Naar de hoofd content Naar navigatie
Syncasso Syncasso
HomeOpdrachtgevers Ik wil betalen Mijn Dossier
nl Dutch
ar Arabicnl Dutchen Englishfr Frenchde Germanpl Polishes Spanishtr Turkish
Zoeken
  • Home
  • Over ons
  • Veelgestelde vragen
  • Opdrachtgevers
      • Inloggen
      • Implementatie
      • Rapportage en verantwoording
      • Kwaliteit en certificeringen
      • Maatschappelijk Verantwoord Incasseren
      • Innovatie
      • SyncassoLab
  • Ik wil betalen
  • Inloggen
  • Mijn Dossier
  • Ik wil betalen
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoeken

Nieuws

Opdrachtgever aan het woord

15 november 2022
Corporates

Opdrachtgever aan het woord

Interview met Richard Martin | Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in 7 vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 18.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De Open Universiteit werkt sinds 2020 samen met Syncasso om studenten te helpen hun betalingsachterstanden op te lossen. In dit interview vertelt Richard Martin, coördinator Financiële Administratie bij de Open Universiteit over het betaal- en incassoproces van de OU en welke aanpassingen hij verwacht als gevolg van de hoge inflatie.

Hoe is het betaal- en incasseringsproces georganiseerd bij de Open Universiteit?

Studenten kunnen bij ons op verschillende manieren betalen. Met een automatische incasso, ineens of in een aantal termijnen. Zelf de factuur overmaken met een bankoverschrijving. Ook bieden we de mogelijkheid om de factuur aan de werkgever te sturen. Verder kun je met het ’levenlanglerenkrediet’ van DUO bij ons studeren. Of met een STAP-budget van het UVW. Daarvoor passen we de betalingstermijn van onze facturen aan, omdat het voor DUO en UWV niet mogelijk is om binnen onze betaaltermijn van 21 dagen een beschikking af te geven.

Als een automatische incasso gestorneerd wordt, maakt het systeem direct een nieuwe factuur aan met een betalingstermijn van veertien dagen. Ook voor zelf betalen sturen we automatisch herinneringen. Als stok achter de deur kunnen we het stopzetten van de aanmelding voor tentamens gebruiken. Maar dat doen we liever niet, omdat het niet past bij de toegankelijkheid van ons onderwijs. We zoeken liever samen een oplossing voor het betalingsprobleem. Als er na 3 herinneringen geen oplossing is, dragen we de vorderingen over naar Syncasso.

Hoe is de communicatie met de studenten ingericht?

Uitgaande communicatie met studenten verloopt via de studentenberichtenbox. Net als bij de overheid sturen we een mailtje dat daar een bericht voor ze klaarstaat. Dat gebruiken we voor de facturen, de aanmeldingen en de inschrijvingen. Nog niet voor de betalingsherinneringen, die gaan standaard naar het e-mailadres van de studenten. De meeste reacties daarop komen binnen via de e-mail, maar er is ook heel veel telefonisch contact. Rechtstreeks naar onze afdeling of via onze servicedesk voor studenten.

We krijgen regelmatig vragen van studenten die het overzicht kwijt zijn. Dit lossen we op door hen een facturen- en betalingsoverzicht uit ons systeem toe te sturen.  Een nieuwe digitale ontwikkeling is in de planning om de studenten in hun studentenberichtenbox ook toegang te geven tot hun eigen debiteurenkaart. Dan kunnen ze online zien wat ze nog moeten betalen en ook online vragen stellen over hun facturen- en betalingsoverzicht.

Hoe kijken jullie aan tegen de huidige economische ontwikkelingen?

We hebben de afgelopen weken specifiek gekeken of we meer uitstelgedrag zien qua betalingen. Maar op dit moment zien we de achterstanden nog niet oplopen. In ons Planning & Control team staat het hoog op de agenda, maar we hebben nog geen concrete beslissing genomen over een gewijzigd beleid. We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten. Vanwege de stijgende inflatie overwegen we om zelf telefonisch contact te leggen met de student bij de derde aanmaning. Om daarmee een deel van de overdracht aan Syncasso en incassokosten te voorkomen. Overigens kunnen debiteuren altijd zelf contact met ons opnemen als het niet lukt om te betalen. We gaan dan in gesprek over een betalingsregeling. De studievorderingen van de student tellen ook mee in ons beleid. Als een student bijna klaar is met een opleiding, gaan we de studie niet stopzetten als er nog 2 facturen openstaan. Het botst met het karakter van de Open Universiteit om studenten vanwege een betalingsachterstand uit te sluiten. De OU is er juist omdat iedereen moet kunnen studeren. Daarom willen we meedenken met de studenten om ervoor te zorgen dat ze hun opleiding kunnen afronden en daardoor betere kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Artikel delen?
Delen via LinkedIn Delen via Twitter Delen via Email

Gerelateerde nieuwsberichten

30 maart 2023

Syncasso Care Facts – Passende duurzame betalingsregelingen

Via onze website kunnen debiteurklanten gemakkelijk een betalingsregeling voorstellen. Onze incassoprofessionals hebben ruime bevoegdheden om een betalingsregeling af te spreken die past bij de betaalcapaciteit van de debiteurklant.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Passende duurzame betalingsregelingen
28 maart 2023

Online Potjes-check via Geldfit

Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Met deze online tool weten huishoudens voor welke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen.

Lees meer
Read more about Online Potjes-check via Geldfit
23 maart 2023

Syncasso Care Facts – Voorlichting aan debiteurklanten

Debiteurklanten die hulp nodig hebben bij hun financiële zorgen, wachten veel te lang met het inschakelen van hulp. Dat heeft verschillende oorzaken. Eén van de oorzaken is, dat debiteurklanten niet altijd weten hoe ze hulp kunnen vinden. Daarom besteden we in onze online- en offlinecommunicatie veel aandacht aan informatie over het oplossen van schulden en schuldhulpbemiddeling.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Voorlichting aan debiteurklanten
16 maart 2023

Syncasso Care Facts – Care Coaches

Syncasso werkt met Care- en Incassocoaches op de werkvloer. Zij begeleiden onze medewerkers om debiteurklanten te helpen hun betalingsachterstanden op te lossen. De Care Coaches richten zich specifiek op de contacten met kwetsbare debiteurklanten en ondernemers in zwaar weer.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Care Coaches
10 maart 2023

Syncasso Care Facts – Incassowaarden verbeteren

Communicatie- en data-analyse zijn continue processen om zowel de cash als de care van incassowaarde te verbeteren. Onze communicatiestrategie voor debiteurklanten is erop gericht om zo snel mogelijk in het minnelijke proces tot een oplossing te komen voor de betalingsachterstand. Daarmee voorkomen we kosten en stress.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Incassowaarden verbeteren
08 maart 2023

Tijdelijk Noodfonds Energie

Sinds 7 februari jl. kunnen mensen met hoge energielasten een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds helpt de energierekeningen met terugwerkende kracht over de maanden oktober 2022 tot en met maart 2023 te betalen.

Lees meer
Read more about Tijdelijk Noodfonds Energie
02 maart 2023

Syncasso Care Facts – Social Responsibility Officer

Samenwerking in de schulddienstverlening is volgens Syncasso noodzakelijk om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Onze Social Responsibility Officer zoekt daarom actief naar samenwerkingskansen met ketenpartners voor onderzoek, kennisoverdracht en informatie-uitwisseling.

Lees meer
Read more about Syncasso Care Facts – Social Responsibility Officer
28 februari 2023

Interview Sabine van den Boogaard over onderzoek Duurzaam Betaalgedrag

Syncasso doet wetenschappelijk onderzoek met de Rijksuniversiteit Groningen en het Lectoraat schulden en incasso van de Hogeschool Utrecht naar Duurzaam Betaalgedrag. Lees meer waarom Syncasso dit onderzoek doet.

Lees meer
Read more about Interview Sabine van den Boogaard over onderzoek Duurzaam Betaalgedrag
23 februari 2023

Verslag Groeisessie Geregistreerde Schuldregeling/ Regeling meedelen in beslag

Op donderdag 9 februari jl. presenteerde Michaël Brouwer, Mark Getkate en Paul Otter het door Syncasso en externe partner ontwikkelde conceptwetsvoorstel over de Geregistreerde Schuldregeling/Regeling meedelen in beslag.

Lees meer
Read more about Verslag Groeisessie Geregistreerde Schuldregeling/ Regeling meedelen in beslag
Feedback
Fijn dat u ons wilt helpen!

Bedankt voor uw bezoek aan www.syncasso.nl. We willen u graag zo goed mogelijk helpen. Daarom willen we graag weten wat we goed doen en wat beter kan.

U helpt ons en onze andere klanten als u deze korte vragenlijst invult. Bedankt voor uw medewerking!

Klik op het antwoord dat u het beste vindt passen.

Vragenlijst

Hoe zou u Syncasso beoordelen?

Footer logo

Contact

post@syncasso.nlWhatsAppNaar de contactpagina

Rekeningnummer Syncasso: NL 48 RABO 0300 1039 99

Direct betalen via iDeal

Rekeningnummer Syncasso:
NL 48 RABO 0300 1039 99

Direct betalen via iDeal

Pagina’s

  • Home
  • Opdrachtgevers
  • Mijn Dossier
  • Veelgestelde vragen
  • Over ons

Overige linkjes

  • Contact
  • Gebruik website (privacy & cookies)
  • Algemene Voorwaarden en Tarieven
Volg ons op Ga naar TwitterGa naar TwitterGa naar Twitter