Nieuws

Partner Nederlandse Schuldhulproute

12 juni 2020

Syncasso partner Nederlandse Schuldhulproute

In de schulddienstverleningsketen staan de overheid, opdrachtgevers, incasso-organisaties, gerechtsdeurwaarders, bewindvoerders en schuldhulpverleners voor de uitdaging om de brede schuldenproblematiek samen te bestrijden. Vanuit de eigen rol leveren alle betrokken ketenpartijen hieraan hun bijdrage. Dat levert goede initiatieven op, maar ook versnippering van middelen en energie.

Syncasso wil aanjager van vernieuwing en verbetering in de schulddienstverleningsketen zijn. Daarom zijn we actief in de KBvG, SNG, VCMB en werken we intensief samen met Kredietbank Nederland. We maken ons sterk voor een integratie van goede, maar los van elkaar staande initiatieven, die door samenwerking een veel grotere bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van de brede schuldenproblematiek. Daarom zijn we partner geworden van de Nederlandse Schuldhulproute.

Michaël Brouwer, CEO van Syncasso: ‘We zijn een van de initiatiefnemers voor Schuldenwijzer, dat door KBvG en SNG verder is ontwikkeld. Naast ons partnerschap met de Nederlandse Schuldhulproute, willen we ons inzetten voor een integrale samenwerking met het Schuldenknooppunt van NVVK en Schuldenwijzer van KBvG.

Nederlandse Schuldhulproute

De Nederlandse Schuldhulproute wil voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot schuldzorgen. In de Nederlandse Schuldhulproute werken bedrijven, gemeenten en schuldhulpverleners samen om passende schuldhulp te vinden bij (beginnende) financiële problemen.

De partners in de Nederlandse Schuldhulproute, waaronder Syncasso, signaleren betalingsproblemen en achterstanden en bewegen de debiteurklanten om passende hulp te zoeken. Geldfit, Moedige Dialoog, fiKks, Schuldenlab.nl en de gemeenten bieden samen verschillende manieren aan om geholpen te worden bij schulden. Er kan daarbij gekozen worden voor online zelfhulp, een digitale vrijwilliger, een lokale vrijwilliger of een professionele schuldhulpverlener. Door deze samenwerking kan altijd passende hulp geboden worden.

Syncasso helpt bij het vinden van een oplossing

Elke maand komen tienduizenden debiteurklanten naar onze website om een oplossing te zoeken voor hun betalingsachterstand(en). Onze website is daar helemaal op ingericht. Om de weg naar de Nationale Schuldhulp Route snel te vinden, hebben we een speciale pagina www.syncasso.nl/hulp gemaakt, waar je met één klik op de goede route komt. Lukt dat niet zelfstandig, dan biedt ons Team Coördinatie Schuldhulp ondersteuning.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

09 juli 2024

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen is een voorwaarde om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Syncasso onderhoudt daarom via haar Social Responsibility Officer actief het contact met het schulddienstverleningsnetwerk om verbeteringskansen te signaleren en te realiseren.

Lees meer over: Samenwerking in de schulddienstverleningsketen
04 juli 2024

Mee met de gerechtsdeurwaarder

Regelmatig neem ik mensen mee op bij mijn huisbezoeken als gerechtsdeurwaarder. Zoals politici, pers en stakeholders om hen een realistisch beeld te geven van het werk van de gerechtsdeurwaarder en waar we in de praktijk mee te maken krijgen. Niet alleen de huisbezoeken zelf maar ook de vele stakeholders en de maatschappelijke aandacht voor schulden: hoe vinden we daar onze weg in?

Lees meer over: Mee met de gerechtsdeurwaarder
25 juni 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Esther Verstraten, deurwaarder bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
25 juni 2024

Syncasso Tour du Syncasso

Van 12 tot 14 juni hebben onze sportieve collega’s een mooie tocht van meer dan 500 km gemaakt langs al onze Syncasso-kantoren, allemaal voor het goede doel: de Hersenstichting. Op dag één trapten ze van Arnhem naar Utrecht, met een stevige portie wind door het Groene Hart naar Rotterdam, om te eindigen in het bruisende Amsterdam. Op dag twee trotseerden ze de polders richting Leeuwarden, gevolgd door een prachtige rit door natuurgebieden terug naar Arnhem.

Lees meer over: Syncasso Tour du Syncasso
20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
04 juni 2024

Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’

In het afgelopen decennium is de overgang in gang gezet van de verzorgingsstaat naar de participatiemaatschappij. Dit heeft impact op schuldeisers en alle andere partijen die een rol hebben in het voorkomen en oplossen van schulden. Het vraagt zowel inzicht in de oorzaken van schuldenproblematiek als ideeën voor mogelijkheden om deze te voorkomen en op te lossen.

Lees meer over: Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’
30 mei 2024

Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen

Over 2 weken is de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen en bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Lees meer over: Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen
Feedback