Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Incassokosten. Wanneer en hoeveel?

Incassokosten. Wanneer en hoeveel?

In 2012 zijn de incassokosten wettelijk geregeld. Dat was nodig, omdat er voor die tijd allerlei vage en oncontroleerbare kosten in rekening konden worden gebracht, zoals administratiekosten en storneringskosten. De wet bepaalt sinds 2012 precies het bedrag aan incassokosten dat in rekening gebracht mag worden, maar er is ook ruimte ingebouwd om zonder kosten alsnog te betalen.

Het is daarom verplicht om een brief of een e-mail te sturen, waarin je als debiteur kunt zien om welke betalingsachterstand het precies gaat, hoeveel tijd je nog hebt, minstens veertien dagen, om zonder incassokosten te betalen. En hoeveel incassokosten worden berekend als je te lang wacht met betalen.

Op onze website staat een calculator die voor je berekent wat (te lang) wachten kost. Zelfs de gerechtelijke kosten kun je ermee uitrekenen. Zorg ervoor dat het niet zover komt. Betaal op tijd, of spreek binnen de termijn een betalingsregeling met ons af om in termijnen te betalen. Kijk op onze website onder de knop Betalen in termijnen hoe dat werkt. Maar reageer in ieder geval!