Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

VVD: bescherm deurwaarders

VVD: bescherm deurwaarders

Den Haag –  De VVD wil dat deurwaarders beter beschermd worden. Deze publieke ambtsdragers krijgen vaak te maken met bedreigingen en geweld. En als ze daar aangifte van doen, blijkt een veroordeling erg lastig.

Dat constateert VVD-Kamerlid Van Wijngaarden die daarom vanmiddag met een pakket maatregelen komt in een debat over de beroepsgroep. „We moeten de pakkans groter maken. Het gaat hier om mensen die namens ons allemaal hun werk doen.”

Zo wil de liberaal dat deurwaarders voortaan een camera op hun lichaam mogen dragen. Bij dreiging kunnen ze die dan aanzetten. Dat zorgt er volgens de VVD’er voor dat vervolging van meer kans van slagen heeft, er is immers bewijs.

In de rechtbank loopt een zaak vaak stuk omdat het ene woord tegen het andere is. Van Wijngaarden wil daarom dat de verklaring van een deurwaarder zwaarder gaat wegen, zoals bij agenten nu al het geval is. Op die manier kan een rechter toch een knoop doorhakken ook al hoort hij twee tegenstrijdige verhalen van de verdachte en het slachtoffer. Van Wijngaarden ziet dat het OM niet eens begint aan sommige zaken omdat dit nu niet geregeld is en een zaak daarom bij voorbaat kansloos wordt geacht. Lees meer…