Nieuws

Lees mee met de verhalen van ons team

25 juni 2024

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Esther Verstraten, deurwaarder bij Syncasso.

Syncasso is een landelijk werkende incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie. We zijn gericht op het effectief incasseren van vorderingen en waarbij we duurzame oplossingen nastreven. Het deurwaardersteam is een van de teams die daarin een belangrijke rol speelt. Dit team bestaat uit 32 personen, waarvan bijna de helft vrouwen. En dat is bijzonder in onze branche! Een daarvan is Esther.

‘Ik ben Esther en ik woon samen met mijn man en zoon in Axel, Zeeuws Vlaanderen. Ik studeerde HBO Rechten maar wist niet precies wat ik daarmee wilde gaan doen. Tot we een gastcollege van een deurwaarder kregen, dat wekte mijn interesse in het vak! De vrijheid, de afwisseling en de sociale aspecten spraken me aan. Ik vind het belangrijk om mensen te kunnen helpen en ontdekte dat het beroep van deurwaarder daar goed bij past. Het werk vraagt om sociale vaardigheden, een beetje lef en de bereidheid om soms door te pakken in lastige situaties. Ik werk sinds 2016 bij Syncasso, daarvoor heb ik heel kort in de makelaardij gewerkt, maar daar bleek ik niet op mijn plek. Terwijl ik op zoek was naar een nieuwe baan, kwam ik toevallig een oud-collega die bij Syncasso werkte tegen. Zij tipte mij dat ze nog mensen zochten. En nu werken we weer samen.

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

Een typische werkdag voor mij begint met het ophalen van een route uit mijn postbox thuis, die daarvoor door een koerier wordt geleverd. Ik controleer de formaliteiten en eventuele bijzonderheden, zoals agressiemeldingen of specifieke instructies van collega’s. Bij een agressiemelding bereid ik mij altijd goed voor, daarbij kan ik altijd hulp van een collega van ons de-escalatieteam inschakelen. Daarna stap ik de auto in en ga op pad om de exploten uit te brengen. Ik hoop op een dag zoveel mogelijk mensen thuis aan te treffen zodat ik in gesprek kan gaan over een oplossing voor de betalingsachterstand. Discretie is ook van belang in mijn vak, bijvoorbeeld wanneer ik bij bedrijven voor een loonbeslag van een werknemer aankom.

Wanneer is een werkdag voor jou geslaagd?

De voldoening in mijn werk haal ik uit het contact met mensen. Ik vind het fijn om mensen te helpen, bijvoorbeeld door betalingsregelingen met ze af te spreken. Hoewel veel mensen het spannend vinden als ik voor de deur sta, probeer ik hen gerust te stellen en verder te helpen. We streven altijd naar duurzame oplossingen. Dat kan een passende betalingsregeling zijn maar ook het doorverwijzen naar hulp. Het vinden van die oplossing, daar doe ik het voor!

Zou je een vriend aanraden bij Syncasso te solliciteren?

Syncasso is een fijne werkgever. Het bedrijf biedt veel mogelijkheden en denkt mee met je gezondheid en welzijn. Zo zijn er initiatieven zoals een fietsplan en sporten tegen gereduceerd tarief. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd bijvoorbeeld de deurwaardersdag en de Sync-fit dag. Ook de leuke attenties zoals het welkomstgeschenk en een origineel eindejaarpakket doen het goed! Dat hoeft een bedrijf natuurlijk niet te doen. De persoonlijke benadering waardeer ik enorm. Ik raad Syncasso dus zeker aan, met name vanwege de fijne werksfeer en de mogelijkheden die je krijgt om je verder te ontwikkelen.’

Esther bedankt voor dit interview. Enthousiast geworden over werken bij Syncasso? Kijk op onze website voor meer informatie en vacatures.

Feedback