Naar de hoofd content Naar navigatie
Syncasso Syncasso
HomeOpdrachtgevers Ik wil betalen Mijn Dossier
nl Dutch
ar Arabicnl Dutchen Englishfr Frenchde Germanpl Polishes Spanishtr Turkish
Zoeken
  • Home
  • Over ons
  • Veelgestelde vragen
  • Opdrachtgevers
      • Inloggen
      • Implementatie
      • Rapportage en verantwoording
      • Kwaliteit en certificeringen
      • Maatschappelijk Verantwoord Incasseren
      • Innovatie
      • SyncassoLab
  • Ik wil betalen
  • Inloggen
  • Mijn Dossier
  • Ik wil betalen
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoeken

Nieuws

Workshops Geldbrein voor Syncasso teams

29 december 2021
CorporatesFinance

Interview met Eef van Opdorp | Money Coach

Het geldtype van een debiteurklant bepaalt welke benadering het beste werkt om samen een oplossing te vinden voor het betalingsprobleem. Onderdeel van de workshops was dat alle deelnemers een opdracht moesten uitvoeren om te bepalen welk geldtype ze zelf zijn.

Door te ervaren welk geldtype je zelf bent, kun je andere geldtypes beter herkennen, begrijpen en in het contact beter inspelen op de eigenschappen die bij dat geldtype horen.

Wat kunnen wij van jouw financial coaching leren om ons werk beter te doen?

In de workshops zorg ik ervoor dat jullie extra knoppen krijgen om aan te draaien in jullie gesprekken met debiteuren. Daarmee kun je beter inspelen op hun overtuigingen. Welk gedrag daarbij hoort. Je gesprek daarop finetunen. Jullie collega’s bij Syncasso hebben een enorme voorsprong op de debiteurklanten die ze spreken. Ze hebben kennis over geldzaken. Over zekerheid in je leven. En een goed netwerk om op terug te vallen als dat nodig is. Voor jullie zijn dat zaken waarvan je automatisch aanneemt dat een ander die ook heeft. Maar debiteuren hebben dat helemaal niet. Die zijn juist onzeker. Door tegenslagen. Of door gebrek aan overzicht. Dat heeft te maken met de omstandigheden waarin ze zitten en de omgeving waarin ze zijn opgegroeid. Die hebben geen veilig netwerk waar ze op terug kunnen vallen. Dan is het moeilijk om je aan afspraken te houden, de knop om te zetten om de keuze te maken om je problemen op te gaan lossen. Hoe krijg je iemand ‘aan’ om het zelf straks beter te krijgen?

Hoe vond je de interactie met onze collega’s tijdens de workshop? Was het meer cash of meer care in jouw beleving?

Heel mooi om duidelijk te zien dat ze en/en doen. En cash. En care. De kans zo groot mogelijk maken om het samen op te lossen. Een van jullie deurwaarders trof iemand met het geldtype Naïeveling. Die heeft voor de debiteur een online bankieren app geïnstalleerd en geleerd hoe je automatisch kunt betalen. Zo dus. Jullie staan bij veel mensen aan de deur die letterlijk met de handen in hun haar zitten. Echt niet meer weten wat ze moeten doen. Je kunt die onzekerheid in een paar zinnen oplossen door vertrouwen te wekken. En ze dan aanspreken op hun emotionele brein. Ze zijn zelf de sleutel om te beslissen of ze het anders willen krijgen. De geldtypes Martelaar en Naïeveling bijvoorbeeld, die willen iedereen helpen. Zelfs ten koste van zichzelf. Vraag dan eens of een ander jou ook mag helpen.

Duurzaam betaalgedrag ontwikkelen is de nieuwe uitdaging voor creditmanagement. Hoe sluit jouw visie op financial coaching daarop aan?

Dat gaat altijd mis. Creditmanagers zijn Excel-types. Geldtype Krijgers, die zelf bewust duurzaam bezig zijn. Jullie debiteuren zijn totaal Onbewust. Hebben die kennis niet. En het ontbreekt ze aan zelfkennis. Daar begint het mee, bewustwording van je eigen gedrag en je eigen gevoel. Debiteuren verontschuldigen zich (aan zichzelf) voor hun eigen gedrag. Doe maar op afbetaling en ga lekker op vakantie. Bewustwording is de sleutel. Dat heeft te maken met je Geldovertuiging. Wil ik geldstress of niet?  Het is een van de twee. Kies maar. Daarbij kunnen wij het verschil maken. Zie dit gesprek als een kans om alles bij hetzelfde te houden of om te kiezen om het beter te krijgen.

Wat is het belangrijkste onderwerp uit jouw workshop waar wij mee aan de slag moeten? Als je er één zou moeten kiezen.

Belangrijkste is dat je weet welk geldtype je voor je hebt. Daar moet je eerst achter komen. Dat doe je door de juiste vragen te stellen en daar precies goed op te reageren. Is het een naïeveling, een slachtoffer, een dwaas of een martelaar? Je hebt maar een kans om het goed te doen. Door de juiste benadering te kiezen ga je het verschil maken. Slachtoffers vragen de meeste tijd en geven de minste opbrengst. En je kunt je tijd maar één keer besteden. Doe het dan meteen goed.

Artikel delen?
Delen via LinkedIn Delen via Twitter Delen via Email

Gerelateerde nieuwsberichten

28 maart 2023

Online Potjes-check via Geldfit

Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Met deze online tool weten huishoudens voor welke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen.

Lees meer
Read more about Online Potjes-check via Geldfit
23 maart 2023

Syncasso Care Facts – Voorlichting aan debiteurklanten

Debiteurklanten die hulp nodig hebben bij hun financiële zorgen, wachten veel te lang met het inschakelen van hulp. Dat heeft verschillende oorzaken. Eén van de oorzaken is, dat debiteurklanten niet altijd weten hoe ze hulp kunnen vinden. Daarom besteden we in onze online- en offlinecommunicatie veel aandacht aan informatie over het oplossen van schulden en schuldhulpbemiddeling.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Voorlichting aan debiteurklanten
16 maart 2023

Syncasso Care Facts – Care Coaches

Syncasso werkt met Care- en Incassocoaches op de werkvloer. Zij begeleiden onze medewerkers om debiteurklanten te helpen hun betalingsachterstanden op te lossen. De Care Coaches richten zich specifiek op de contacten met kwetsbare debiteurklanten en ondernemers in zwaar weer.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Care Coaches
10 maart 2023

Syncasso Care Facts – Incassowaarden verbeteren

Communicatie- en data-analyse zijn continue processen om zowel de cash als de care van incassowaarde te verbeteren. Onze communicatiestrategie voor debiteurklanten is erop gericht om zo snel mogelijk in het minnelijke proces tot een oplossing te komen voor de betalingsachterstand. Daarmee voorkomen we kosten en stress.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Incassowaarden verbeteren
08 maart 2023

Tijdelijk Noodfonds Energie

Sinds 7 februari jl. kunnen mensen met hoge energielasten een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds helpt de energierekeningen met terugwerkende kracht over de maanden oktober 2022 tot en met maart 2023 te betalen.

Lees meer
Read more about Tijdelijk Noodfonds Energie
02 maart 2023

Syncasso Care Facts – Social Responsibility Officer

Samenwerking in de schulddienstverlening is volgens Syncasso noodzakelijk om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Onze Social Responsibility Officer zoekt daarom actief naar samenwerkingskansen met ketenpartners voor onderzoek, kennisoverdracht en informatie-uitwisseling.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Social Responsibility Officer
28 februari 2023

Interview Sabine van den Boogaard over onderzoek Duurzaam Betaalgedrag

Syncasso doet wetenschappelijk onderzoek met de Rijksuniversiteit Groningen en het Lectoraat schulden en incasso van de Hogeschool Utrecht naar Duurzaam Betaalgedrag. Lees meer waarom Syncasso dit onderzoek doet.

Lees meer
Read more about Interview Sabine van den Boogaard over onderzoek Duurzaam Betaalgedrag
23 februari 2023

Verslag Groeisessie Geregistreerde Schuldregeling/ Regeling meedelen in beslag

Op donderdag 9 februari jl. presenteerde Michaël Brouwer, Mark Getkate en Paul Otter het door Syncasso en externe partner ontwikkelde conceptwetsvoorstel over de Geregistreerde Schuldregeling/Regeling meedelen in beslag.

Lees meer
Read more about Verslag Groeisessie Geregistreerde Schuldregeling/ Regeling meedelen in beslag
20 februari 2023

Syncasso Care Facts – Multidisciplinaire klantteams

Onze dienstverlening is georganiseerd in klantteams. Zo kunnen we de specialistische kennis en ervaring die nodig is voor de optimale behandeling van de debiteurklanten met alle collega’s van het team delen.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Multidisciplinaire klantteams
Feedback
Fijn dat u ons wilt helpen!

Bedankt voor uw bezoek aan www.syncasso.nl. We willen u graag zo goed mogelijk helpen. Daarom willen we graag weten wat we goed doen en wat beter kan.

U helpt ons en onze andere klanten als u deze korte vragenlijst invult. Bedankt voor uw medewerking!

Klik op het antwoord dat u het beste vindt passen.

Vragenlijst

Hoe zou u Syncasso beoordelen?

Footer logo

Contact

post@syncasso.nlWhatsAppNaar de contactpagina

Rekeningnummer Syncasso: NL 48 RABO 0300 1039 99

Direct betalen via iDeal

Rekeningnummer Syncasso:
NL 48 RABO 0300 1039 99

Direct betalen via iDeal

Pagina’s

  • Home
  • Opdrachtgevers
  • Mijn Dossier
  • Veelgestelde vragen
  • Over ons

Overige linkjes

  • Contact
  • Gebruik website (privacy & cookies)
  • Algemene Voorwaarden en Tarieven
Volg ons op Ga naar TwitterGa naar TwitterGa naar Twitter