles is betaald. En actieve levering waarbij er nog steeds energie wordt geleverd terwijl er een betalingsachterstand is.

Lees meer

Syncasso ondersteunt het Nationaal Ouderenfonds

Ilse Heinsman en Esther Lub van de Rabobank rijden volgend jaar een 11-daagse rally, die ruim 8.000 km dwars door Europa gaat, om daarmee het Nationaal Ouderenfonds te ondersteunen. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij. Syncasso ondersteunt dit mooie initiatief van Ilse en Esther met een bijdrage voor het Nationale Ouderenfonds.

Lees meer

Schuldenaren krijgen vanaf 2019 online overzicht van hun schulden

Mensen met schulden kunnen vanaf begin 2019 in één oogopslag een actueel overzicht van hun schulden krijgen op Schuldenwijzer.nl. De site is een initiatief van KBvG en SNG, twee brancheorganisaties van gerechtsdeurwaarders.

Lees meer

Onderzoek Syncasso naar incassocommunicatie en laagtaligheid breed overgenomen

In september 2017 is Syncasso samen met Kredietbank Nederland, Rijks Universiteit Groningen (RUG) en de Stichting Lezen & Schrijven gestart met het onderzoek ‘Lezen ≠ Begrijpen’. Doel van dit onderzoek was om het percentage laaggeletterdheid onder onze debiteurklanten in kaart te brengen, om vervolgens te onderzoeken hoe we het beste met hen kunnen communiceren.

Eind april 2018 toonde de tussenrapportage van het onderzoek aan dat ruim 50% van de debiteuren bij Syncasso laagtalig is. Een schokkend hoog percentage waar zelfs het NOS journaal uitgebreid verslag van deed.

Lees meer

Joop Tromp deelt zijn kennis en ervaring tijdens de Credit College Tour

De VVCM organiseert op 13 december 2018 van 17.00 tot 20.00 uur de 12e Credit College Tour bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen in Nijmegen. Drie zeer ervaren mensen uit het credit management, waaronder Syncasso ’s CFO Joop Tromp, zullen geïnterviewd worden over het vak, over hun carrière, welke opleiding zij gevolgd hebben, leuke anekdotes en tips & tricks.

Lees meer

Griffierechten voor lage vorderingen naar beneden

De griffierechten voor civiele zaken over relatief kleine bedragen gaan omlaag, die voor grote bedragen stijgen juist. Minister Dekker voor Rechtsbescherming wil met deze aanpassingen tegemoetkomen aan de kritiek dat de huidige tarieven de toegang tot de rechter te veel zouden belemmeren. In 2011 zijn de griffierechten omhoog gegaan en sindsdien is er veel discussie over geweest, ook in de Tweede Kamer.

Lees meer

Ondernemers gaan minder betalen om vordering af te dwingen

Ondernemers gaan minder betalen voor de griffierechten om een vordering via de rechter af te dwingen. Voor vorderingen van 500 tot 5.000 euro hoeft in civiele zaken in eerste aanleg minder betaald te worden, meldt het ministerie van Justitie vrijdag.

Lees meer