Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Visueel exploot leidt tot 34% minder dwangmaatregelen

Visueel exploot leidt tot 34% minder dwangmaatregelen

Voorkomen dwangmaatregel(en) bespaart tot 850 euro extra kosten voor de debiteur

Opdrachtgevers enthousiast over nieuwe benadering exploten

In samenwerking met het CJIB, het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen en UitlegAnimatie heeft SyncassoLab een Visueel Exploot ontwikkeld dat ervoor zorgt dat debiteurklanten in één oogopslag kunnen zien wat ze te doen staat als er een dwangbevel of dagvaarding bij ze betekend wordt. Om oplopende kosten voor de debiteurklant te voorkomen en betalingsproblemen sneller op te lossen. En daarmee invulling te geven aan onze merkbelofte We Cash. We Care.

Onbegrepen

Helaas begrijpen veel debiteurklanten niet goed wat ze moeten doen als er een dwangbevel of dagvaarding aan ze wordt betekend. Als de gerechtsdeurwaarder het ‘in persoon’ kan aanbieden wordt dat persoonlijk uitgelegd. Maar in de praktijk worden de meeste debiteurklanten niet persoonlijk gesproken bij de betekening. Met als ongewenst resultaat dat (te) veel debiteurklanten het ambtelijke stuk ongelezen wegleggen, waardoor de procedure wordt voortgezet en de kosten oplopen.

In één oogopslag

Met behulp van grafische symbolen wordt de belangrijkste informatie van het ambtelijke stuk samengevat en overzichtelijk gepresenteerd. Het Visueel Exploot wordt bovenop het formeel noodzakelijke ambtelijke stuk aangeboden aan de debiteurklant, waardoor de communicatie onmiddellijk tot stand komt als die het stuk bekijkt en in actie kan komen om erger te voorkomen.

Effectief

Grootschalig onderzoek door SyncassoLab heeft aangetoond dat het Visueel Exploot veel beter werkt.
In het onderzoek werden de resultaten van vijfduizend gebruikelijke exploten vergeleken met die van vijfduizend exemplaren waaraan als voorblad een visueel exploot was toegevoegd. In de eerste groep kreeg 29% uiteindelijk dwangmaatregelen opgelegd. In de laatste groep was dat nog maar 19%; een afname van ruim een derde (34%).

Grote belangstelling bij andere opdrachtgevers

Achmea Zorgverzekeringen heeft Syncasso recent gevraagd om het Visueel Exploot voor haar zorgportefeuille in te gaan zetten en tevens beschikbaar te stellen aan de andere gerechtsdeurwaarders die actief zijn voor Achmea Zorgverzekeringen. Natuurlijk werkt Syncasso hier graag aan mee. We Cash. We Care.

Ook voor andere gerechtsdeurwaarders

Collega gerechtsdeurwaarders die belangstelling hebben om het Visueel Exploot* in hun eigen praktijk in te gaan zetten, mogen het format kosteloos overnemen. Stuur een email naar syncassolab@syncasso.nl, dan sturen wij u het sjabloon toe.

*Het Visueel Exploot is auteursrechtelijk beschermd en mag uitsluitend in het door RUG CIC onderzochte format worden gebruikt. Uiteraard mag de kleurstelling van de symbolen worden aangepast.

Bekijk via de link het Persbericht, Infographic en Visueel Exploot voorbeeld Exploot