Nieuws

Syncasso Facts

17 november 2022
De beste voorspellers voor ons Minnelijk Maatwerk Model

Ons Minnelijk Maatwerk Model is gebaseerd op een machine learning algoritme waarmee we zowel de betaalcapaciteit als de verwachte doorlooptijd voor nieuw aangeleverde vorderingen voorspellen. Het algoritme is getraind met de eigen gegevens van de opdrachtgever die we krijgen voor de behandeling van de vorderingen en heeft een hoge voorspelkracht en betrouwbaarheid.  Met de voorspelling van het algoritme wordt de incassocommunicatie aangestuurd naar drie verschillende workflows: hoge, gemiddelde en lage betaalcapaciteit.

DataFactory

Onze DataFactory genereert ruimt driehonderd voorspellers voor onze ontwikkelstudio. De voorspellers zijn gebaseerd op historische en actuele data die we hebben opgebouwd door de behandeling van de vorderingen van de desbetreffende opdrachtgever. Die verrijken we met sociodemografische informatie van het CBS. Per opdrachtgever en voorspelmodel (op verschillende momenten in het incassoproces) selecteren we de voorspellers die de hoogste voorspelkracht en betrouwbaarheid opleveren. Elk model wordt voor ‘live’ gebruik getest in onze datafactory om de voorspelkracht en betrouwbaarheid te toetsen aan de historische resultaten. Op basis van de uitkomsten van de tests selecteren we de datavelden die in combinatie de hoogste voorspelkracht en betrouwbaarheid opleveren.

Voorspellers verschillen per opdrachtgever

Voor elke groep vergelijkbare opdrachtgevers ontwikkelen we maatwerk voorspelmodellen. Omdat we in de praktijk geleerd hebben dat de samenstellingen van de beste datasets van voorspellers voor verschillende soorten vorderingen enorm uiteenlopen. Een ‘standaard’ voorspelmodel om alle vorderingen mee te segmenteren is veel minder betrouwbaar en heeft een lagere voorspelkracht. Dat is logisch, omdat we uit onderzoek weten dat betaalgedrag (ook) verschilt per soort vordering. Dankzij onze DataFactory kunnen we onze voorspelmodellen continu toetsen en gebruikmakend van een referentiestroom in de praktijk, valideren. Door een voorspelmodel in te zetten voor verschillende vergelijkbare opdrachtgevers neemt het aantal waarnemingen voor machine learning toe en kunnen we de voorspelmodellen efficiënter monitoren.

Gerelateerde nieuwsberichten

09 juli 2024

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen is een voorwaarde om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Syncasso onderhoudt daarom via haar Social Responsibility Officer actief het contact met het schulddienstverleningsnetwerk om verbeteringskansen te signaleren en te realiseren.

Lees meer over: Samenwerking in de schulddienstverleningsketen
04 juli 2024

Mee met de gerechtsdeurwaarder

Regelmatig neem ik mensen mee op bij mijn huisbezoeken als gerechtsdeurwaarder. Zoals politici, pers en stakeholders om hen een realistisch beeld te geven van het werk van de gerechtsdeurwaarder en waar we in de praktijk mee te maken krijgen. Niet alleen de huisbezoeken zelf maar ook de vele stakeholders en de maatschappelijke aandacht voor schulden: hoe vinden we daar onze weg in?

Lees meer over: Mee met de gerechtsdeurwaarder
25 juni 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Esther Verstraten, deurwaarder bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
25 juni 2024

Syncasso Tour du Syncasso

Van 12 tot 14 juni hebben onze sportieve collega’s een mooie tocht van meer dan 500 km gemaakt langs al onze Syncasso-kantoren, allemaal voor het goede doel: de Hersenstichting. Op dag één trapten ze van Arnhem naar Utrecht, met een stevige portie wind door het Groene Hart naar Rotterdam, om te eindigen in het bruisende Amsterdam. Op dag twee trotseerden ze de polders richting Leeuwarden, gevolgd door een prachtige rit door natuurgebieden terug naar Arnhem.

Lees meer over: Syncasso Tour du Syncasso
20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
04 juni 2024

Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’

In het afgelopen decennium is de overgang in gang gezet van de verzorgingsstaat naar de participatiemaatschappij. Dit heeft impact op schuldeisers en alle andere partijen die een rol hebben in het voorkomen en oplossen van schulden. Het vraagt zowel inzicht in de oorzaken van schuldenproblematiek als ideeën voor mogelijkheden om deze te voorkomen en op te lossen.

Lees meer over: Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’
30 mei 2024

Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen

Over 2 weken is de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen en bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Lees meer over: Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen
Feedback