Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Nieuws

Syncasso op de Credit Expo

De Credit Expo staat weer voor de deur: op donderdag 2 november aanstaande verzamelt iedereen die betrokken is bij creditmanagement in Nederland zich in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Natuurlijk vindt u de Syncasso stand op onze vertrouwde plek aan het horecaplein op stand nummer 5.

Lees meer

Nieuws

Filter op

Laaggeletterden dieper in het rood

Mensen met schulden begrijpen vaak maar weinig van de ingewikkelde brieven die schuldeisers hun sturen. Doordat ze moeite hebben met lezen raken ze nog dieper in de problemen.

Mensen met problematische schulden laten vaak hun post ongeopend of beantwoorden mails niet. Struisvogelpolitiek, zo wordt vaak gedacht. Schuldenaren hebben geen zin in het zoveelste nare bericht en steken hun kop in het zand.

Lees meer

Interview Michaël Brouwer (Reazon): ‘State of the art creditmanagement nu voor iedere organisatie haalbaar’

Een individuele en klantgerichte benadering is in creditmanagement van groot belang om ervoor te zorgen dat de klant op tijd betaalt. Moet je klant X een vriendelijke brief sturen of wil je juist een iets strengere toonzetting? Verstuur je een herinnering of aanmaning per post of digitaal en doe je dit op eigen briefpapier of op het briefpapier van je incassopartner? Ook wil je graag weten wat het resultaat is van de keuzen die je gemaakt hebt. In het reguliere incassotraject moet je vaak afwachten wat er gebeurt, terwijl je als leverancier het liefst zelf grip en controle over het volledige incassoproces wilt hebben. Met het nieuwe digitale creditmanagementplatform Reazon wordt dit mogelijk voor zowel bedrijven als creditmanagement dienstverleners. In dit interview spreek ik met Michaël Brouwer, CEO van Reazon (en Syncasso), over de opzet en mogelijkheden van het nieuwe digitale creditmanagementplatform Reazon.

Lees meer

Project laaggeletterdheid in trajecten Syncasso en Kredietbank gestart

Onlangs is het project ‘Lezen ≠ begrijpen’ van start gegaan. Samenwerkingspartners Syncasso Gerechtsdeurwaarders, Kredietbank Nederland, Rijkuniversiteit Groningen en Stichting Lezen & Schrijven slaan de handen ineen om laaggeletterdheid in kaart te brengen en daarna aan te kunnen pakken. Het project is mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees meer

Vurich. Puur voor de advocaat

Syncasso en mr. Sjef van der Putten starten in joint venture een nieuw kantoor. Het eerste deurwaarderskantoor van Nederland dat ervoor kiest om puur te werken voor de advocaat. Een wendbare startup die ondernemersmentaliteit en passie voor het vak combineert met de landelijke operationele slagkracht van één van de grootste deurwaardersorganisaties van Nederland. Michaël Brouwer, CEO van Syncasso en Sjef van der Putten, directeur en partner van Vurich over het hoe en waarom van deze specialisatie.

Lees meer

Informatiebescherming en certificering

Syncasso heeft als voorbereiding op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (General Data Protection Regulation) die volgend jaar mei in werking treed een intensief programma ingezet om informatiebescherming en dataveiligheid continue onder de aandacht te brengen van onze medewerkers. Het is een belangrijk onderdeel van onze merkbelofte We Cash. We Care. om ervoor te zorgen dat de gegevens van uw debiteurklanten bij Syncasso goed beschermd worden. Om diezelfde reden wordt Syncasso in de loop van dit kwartaal door TüV geaudit voor de ISO 27001 certificering van ons informatiebeveiligingsbeleid. We hebben er alle vertrouwen in.

Lees meer

VVCM/ Syncasso Credit Management Innovation Award 2017

Innovatie zit in het DNA van Syncasso. Daarom sponsort Syncasso vanaf 2016 de jaarlijkse VVCM Innovation Award. De VVCM/Syncasso Credit Management Innovation Award is bedoeld voor mensen en/of organisaties die met succes een innovatieproject hebben afgerond dat heeft geleid tot een aantoonbare positieve doorbraak in de manier waarop credit management plaatsvindt.

Lees meer

Minder wanbetalers zorgpremie

Het aantal mensen dat hun zorgverzekering niet kon betalen is in 2016 gedaald, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Telde Nederland eind 2015 nog 282.190 wanbetalers, in 2016 waren dat er 249.930, een daling van 11,4%. Iemand wordt geregistreerd als wanbetaler als de premie voor de verplichte zorgverzekering een half jaar niet is betaald. Van het aantal mensen dat verzuimde te betalen, ontving meer dan de 162.592 (65.1%) zorgtoeslag.

Lees meer

Schulden huishoudens iets omhoog

De schulden van de Nederlandse huishoudens (incl. instellingen zonder winstoogmerk) bedroegen eind juni 2017 ruim 760 miljard euro, ruim 3 miljard euro meer dan eind maart. De schulden van de niet-financiële bedrijven daalden met bijna 2 miljard euro naar 808 miljard euro. De totale schuld van de private sector nam daarmee per saldo iets toe in het tweede kwartaal. Omdat het bruto binnenlands product (bbp) sterker toenam dan de schulden daalde de schuldquote (de schuld als percentage van het bbp ) tot 218,8 procent. Dit is weliswaar de laagste stand na 2008, maar ligt nog ver boven de door de Europese Commissie gestelde bovengrens van 133 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de schulden van de private sector.

Lees meer

Start 1e fase onderzoek 'Lezen ≠ Begrijpen'

Samen met Kredietbank Nederland, Rijks Universiteit Groningen (RUG) en de Stichting Lezen & Schrijven is SyncassoLab gestart met het onderzoek 'Lezen ≠ Begrijpen'. Het doel van dit onderzoek is om het percentage laaggeletterdheid onder onze debiteurklanten in kaart te brengen. Vervolgens gaan we met laagtaligen onderzoeken hoe we het beste met hen kunnen communiceren.

Lees meer

Syncasso op de Credit Expo

De Credit Expo staat weer voor de deur: op donderdag 2 november aanstaande verzamelt iedereen die betrokken is bij creditmanagement in Nederland zich in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Natuurlijk vindt u de Syncasso stand op onze vertrouwde plek aan het horecaplein op stand nummer 5.

Lees meer