Woningontruiming

Mijn woning wordt ontruimd

Bij een woningontruiming is het de bedoeling dat de verhuurder weer kan beschikken over de woning om die aan iemand anders te verhuren. Daarom worden uw eigendommen uit de woning verwijderd.

Waarom wordt mijn woning ontruimd?

Aan de ontruiming is al heel wat vooraf gegaan. De verhuurder heeft een aantal herinneringen aan u gestuurd. U bent door ons of een andere partij gevraagd te betalen of uw verplichtingen na te komen. Helaas is de kwestie niet opgelost. De rechter heeft u daarom veroordeeld tot betaling van de gevorderde bedragen en tot ontruiming van de woning. Ondanks de betekening van het vonnis heeft u niet voldaan aan de inhoud van het vonnis.

Lees meer over het artikel: Betaal de openstaande schuld

Betaal de openstaande schuld

Misschien kunt u de ontruiming nog voorkomen door de openstaande schuld te betalen. Het is echter niet zeker of de verhuurder bereid is u in de woning te laten wonen.

Direct betalen
Lees meer over het artikel: Betalingsregeling aanvragen

Betalingsregeling aanvragen

Heeft u een openstaande rekening bij Syncasso? Maar kunt u die niet in één keer betalen. Vraag dan hier een betalingsregeling aan.

Betalingsregeling aanvragen
Lees meer over het artikel: Contact

Contact

Misschien kunt u de ontruiming nog voorkomen. Wij kunnen u hier meer over vertellen. Neem dus altijd zo snel mogelijk contact op!

Neem contact op

Wat gebeurt er bij een woningontruiming?

De gerechtsdeurwaarder voert uw inboedel af uit de woning en plaatst deze op de openbare weg. Daarmee is zijn taak voltooid. U bent zelf verantwoordelijk voor het van de straat halen van uw inboedel. Het mag duidelijk zijn dat als uw inboedel op straat staat, er een grote kans is op schade en/of diefstal van uw spullen. Als u zelf uw inboedel niet meeneemt of van de straat verwijdert, voert mogelijk de gemeente of woningverhuurder uw inboedel af. Hoe dit gaat verschilt per gemeente.

Lever uw woning leeg op

Als de gemeente of verhuurder uw inboedel moet opslaan, krijgt u de inboedel pas terug als u de opslagkosten heeft betaald. Het is dus altijd verstandig om zelf voor de datum van de ontruiming uw woning leeg te maken en de sleutels in te leveren bij ons of de verhuurder. Dat scheelt u een hoop kosten.

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord dat u zoekt hier niet tussen? Bekijk alle veelgestelde vragen.

Feedback