Nieuws

Vurich. Puur voor de advocaat

09 oktober 2017

Vurich. Puur voor de advocaat

Syncasso en mr. Sjef van der Putten starten in joint venture een nieuw kantoor. Het eerste deurwaarderskantoor van Nederland dat ervoor kiest om puur te werken voor de advocaat. Een wendbare startup die ondernemersmentaliteit en passie voor het vak combineert met de landelijke operationele slagkracht van één van de grootste deurwaardersorganisaties van Nederland. Michaël Brouwer, CEO van Syncasso en Sjef van der Putten, directeur en partner van Vurich over het hoe en waarom van deze specialisatie.

Waarom deze specialisatie?

Michaël:
Omdat het nodig is om advocatuur relaties de dienstverlening te bieden die past bij de kwaliteit die ze zelf gewend zijn te leveren. De focus bij Syncasso ligt vooral op creditmanagement, waarbij de gerechtsdeurwaarder natuurlijk ook heel belangrijk is. Maar daar is de deurwaarder onderdeel van een procesmatige benadering. Terwijl de advocatuur gediend is bij maatwerk. Dat vraagt een andere insteek, een andere aansturing.
Sjef: 
Ik heb eigenlijk altijd een droom gehad over een deurwaarderskantoor dat zich helemaal specialiseert op de advocatuur. Daar zit het interessantste werk. Kun je met creativiteit en durf waarde toevoegen door niet voor de standaardoplossing te gaan, maar kiezen voor een benadering die het verschil maakt. Het is eigenlijk vreemd dat het er nog niet eerder was omdat het werk compleet anders is.

Moet je daar een heel nieuw kantoor voor oprichten?

Sjef:
Daar ben ik van overtuigd. Als je er niet helemaal voor gaat, bereik je nooit het niveau dat we ambiëren. We moeten denken en voelen als de advocaat. Als je daarnaast incasso-werk blijft doen, kom je terecht in een spagaat van aan de ene kant volume en automatisering, aan de andere kant maatwerk en persoonlijke aandacht. Bij ons is de uitzondering de regel, een totaal andere benadering. En ik voel me trouwens ook veel beter thuis in de hectiek van de grote belangen en de juridisch complexe zaken.
Michaël:
Uiteraard ben ik dat met Sjef eens. We hebben het overigens twee jaar geprobeerd en in alle eerlijkheid moeten vaststellen dat het op deze manier niet goed genoeg was. Niet voor de opdrachtgevers. Maar ook niet voor Syncasso.

Beetje rare naam voor een gerechtsdeurwaarder.. Vurich?

Michaël:
Ik was daar eigenlijk meteen enthousiast over. Omdat het zo goed past bij Sjef. Als je hem nog niet zo kent, moet je eens met hem in discussie gaan over het gerechtsdeurwaardersvak (lacht). We kennen elkaar van onze samenwerkingen binnen de KBvG en daar hebben we een paar behoorlijke verbale knokpartijen uitgevochten. Hij stond letterlijk in vuur en vlam…
Sjef:
Jij kon er trouwens ook wat van! Ik was meteen verliefd op die naam. Het is jong en zegt wat we (willen) doen. We krijgen onze energie van het buitengewone. Je moet ontzettend veel passie en kracht hebben voor dit deel van het werk. Als het allemaal kabbelt is dat voor een tijdje leuk. Maar als het te lang duurt, zorg ik zelf wel voor actie. En als je niet tegen de hitte kan, ga dan mijn keuken maar uit. Het vuur staat naast kracht ook voor de ontdekker: we steken een fakkel aan om nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen te ontdekken. Zo is Vurich behalve een onderscheidende naam die je makkelijk onthoudt ook meteen de mentaliteit van ons kantoor.

Wat gaat Vurich anders doen?

Sjef:
We werken als enige in Nederland puur voor de advocaat. En we merken nu al dat het werkt: voor we goed en wel begonnen zijn, krijgen we al bijzondere opdrachten die een combinatie zijn van juridisch precies goed, optimaal gebruik maken van de wet- en regelgeving – en op zeven plaatsen tegelijk zijn voor maximaal effect. Onze opdrachtgevers zijn verrast over het gemak waarmee we zulke complexe klussen perfect voor elkaar krijgen. Ook over de snelheid van communicatie. Dat geeft wel vertrouwen dat we het meer standaard werk ook goed kunnen behandelen.
Michaël:
Je vergeet te zeggen dat Vurich een opleidings- en trainingsprogramma heeft om van het team stuk voor stuk specialisten te maken. Als ze dat nog niet zijn overigens. Het mooie is dat jullie veel dieper de stof induiken en jezelf steeds de vraag stellen van het waarom achter het wat. En dat de deurwaardersdivisie van Syncasso ervoor zorgt dat Vurich op zeven plaatsen tegelijk kan zijn. Tien mag ook.
Sjef:
Het mooiste is misschien nog wel dat we ons kantoor hebben opgebouwd met bevriende advocaten. We zijn voortdurend in gesprek met advocaten om enerzijds te horen wat ze bezighoudt en verwachten van de perfecte gerechtsdeurwaarder. Maar ook om onze kennis te delen over wat er allemaal kan. Over KEI bijvoorbeeld. Er is veel belangstelling voor onze kijk op KEI. Heel interessant om met advocaten te verkennen wat dat voor mogelijkheden biedt.

Blijft Syncasso betrokken bij Vurich?

Michaël:
Wij zijn aandeelhouder in een joint venture met Sjef. En onze deurwaardersdivisie verzorgt de ambtshandelingen, via een centraal plansysteem waarmee Vurich de vinger aan de pols kan houden.
Sjef:
Die combinatie tussen de nichepraktijk van Vurich en de operationele slagkracht van Syncasso maakt ons uniek in de markt. Dat zorgt voor stabiliteit en schaalbaarheid. Daardoor kunnen we met klein team van specialisten toch hele grote opdrachten aan. Maar verder is er geen dwarsverband of afstemming tussen de directies van Syncasso en Vurich. Daar komen we vandaan en vonden we niet goed genoeg. Aan Vurich om te laten zien dat de advocatuur zit te wachten op een specialist. Wij hebben er alle vertrouwen in!

Vurich. Puur voor de advocaat

Bekijk als eerste de nieuwe website van Vurich via www.vurich.nl. Ga voor meer informatie en contactgegevens naar de website of mail naar balie@vurich.nl. Telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook, bel naar 088 – 440 3100 of bel Sjef rechtstreeks via 06 – 16 08 08 77.


Over mr. Sjef van der Putten:

Sjef is gerechtsdeurwaarder (tgv) en jurist. Beleidsmatig actief voor de beroepsgroep: nog voordat hij de deurwaardersopleiding had afgerond, werd hij gekozen als secretaris van de Ledenraad van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Actief in vele commissies en met diverse publicaties op zijn naam, waaronder het meerjarenbeleidsplan van de KBvG ‘Ik zal handhaven!’.

Sjef heeft rechten gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens zijn studententijd heeft hij stages gelopen bij twee grote advocatenkantoren in Amsterdam en Rotterdam. Bij toeval kwam hij in de deurwaarderswereld terecht. Het viel hem op dat de focus van gerechtsdeurwaarders op incasso ligt en in mindere mate bij de advocatuur. Terwijl Sjef juist dat specialisme het interessantst vindt. Daarom heeft hij de afgelopen jaren met bevriende advocaten gewerkt aan een plan voor het eerste deurwaarderskantoor dat zich uitsluitend op de advocatuur richt en daarin excelleert.


Over Vurich:

Vurich is het eerste gerechtsdeurwaarderskantoor van Nederland, dat ervoor kiest om puur voor de advocaat te werken. Samen met advocaten gaat Vurich verder waar anderen stoppen. Varen een eigen koers en durven we de standaard ter discussie te stellen.

Vurich is ontstaan vanuit een passie voor de advocatuur. Niet gek dus, dat we bij het vormgeven van ons kantoor intensief hebben samengewerkt met bevriende advocaten. En dat blijven we doen. Bij Vurich willen we onszelf en onze dienstverlening elke dag naar een hoger niveau tillen. Doen we er alles aan, om te zorgen dat advocaten de belangen van hun cliënten op de best mogelijke manier kunnen dienen. Daarom zijn we altijd volop in ontwikkeling. Worden onze specialisten continu getraind om hun expertise aan te scherpen. En staan we nog steeds in nauw contact met kritische advocaten die ons helpen om beter te worden in wat we doen.

Om de meest wendbare, slagvaardige en daadkrachtige partner voor de advocatuur te kunnen zijn, werken we samen in een joint-venture met Syncasso. Dit geeft ons de operationele slagkracht die nodig is om onze klanten op ieder moment van de dag en waar dan ook in Nederland bij te staan.

Vurich. Puur voor de advocaat.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

09 juli 2024

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen is een voorwaarde om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Syncasso onderhoudt daarom via haar Social Responsibility Officer actief het contact met het schulddienstverleningsnetwerk om verbeteringskansen te signaleren en te realiseren.

Lees meer over: Samenwerking in de schulddienstverleningsketen
04 juli 2024

Mee met de gerechtsdeurwaarder

Regelmatig neem ik mensen mee op bij mijn huisbezoeken als gerechtsdeurwaarder. Zoals politici, pers en stakeholders om hen een realistisch beeld te geven van het werk van de gerechtsdeurwaarder en waar we in de praktijk mee te maken krijgen. Niet alleen de huisbezoeken zelf maar ook de vele stakeholders en de maatschappelijke aandacht voor schulden: hoe vinden we daar onze weg in?

Lees meer over: Mee met de gerechtsdeurwaarder
25 juni 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Esther Verstraten, deurwaarder bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
25 juni 2024

Syncasso Tour du Syncasso

Van 12 tot 14 juni hebben onze sportieve collega’s een mooie tocht van meer dan 500 km gemaakt langs al onze Syncasso-kantoren, allemaal voor het goede doel: de Hersenstichting. Op dag één trapten ze van Arnhem naar Utrecht, met een stevige portie wind door het Groene Hart naar Rotterdam, om te eindigen in het bruisende Amsterdam. Op dag twee trotseerden ze de polders richting Leeuwarden, gevolgd door een prachtige rit door natuurgebieden terug naar Arnhem.

Lees meer over: Syncasso Tour du Syncasso
20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
04 juni 2024

Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’

In het afgelopen decennium is de overgang in gang gezet van de verzorgingsstaat naar de participatiemaatschappij. Dit heeft impact op schuldeisers en alle andere partijen die een rol hebben in het voorkomen en oplossen van schulden. Het vraagt zowel inzicht in de oorzaken van schuldenproblematiek als ideeën voor mogelijkheden om deze te voorkomen en op te lossen.

Lees meer over: Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’
30 mei 2024

Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen

Over 2 weken is de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen en bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Lees meer over: Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen
Feedback