Nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie

08 maart 2023

 

Sinds 7 februari jl. kunnen mensen met hoge energielasten een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds helpt de energierekeningen met terugwerkende kracht over de maanden oktober 2022 tot en met maart 2023 te betalen. Daarvoor kijken ze hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk bruto inkomen in een huishouden. Het Noodfonds betaalt – afhankelijk van het inkomen – het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13 procent van het inkomen van een huishouden. Wordt de steun goedgekeurd? Dan wordt door de energieleverancier de rekening over de betreffende maanden verlaagd.

Initiatiefnemers

Het Noodfonds is een initiatief van een aantal energieleveranciers, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds. De hoogte van de subsidie van het Rijk is gelijk aan het geld dat de energieleveranciers en andere bedrijven in het Noodfonds stoppen. Het Noodfonds beschikt nu over € 49 miljoen.

Syncasso en het Tijdelijk Noodfonds energie

Als incassopartner van veel vastenlasten leveranciers, waaronder energieleveranciers en als partner van de Nederlandse Schuldhulp Route & Geldfit vinden wij het belangrijk debiteurklanten te informeren over dit fonds. Dit doen wij onder andere via onze nieuwsbrief en onze website. Daarnaast nemen wij het mee in onze persoonlijke gesprekken zowel telefonisch als aan deur.

Langere aanmeldingstermijn

De aanmeldingstermijn van het Tijdelijk Noodfonds Energie is met een maand verlengd. Klanten kunnen nu tot en met 30 april 2023 een aanvraag doen. Zo krijgen huishoudens die wachten op de computerversie of die nog geen DigiD hebben meer tijd om een aanvraag te doen. De periode waarover een aanvraag ingediend kan worden blijft hetzelfde, namelijk over de maanden oktober 2022 tot en met maart 2023.

Meer informatie vindt u op www.noodfondsenergie.nl

Feedback