Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Gedupeerd door de toeslagenaffaire

Bent u een van de gedupeerden van de toeslagenaffaire? Laat het ons snel weten.

Hier vindt u actuele informatie

Door de toeslagenaffaire zijn gezinnen gedupeerd, jarenlang als fraudeurs weggezet en wachten die nog steeds op compensatie van de overheid voor de bedroevende positie waar ze buiten hun schuld in zijn terechtgekomen.  Onze staatssecretaris van Financiën, mevrouw Van Huffelen, heeft aangekondigd dat de Belastingdienst, het UWV, de SVB en het CAK hun schulden en achterstanden kwijtschelden. Gemeenten zijn gevraagd om hetzelfde te doen.

We werken deze pagina regelmatig bij als er nieuwe informatie beschikbaar komt.

Wij weten nog niet wie er allemaal gedupeerd zijn

Er is op dit moment nog niet duidelijk voor welke (overheids)vorderingen de kwijtschelding precies bedoeld is. Wij weten ook niet wie de gedupeerden zijn.

Dat brengt met zich mee dat we in onze werkzaamheden onbedoeld ook gedupeerden benaderen. Laat ons meteen weten als u getroffen bent door de toeslagenaffaire, dan kunnen we daarmee rekening houden. Met het formulier op deze pagina kunt u ons dit laten weten.

Gemeentelijk schuldhulpverlening weet meer

De gemeentelijke schuldhulpverlening heeft de verantwoordelijkheid gekregen om gedupeerden te informeren en helpen. Als u een van de slachtoffers bent, neem dan zelf zo snel mogelijk contact op met de schuldhulpverlening in de gemeente waar u woont. Ook kunt u zich melden bij het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, telefoonnummer: 0800-2358358.

Informeer ons als u gedupeerd bent door de toeslagenaffaire

Als u dit formulier invult en verstuurt, gaan we in overleg met de opdrachtgever om duidelijkheid te krijgen. Indien mogelijk pauzeren we de behandeling van uw dossier(s). We informeren u daar zo snel mogelijk over.

Wanneer u meerdere dossiers heeft is het belangrijk dat u alle dossiernummers aan ons doorgeeft.

  • Upload hier uw bevestigingsbrief van de Belastingdienst. (Dit is een verplicht veld.)
  • Ik verklaar hierbij akkoord te gaan dat de ingevulde persoonsgegevens worden doorgegeven aan de opdrachtgever.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.