Nieuws

Meebetalen aan de fouten overheid

19 januari 2021

Meebetalen aan de fouten van de overheid

Waarom moet het bedrijfsleven hiervoor opdraaien?

Door de toeslagenaffaire zijn twaalfduizend gezinnen gedupeerd, jarenlang als fraudeurs weggezet en wachten die nog steeds op compensatie van de overheid voor de bedroevende positie waar ze buiten hun schuld in zijn terechtgekomen.  Een vernietigend rapport en een demissionaire regering bieden nog geen oplossing. Onze staatssecretaris van Financiën, mevrouw Van Huffelen, heeft aangekondigd dat alle gedupeerden ter compensatie € 30.000 (of meer als dat nodig is) krijgen van de overheid en dat de Belastingdienst, het UWV, de SVB en het CAK hun schulden en achterstanden kwijtschelden. Gemeenten zijn gevraagd om hetzelfde te doen.

De staatssecretaris is in overleg met private schuldeisers om ook hun vorderingen op de gedupeerde ouders kwijt te schelden. Laat er geen misverstand over bestaan, het is de hoogste tijd voor een oplossing van de problemen van de getroffen ouders. Er is geen twijfel dat veel betalingsachterstanden zijn veroorzaakt door de toeslagenaffaire. Maar een moreel appel richting private ondernemingen om die betalingsachterstanden voor hun rekening te nemen is misplaatst en ongegrond. Die hebben part noch deel aan de problematiek, maar zijn door de betalingsachterstanden zelf indirect ook slachtoffer van de toeslagenaffaire. De vervuiler betaalt. Dus ook de afschrijving van de onbetaalde rekeningen van private ondernemingen.

Syncasso – en alle andere deurwaarders – weten helaas op dit moment (nog) niet wie de gedupeerden zijn. We hebben onze (overheids)opdrachtgevers gevraagd om ons daarover te informeren en zijn in afwachting van hun reactie. Privacywetgeving speelt hierbij een vertragende rol. Op dit moment kunnen we niets anders dan debiteurklanten, die betrokken zijn bij de toeslagenaffaire, vragen om zelf contact met ons op te nemen. Dan bespreken we met zowel de debiteurklant als onze (overheids)opdrachtgever hoe we in elke individuele situatie de beste oplossing kunnen vinden. Actuele informatie hierover plaatsen we op www.syncasso.nl/toeslagenaffaire

Debiteurklanten kunnen ook rechtstreeks met hun vragen terecht bij de schuldhulpverlening in hun woonplaats. Hier is door de overheid de regierol neergelegd voor mogelijke oplossingen en de inventarisatie van gedupeerden.

Gerelateerde nieuwsberichten

01 oktober 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Luuk Peters, systeembeheerder in het team Business Support.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
25 september 2024

Ben van der Burg gastspreker Syncasso op Credit Expo 2024

Donderdag 7 november is het weer zover. Het jaarlijkse evenement voor de Nederlandse creditmanagement sector. De Credit Expo 2024 vindt plaats in het Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Syncasso zorgt ook dit jaar weer voor een interessante en enthousiaste gastspreker. Dit jaar is dat Ben van der Burg.

Lees meer over: Ben van der Burg gastspreker Syncasso op Credit Expo 2024
24 september 2024

Regelingen: Altijd anders

Betalingsachterstanden zijn vaak niet in één keer af te lossen, zelfs als de wet of een rechter dat bepaalt. Een betalingsregeling is een goede optie. Hierbij wordt meestal maandelijks een bedrag betaald totdat de schuld volledig is afgelost. Hoeveel dat per maand is? Vaak komen we daar samen wel uit, maar soms moeten we wat doorvragen of juist duidelijke grenzen aangeven.

Lees meer over: Regelingen: Altijd anders
19 september 2024

Vroegsignalering voor jongeren. Betrek het onderwijs.

"Als Business Manager bij Syncasso spreek ik dagelijks met schuldeisers en ketenpartners die het niet alleen belangrijk vinden dat klanten hun betalingsverplichtingen nakomen maar die ook op zoek zijn naar duurzame oplossingen. Daarin is er vaak veel aandacht voor jongeren die al vroeg in het leven met financiële uitdagingen te maken hebben."

Lees meer over: Vroegsignalering voor jongeren. Betrek het onderwijs.
17 september 2024

Onderzoek naar jongeren en zorgschulden van start

Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Universiteit van Amsterdam (UvA) en incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor Syncasso starten samen een onderzoeksproject "Jongeren van zorgschulden naar duurzaam betaalgedrag". Het onderzoek, dat loopt van september 2024 tot maart 2025, richt zich op het begrijpen en aanpakken van de toenemende zorgschulden onder jongeren. De organisaties willen daarmee duurzame oplossingen ontwikkelen om deze schuldenproblematiek bij jongeren effectief te bestrijden.

Lees meer over: Onderzoek naar jongeren en zorgschulden van start
10 september 2024

Communicatie

In 2023 is onze nieuwe website live gegaan. De look en feel is moderner en persoonlijker geworden door foto’s van ons eigen team te gebruiken. Syncasso hecht veel belang aan gesegmenteerde en gerichte incassocommunicatie. Daarom is onze communicatie begrijpelijk en voelt als persoonlijk voor de ontvanger. Met onze voorspelmodellen en inzichten uit wetenschappelijk onderzoek, bepalen we de toon en boodschap die past bij de betaalcapaciteit van de debiteurklant.

Lees meer over: Communicatie
03 september 2024

Optimaliseer uw incassoproces met deze 6 expert tips

Goede communicatie is de sleutel naar een succesvol incassoproces. In deze infographic geven we u 6 tips om uw incassocommunicatie verder te verbeteren. Van begrijpelijke tekst tot een vriendelijke toon – ontdek hoe u betalingen sneller kunt ontvangen en uw klantrelatie goed houdt.

Lees meer over: Optimaliseer uw incassoproces met deze 6 expert tips
27 augustus 2024

En blijkt er nog een schuld te zijn

Een rijtjeswoning in een nieuwbouw wijk. Ik druk op de deurbel. Een man van ongeveer zestig jaar opent de deur. Ik geef aan voor wie ik kom. Ja dat ben ik, zegt de man. Nadat ik me voorstel en aangeef dat ik gerechtsdeurwaarder ben, volgt een gesprek. Hij kan de vordering wel betalen geeft hij aan. Bij het afscheid nemen maakt hij terloops een opmerking waaruit blijkt dat er meer aan de hand is…

Lees meer over: En blijkt er nog een schuld te zijn
20 augustus 2024

Werkgeverschap

Om onze continuïteit te borgen is onze continue focus om medewerkers te vinden, te binden en te boeien. We investeren in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers met opleidingen, trainingen, mentoring en coaching. We geven doorlopend aandacht aan de geestelijke en fysieke vitaliteit van medewerkers, variërend van een SyncFit sportdag tot de SyncFit intranet pagina waar alle initiatieven over dit onderwerp terug te vinden zijn.

Lees meer over: Werkgeverschap
Feedback