Nieuws

Ondersteuning aanmelding SBN

15 september 2022

Ondersteuning aanmelding Sociale Banken Nederland

Syncasso motiveert en helpt slachtoffers kinderopvangtoeslagenaffaire om private schulden door te geven

In eerdere nieuwsberichten hebben we de afhandeling van de private schulden in relatie tot het aflopen van de incassopauze toegelicht. Private schulden moeten door de gedupeerden zelf worden ingediend bij Sociale Banken Nederland (SBN), die de schulden bij de schuldeisers verifieert en ze vervolgens rechtstreeks betaald. Dat is voor een deel van de slachtoffers van de kinderopvangtoeslagenaffaire moeilijk, waardoor de afwikkeling van de private schulden meer tijd vraagt.

Syncasso helpt en motiveert om de schulden bij SBN te melden

Er is door Syncasso een intensief communicatieprogramma opgezet om de gedupeerden te motiveren om hun private schulden bij Sociale Banken Nederland te melden. SBN zorgt ervoor dat na verificatie de private schulden die voor 1 juni 2021 ontstaan zijn rechtstreeks aan de schuldeisers betaald worden.

Syncasso heeft alle gedupeerden een compleet overzicht van alle private schulden toegezonden. In veel gevallen was dat uitgebreider dan het overzicht dat van Schuldenwijzer.nl kan worden gedownload. Daarbij hebben we begrijpelijk uitgelegd hoe de procedure bij SBN werkt en welke stappen de gedupeerde zelf moet zetten om een oplossing voor de schulden te bereiken.

Hiervoor is een speciale workflow ingericht die ervoor zorgt dat bij het uitblijven van een reactie, automatisch herinneringen per post en/of e-mail gestuurd worden, opgevolgd door meerdere belpogingen van ons contact center. Als dat ook geen resultaat heeft opgeleverd, wordt een huisbezoek gedaan om met de gedupeerde in gesprek te gaan en te helpen om de registratie bij SBN voor elkaar te krijgen.

Sommige gedupeerden zijn de Nederlandse taal niet goed machtig. Die worden door ons Contact Center teruggebeld door een collega die hun (moeder)taal beheerst om ze te helpen bij de registratie.

Pilot met de Belastingdienst

Syncasso wordt wekelijks geïnformeerd door de Belastingdienst welke gedupeerden de registratie bij SBN succesvol hebben afgerond. Hierdoor kunnen we precies zien wie dat nog niet gedaan hebben en waar we onze communicatie om de SBN-registratie te voltooien op moeten richten. Deze geïntegreerde benadering is zo succesvol, dat de Belastingdienst die als pilot verder wil uitrollen.

Gerelateerde nieuwsberichten

23 juli 2024

Goed regelen is een vak

Regelmatig krijg ik tijdens mijn huisbezoeken de vraag of er een regeling kan worden getroffen. Regelen lijkt makkelijk: afspreken welk bedrag maandelijks te betalen maar er zitten nogal wat haken en ogen aan: hoe regel je goed?

Lees meer over: Goed regelen is een vak
16 juli 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Maarten, medewerker Service Center bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
09 juli 2024

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen is een voorwaarde om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Syncasso onderhoudt daarom via haar Social Responsibility Officer actief het contact met het schulddienstverleningsnetwerk om verbeteringskansen te signaleren en te realiseren.

Lees meer over: Samenwerking in de schulddienstverleningsketen
04 juli 2024

Mee met de gerechtsdeurwaarder

Regelmatig neem ik mensen mee op bij mijn huisbezoeken als gerechtsdeurwaarder. Zoals politici, pers en stakeholders om hen een realistisch beeld te geven van het werk van de gerechtsdeurwaarder en waar we in de praktijk mee te maken krijgen. Niet alleen de huisbezoeken zelf maar ook de vele stakeholders en de maatschappelijke aandacht voor schulden: hoe vinden we daar onze weg in?

Lees meer over: Mee met de gerechtsdeurwaarder
25 juni 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Esther Verstraten, deurwaarder bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
25 juni 2024

Syncasso Tour du Syncasso

Van 12 tot 14 juni hebben onze sportieve collega’s een mooie tocht van meer dan 500 km gemaakt langs al onze Syncasso-kantoren, allemaal voor het goede doel: de Hersenstichting. Op dag één trapten ze van Arnhem naar Utrecht, met een stevige portie wind door het Groene Hart naar Rotterdam, om te eindigen in het bruisende Amsterdam. Op dag twee trotseerden ze de polders richting Leeuwarden, gevolgd door een prachtige rit door natuurgebieden terug naar Arnhem.

Lees meer over: Syncasso Tour du Syncasso
20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
Feedback