Naar de hoofd content Naar navigatie
Syncasso Syncasso
HomeOpdrachtgevers Ik wil betalen Mijn Dossier
nl Dutch
ar Arabicnl Dutchen Englishfr Frenchde Germanpl Polishes Spanishtr Turkish
Zoeken
  • Home
  • Over ons
  • Veelgestelde vragen
  • Opdrachtgevers
      • Inloggen
      • Implementatie
      • Rapportage en verantwoording
      • Kwaliteit en certificeringen
      • Maatschappelijk Verantwoord Incasseren
      • Innovatie
      • SyncassoLab
  • Ik wil betalen
  • Inloggen
  • Mijn Dossier
  • Ik wil betalen
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoeken

Nieuws

Veranderingen in het deurwaardersvak

20 januari 2021
CorporatesFinance

Syncasso gerechtsdeurwaarders veranderen het deurwaardersvak

Het gerechtsdeurwaardersvak is de afgelopen jaren sterk veranderd. Onder invloed van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. We vroegen vier van onze gerechtsdeurwaarders hoe zij die veranderingen in de praktijk ervaren en hoe ze naar de toekomst van het vak kijken. Een aantal ontwikkelingen komen sterk naar voren in alle gesprekken met onze deurwaarders. De communicatie met de debiteurklant aan de deur is in de afgelopen jaren belangrijker geworden. Apps en integrale behandeling hebben de kwaliteit van de gesprekken sterk verbeterd. Begrijpelijke communicatie, vooral bij de exploten, helpt enorm. Waar de deurwaarders vroeger deur aan deur gingen in bepaalde wijken, komen ze nu overal in Nederland. Opvallend (en zorgelijk) is het aantal jongeren dat ze spreken tijdens hun werk. Over de toekomst van het deurwaardersvak maken ze zich zorgen. Maar dat levert een extra stimulans om te laten zien wat ze waard zijn.

Communicatie met de debiteurklant

De manier van communiceren met debiteurklanten is totaal veranderd, vertelt Leonie Heskamp. Hoewel dat verschilt van kantoor tot kantoor. Sommige gerechtsdeurwaarderskantoren communiceren nog steeds uitsluitend per exploot. Bij Syncasso kiezen we voor een persoonlijk gesprek om een oplossing aan de deur te bereiken, of een niet-kunner naar schuldhulp te bewegen. De benadering is veel socialer. Want heel veel dingen kun je beter samen oplossen. We spreken meer regelingen af om de oplossing op gang te brengen. Meer doorverwijzen naar de juiste instanties. De communicatie verloopt daardoor ook anders, beter. Dat krijg je ook terug van de debiteurklanten. Ze zien dat wij willen meedenken aan een oplossing of een regeling. Hoe kunnen we het samen oplossen? Oplossen en samen zijn de kernwoorden. Een wereld-zin die we altijd gebruiken.

Bjorn van der Heiden vult aan, veel debiteurklanten weten niet waar ze met hun problemen terecht kunnen. Of durven niet. Schaamte speelt een rol. Schulden wil je niet over praten. Voor niet-kunners nemen we echt de tijd. We doen bijvoorbeeld een pilot waarin we de debiteurklant direct in contact brengen met de Schuldhulpverlening. Dat wordt echt heel goed ontvangen. De schuldhulp neemt dan zelf telefonisch contact op om een afspraak te maken.

Er zijn jammer genoeg ook veel debiteuren die het exploot aanpakken en de deur meteen weer sluiten. Die willen echt niet praten. Niet iedereen staat daarvoor open, helaas. Zo’n beetje de helft wijst hulp af. Jammer. Hoe kunnen we ze dan stimuleren om iets te doen aan hun probleem?

Integrale behandeling

Een goede voorbereiding van de ambtshandeling is erg belangrijk, vertelt Lorena Botter. Het lijkt efficiënter om het proces op te delen en voor elk stukje een specialist in te schakelen. Maar of dat de kwaliteit van de behandeling ten goede komt is de vraag. Bij ons wordt de behandeling van de vordering integraal verzorgd door hetzelfde team. Op die manier leer je de dossiers beter kennen. Belangrijker nog, de mensen achter die dossiers leer je ook beter kennen. Daarmee vergroot je de kans om de vordering samen op te kunnen lossen met de debiteurklant aanzienlijk.

Dankzij de Deurwaarders App. kunnen we veel beter het gesprek aangaan met de debiteurklant. Vragen en terugkoppelingen checken we meteen in de App. Vragen over andere lopende dossiers bijvoorbeeld. De communicatie naar ons team op kantoor is daardoor ook beter en gemakkelijker. In de App. kun je notities maken, bijvoorbeeld ‘bevestig de regeling even’. De lijntjes zijn er veel korter door geworden en de samenwerking beter. Vroeger moest je de ambtshandelingen complementeren op kantoor. Dat doe je nu al tijdens je route. Die informatie over het huisbezoek is dan ‘real time’ beschikbaar voor de collega’s op kantoor en voor de desbetreffende opdrachtgever.

We komen overal

Grootste deel van onze bezoeken zijn aan jongeren, vertelt Jeroen Gulen. Slechte wijken worden gerenoveerd, deur aan deur aanbellen komt daardoor niet meer voor. We komen tegenwoordig overal, in alle wijken, in heel Nederland. Schuld kan iedereen overkomen. Het wordt zo makkelijk gemaakt om schulden te maken. Of je relatie gaat uit waardoor de woning niet meer betaald kan worden. Werkeloosheid. Je ziet het niet aan het type woning dat er schulden zijn.

Begrijpelijke communicatie

Het ‘begrijpelijke’ voorblad bij het dwangbevel en de nieuwe dagvaarding is echt ideaal, zegt Bjorn van der Heiden, daar staat alle belangrijke informatie op. Het is meteen duidelijk om welk bedrag het gaat, welk nummer er gebeld kan worden. We krijgen daardoor veel minder vragen over de exploten aan de deur. Omdat ze duidelijker en overzichtelijker zijn, praat het ook veel makkelijker. Je ziet in een oogopslag hoe het zit. Je kunt even snel inloggen voor een betalingsregeling. Het is zo veel makkelijker om een regeling te treffen. Debiteurklanten reageren er ook positiever op.

De toekomst van het deurwaardersvak

De beroepsgroep krimpt. De digitalisering werkt daarop in, zegt Lorena Botter. Het lijkt misschien efficiënter om de exploten in een digitale overheidspostbus te gaan bezorgen. Maar dat gaat ten koste van het gesprek aan de deur. Je kunt niet meer zien wat er ter plaatse aan de hand is en wat voor problemen er nog meer spelen. Debiteurklanten die hulp nodig hebben staan er dan helemaal alleen voor. We moeten als deurwaarders laten zien wat we waard zijn, om die ontwikkeling te keren.

Artikel delen?
Delen via LinkedIn Delen via Twitter Delen via Email

Gerelateerde nieuwsberichten

07 juni 2023

SyncFitdag voor collega’s Syncasso

Bij Syncasso hechten we belang aan dat onze teams goed in hun vel zitten en zich fit voelen. Daarom hebben we SyncFit ontwikkeld. Een programma dat bestaat uit verschillende onderdelen zoals een lease-fiets, een vitality scan en bedrijfsfitness.

Lees meer
Read more about SyncFitdag voor collega’s Syncasso
06 juni 2023

“Er moet een moratorium komen (op de invordering) bij problematische schulden”

Donderdag 22 juni is het Jaarcongres Schuldenketen. Met het congres willen we de gehele schuldenketen samenbrengen en met elkaar in gesprek over een geïntegreerde aanpak van de schulden- en invorderingsproblematiek. In dit artikel kijken we nog even terug naar het congres van vorig jaar en vragen we de sprekers van toen, te reageren op stellingen van hun collega-sprekers. Deze keer reageren Michaël Brouwer en Nick Huls op een stelling van Mr. André Moerman.

Lees meer
Read more about “Er moet een moratorium komen (op de invordering) bij problematische schulden”
31 mei 2023

Verslag Seminar Wetenschappelijk Onderzoek Duurzaam Betaalgedrag II

Afgelopen donderdag presenteerde Martijn Keizer van Rijksuniversiteit Groningen en Nadja Jungmann van Hogeschool Utrecht de uitkomsten en inzichten uit fase 1 van het wetenschappelijk onderzoek naar Duurzaam Betaalgedrag dat Syncasso initieerde.

Lees meer
Read more about Verslag Seminar Wetenschappelijk Onderzoek Duurzaam Betaalgedrag II
24 mei 2023

“Duurzaam betaalgedrag doelstelling voor hele schulddienstverleningsketen”

Op donderdag 22 juni aanstaande organiseert Syncasso samen met Kerckebosch een vervolg op het Jaarcongres Schuldenketen 2022. Diverse (wetenschappelijke) experts delen dan hun visie over het thema ‘Inzicht in gedrag & Doorontwikkelen van de schuldenketen’. In dit artikel kijken we nog even terug naar vorig jaar en vragen we de sprekers van toen, te reageren op stellingen van hun collega-sprekers. In dit artikel reageert Nick Huls op een stelling van Michaël Brouwer.

Lees meer
Read more about “Duurzaam betaalgedrag doelstelling voor hele schulddienstverleningsketen”
23 mei 2023

Geef deurwaarder een socialere rol

In het schuldendomein zoeken we naar oplossingen om schulden duurzamer en tegen lagere kosten op te lossen. Minister Schouten concretiseert die doelstelling door te streven naar een halvering van de armoede in 2030 (Aanpak geldzorgen, armoede en schulden, juli 2022). Schrijfster en budget-expert Annemarie van Gaal gaat in haar column van 7 mei jl. in de Telegraaf een stap verder en pleit voor 1 centrale sociaal incasseerder. In deze column reageert Michaël Brouwer, gerechtsdeurwaarder en CEO van Syncasso, op deze stelling.

Lees meer
Read more about Geef deurwaarder een socialere rol
09 mei 2023

Ons Care-verslag over 2022 al gelezen?

Een aantal weken geleden publiceerden we ons jaarverslag over 2022 dat bestaat uit 2 afzonderlijke delen: het ‘cash-verslag’ en ‘care-verslag’. Hierdoor maken we concreet hoe de 2 onderdelen uit onze merkbelofte ‘We cash. We care.’ elkaar versterken.

Lees meer
Read more about Ons Care-verslag over 2022 al gelezen?
04 mei 2023

Syncasso en Kerckebosch organiseren het Jaarcongres Schuldenketen

Het thema van Jaarcongres Schuldenketen 2023 is ‘Inzicht in gedrag & doorontwikkelen van de schuldenketen’. Bent u erbij op donderdag 22 juni in Zeist?

Lees meer
Read more about Syncasso en Kerckebosch organiseren het Jaarcongres Schuldenketen
02 mei 2023

Hoe blijf je als werkgever (in een minder sexy branche) aantrekkelijk ?

De eerste editie van het vakblad De Creditmanager Manager van 2023 had als thema ‘de arbeidsmarkt’.

Lees meer
Read more about Hoe blijf je als werkgever (in een minder sexy branche) aantrekkelijk ?
26 april 2023

Syncasso en Unica ICT Solutions stappen vol vertrouwen in hernieuwde samenwerking

Na een bestaande samenwerking van ruim tien jaar hebben Syncasso en Unica ICT Solutions onlangs opnieuw het vertrouwen naar elkaar uitgesproken. Unica ICT Solutions heeft recentelijk de volledige migratie van de Syncasso-omgeving vormgegeven en uitgevoerd.

Lees meer
Read more about Syncasso en Unica ICT Solutions stappen vol vertrouwen in hernieuwde samenwerking
Feedback
Fijn dat u ons wilt helpen!

Bedankt voor uw bezoek aan www.syncasso.nl. We willen u graag zo goed mogelijk helpen. Daarom willen we graag weten wat we goed doen en wat beter kan.

U helpt ons en onze andere klanten als u deze korte vragenlijst invult. Bedankt voor uw medewerking!

Klik op het antwoord dat u het beste vindt passen.

Vragenlijst

Hoe zou u Syncasso beoordelen?

Footer logo

Contact

post@syncasso.nlWhatsAppNaar de contactpagina

Rekeningnummer Syncasso: NL 48 RABO 0300 1039 99

Direct betalen via iDeal

Rekeningnummer Syncasso:
NL 48 RABO 0300 1039 99

Direct betalen via iDeal

Pagina’s

  • Home
  • Opdrachtgevers
  • Mijn Dossier
  • Veelgestelde vragen
  • Over ons

Overige linkjes

  • Contact
  • Gebruik website (privacy & cookies)
  • Algemene Voorwaarden en Tarieven
Volg ons op Ga naar TwitterGa naar TwitterGa naar Twitter