Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Aangemeld bij het CAK door uw zorgverzekeraar?

Een regeling om uw achterstand op te lossen is veel beter voor u

Bekijk hier de video: Hoe kan ik voorkomen dat ik word aangemeld bij het CAK en hoe los ik dit op?

Hulp bij het oplossen van geldproblemen

Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen om uw geldproblemen op te lossen. Op syncasso.nl/hulp vindt u een aantal betrouwbare manieren om uw geldzorgen te delen en er oplossingen voor te vinden.

Ik wil een betalingsregeling treffen om mijn zorgschuld op te lossen. U kunt een voorstel doen door onderstaand formulier in te vullen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen dan snel contact met u op om uw betalingsvoorstel te bespreken.

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt u aangemeld bij het CAK?

Als u in totaal zes maanden uw zorgverzekeringspremie niet betaald heeft, is uw zorgverzekeraar verplicht om u aan te melden bij de CAK Wanbetalersregeling. CAK gaat dan een bestuurlijke premie bij u incasseren, die voor 2020 € 141,50 per maand per verzekerde kost.

Wanneer wordt u tijdelijk afgemeld bij het CAK?

Als uw regelingsvoorstel bij Syncasso geaccepteerd is, wordt u tijdelijk afgemeld bij CAK en moet u de premie weer aan uw zorgverzekeraar gaan betalen. Zolang u ervoor zorgt dat uw schuld elke maand wordt afgelost en de maandpremie op tijd betaald wordt, wordt u niet opnieuw aangemeld bij CAK. Dit geldt ook voor het op tijd betalen van uw zorgkostennota’s.

Nadelen als u bent aangemeld bij het CAK?

U betaalt bij CAK een stuk hogere premie voor de basisverzekering dan bij uw eigen zorgverzekeraar. Zolang er geen oplossing is voor uw betalingsachterstand, blijft u die hogere premie aan CAK betalen. Dat is nadelig voor u, omdat u elke maand een boete moet betalen bovenop de kosten voor de basisverzekering.

Voordelen om een betalingsregeling af te spreken?

Als u afspreekt om elke maand een deel van uw achterstand aan Syncasso te betalen, wordt u tijdelijk afgemeld bij CAK. Dan kunt u gewoon weer de basisverzekeringspremie betalen aan uw eigen zorgverzekeraar.

U moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat u de maandpremie (ook) op tijd aan uw zorgverzekeraar betaalt, zodat er geen nieuwe achterstanden ontstaan. Dit geldt ook voor het op tijd betalen van uw zorgkostennota’s. Als uw schuld helemaal is afbetaald, bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u aan CAK blijft betalen.

Aanvullende verzekering

Pas wanneer de hele achterstand is betaald kan er weer een aanvullende verzekering worden aangevraagd.

Wijzigingen doorgeven aan CAK

De aanmelding worden een keer per maand door uw zorgverzekeraar aan CAK doorgegeven. De definitieve en tijdelijke afmeldingen worden twee keer per maand door uw zorgverzekeraar aan CAK doorgegeven.

Betalingen

De premie van het CAK wordt achteraf in rekening gebracht. De premie bij uw zorgverzekeraar moet vooraf worden betaald.

Premie CAK

De bestuursrechtelijke premie in 2020 is € 141,50 per maand. De premie van het CAK wordt automatisch ingehouden op uw loon of uw uitkering. Als de automatische inhouding op uw loon of uitkering niet lukt, dan krijgt u een acceptgiro van het CJIB.

Wanneer moet ik mijn premie weer aan de zorgverzekeraar betalen na (tijdelijke) afmelding?

Uw zorgpremie moet elke maand vooraf betaald worden aan uw zorgverzekeraar.

Wanneer kan ik weer een aanvullende verzekering aanvragen?

U kunt weer een aanvullende verzekering aanvragen als uw hele betalingsachterstand is afgelost en u bij bent met de betaling van de maandelijkse zorgverzekeringspremie.

Wanneer kan ik weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

U kunt voor de jaarwisseling overstappen naar een andere verzekeraar, als uw hele betalingsachterstand is afgelost en u bij bent met de betaling van de maandelijkse zorgverzekeringspremie.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.