Nieuws

Meebetalen aan de fouten overheid

19 januari 2021

Meebetalen aan de fouten van de overheid

Waarom moet het bedrijfsleven hiervoor opdraaien?

Door de toeslagenaffaire zijn twaalfduizend gezinnen gedupeerd, jarenlang als fraudeurs weggezet en wachten die nog steeds op compensatie van de overheid voor de bedroevende positie waar ze buiten hun schuld in zijn terechtgekomen.  Een vernietigend rapport en een demissionaire regering bieden nog geen oplossing. Onze staatssecretaris van Financiën, mevrouw Van Huffelen, heeft aangekondigd dat alle gedupeerden ter compensatie € 30.000 (of meer als dat nodig is) krijgen van de overheid en dat de Belastingdienst, het UWV, de SVB en het CAK hun schulden en achterstanden kwijtschelden. Gemeenten zijn gevraagd om hetzelfde te doen.

De staatssecretaris is in overleg met private schuldeisers om ook hun vorderingen op de gedupeerde ouders kwijt te schelden. Laat er geen misverstand over bestaan, het is de hoogste tijd voor een oplossing van de problemen van de getroffen ouders. Er is geen twijfel dat veel betalingsachterstanden zijn veroorzaakt door de toeslagenaffaire. Maar een moreel appel richting private ondernemingen om die betalingsachterstanden voor hun rekening te nemen is misplaatst en ongegrond. Die hebben part noch deel aan de problematiek, maar zijn door de betalingsachterstanden zelf indirect ook slachtoffer van de toeslagenaffaire. De vervuiler betaalt. Dus ook de afschrijving van de onbetaalde rekeningen van private ondernemingen.

Syncasso – en alle andere deurwaarders – weten helaas op dit moment (nog) niet wie de gedupeerden zijn. We hebben onze (overheids)opdrachtgevers gevraagd om ons daarover te informeren en zijn in afwachting van hun reactie. Privacywetgeving speelt hierbij een vertragende rol. Op dit moment kunnen we niets anders dan debiteurklanten, die betrokken zijn bij de toeslagenaffaire, vragen om zelf contact met ons op te nemen. Dan bespreken we met zowel de debiteurklant als onze (overheids)opdrachtgever hoe we in elke individuele situatie de beste oplossing kunnen vinden. Actuele informatie hierover plaatsen we op www.syncasso.nl/toeslagenaffaire

Debiteurklanten kunnen ook rechtstreeks met hun vragen terecht bij de schuldhulpverlening in hun woonplaats. Hier is door de overheid de regierol neergelegd voor mogelijke oplossingen en de inventarisatie van gedupeerden.

Gerelateerde nieuwsberichten

15 april 2025

Interview met Henriëtte van Battum – Incassomedewerker Finance bij Syncasso

Elke maand nemen we een kijkje achter de schermen bij Syncasso en leert u onze collega’s beter kennen. Wat doen ze, wat motiveert hen en waar houden ze zich buiten het werk mee bezig? Deze keer spreken we met Henriëtte van Battum! Al 22 jaar incassomedewerker bij Syncasso.

Lees meer over: Interview met Henriëtte van Battum – Incassomedewerker Finance bij Syncasso
08 april 2025

Buy Now, Pay Later: Onzichtbare gevaar voor jongeren

Onze collega Paul Otter, gerechtsdeurwaarder bij Syncasso, schreef een column voor het Tijdschrift voor Schuldsanering (maart 2025, nr. 01) over de invloed van Buy Now Pay Later op jongeren en schuldenproblematiek.

Lees meer over: Buy Now, Pay Later: Onzichtbare gevaar voor jongeren
03 april 2025

Samenwerking Quintor en Syncasso zorgt voor efficiëntere klantcontacten!

Syncasso wil debiteurklanten nog beter bedienen en tegelijkertijd het werk van service center agents overzichtelijker en eenvoudiger maken. Met hulp van Quintor zijn al flinke stappen gezet. ‘Bij iedere aanpassing werden ook meteen de testen gebouwd.’

Lees meer over: Samenwerking Quintor en Syncasso zorgt voor efficiëntere klantcontacten!
01 april 2025

ONSbank-ervaringsdeskundigen over ‘Geen Saldo’: hun kijk op schulden en financiële educatie

Voor het boek ‘Geen Saldo’ vroegen we ervaringsdeskundigen van Stichting ONSbank om mee te lezen en hun mening met ons te delen. Met veel enthousiasme en een frisse blik doken zij in het verhaal en deelden waardevolle inzichten over hoe jongeren schulden ervaren.

Lees meer over: ONSbank-ervaringsdeskundigen over ‘Geen Saldo’: hun kijk op schulden en financiële educatie
27 maart 2025

Eneco steunt Geen Saldo-initiatief tijdens de Week van het Geld

Tijdens de Week van het Geld organiseerde Eneco een inspirerend event met het thema: hoe kunnen we gelddromen van jongeren waarmaken. Experts en partners kwamen samen om te spreken over de belangrijke rol van financiële educatie en hoe jongeren beter ondersteund kunnen worden in het voorkomen van schulden.

Lees meer over: Eneco steunt Geen Saldo-initiatief tijdens de Week van het Geld
25 maart 2025

Syncasso ondertekent Afsprakenkader Sociaal Incasseren

Syncasso ondertekende vandaag, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, het Afsprakenkader Sociaal Incasseren. Dit werd gedaan tijdens een bijeenkomst georganiseerd door SchuldenLab op locatie bij Vattenfall.

Lees meer over: Syncasso ondertekent Afsprakenkader Sociaal Incasseren
24 maart 2025

Marjolein Moorman neemt jeugdboek Geen Saldo in ontvangst tijdens opening Week van het geld

Vandaag overhandigde Paul Otter, gerechtsdeurwaarder bij Syncasso tijdens de opening van de Week van het geld in Amsterdam officieel het jeugdboek Geen Saldo aan wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs, Jeugd(zorg), Armoede en Schuldhulpverlening).

Lees meer over: Marjolein Moorman neemt jeugdboek Geen Saldo in ontvangst tijdens opening Week van het geld
21 maart 2025

Achmea zet zich in voor financiële bewustwording bij jongeren

Bij Syncasso werken we samen met organisaties die echt het verschil willen maken. Achmea is daar een prachtig voorbeeld van. Al jarenlang is Syncasso een van de externe incassopartners van Achmea.

Lees meer over: Achmea zet zich in voor financiële bewustwording bij jongeren
20 maart 2025

Geld, Schulden en Jongeren: Michaël Brouwer, CEO Syncasso over het ontstaan van het boek Geen Saldo

Geld speelt een enorme rol in ons leven. Maar hoe leer je jongeren hier goed mee omgaan? Onze CEO kwam op het idee om een jeugdboek te laten schrijven over geld en schulden.

Lees meer over: Geld, Schulden en Jongeren: Michaël Brouwer, CEO Syncasso over het ontstaan van het boek Geen Saldo
Feedback