Loonbeslag
Bij een loonbeslag wordt een deel van uw inkomen in beslag genomen om uw schulden af te betalen. Bekijk hier de animatie: Loonbeslag uitgelegd in 1 minuut.
Veelgestelde vragen loonbeslag
Iedereen heeft recht op een minimum inkomen, dit heet de beslagvrije voet. Het beslagvrije deel ontvangt u altijd. Ook als er meerdere beslagen zijn gelegd.
U kunt op kbvg.nl/beslagvrijevoet zelf een berekening maken. Twijfelt u nog steeds? Neem dan contact op met Syncasso..
Als u rekeningen niet op tijd betaalt en u niet reageert op herinneringen en aanmaningen kan er uiteindelijk na vonnis of dwangbevel loonbeslag worden gelegd.
1. Met een vonnis
Met een dagvaarding moet u voor de rechter verschijnen. De rechter besluit in een uitspraak (vonnis) dat er betaald moet worden. De kosten voor de rechtszaak kunnen op u worden verhaald. Als u de zaak nog snel oplost voor de rechtszitting door te betalen kunt u kosten voorkomen. Kosten voor een rechtszaak kunnen heel snel oplopen. U kunt zelf een berekening maken met de Syncasso Kostencalculator.
2. Met een dwangbevel
De overheid (bijvoorbeeld CJIB of gemeente) kan een dwangbevel maken zonder dat de rechter daarvoor nodig is. Als u hier niet op tijd op reageert wordt het loonbeslag uitgevoerd met alle kosten die daarbij horen.
Als u een dwangbevel of dagvaarding heeft ontvangen moet u heel snel actie ondernemen.
U heeft dan 2 opties:
1. Volledige rekening (vordering) betalen
2. Een betaalafspraak maken
In beide gevallen raden we altijd aan om contact op te nemen!
Uw werkgever is wettelijk verplicht om mee te werken aan een loonbeslag.
Uw werkgever heeft geen keus.
Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.