Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Voorspelmodel Verhaalscore vernieuwd en verbeterd

Voorspelmodel Verhaalscore vernieuwd en verbeterd

In 2018 heeft Syncasso nieuwe besturingssoftware aan onze scoringsprocessen gekoppeld om het voorspelmodel waarmee we de Verhaalscore berekenen te verbeteren. Daardoor werd het mogelijk om onze voorspelmodellen opdrachtgever-specifiek in te stellen. Een belangrijke verbetering, omdat het betaalgedrag van debiteuren verschilt per soort vordering.

Scoringsmodule

De besturingssoftware om de scorings-infrastructuur te beheren is nu helemaal toegesneden op deze nieuwe toepassingen. Onze teams van Business Control en ICT hebben daar samen een topprestatie voor geleverd. Deze software noemen we de (nieuwe) Scoringsmodule.

De nieuwe Scoringsmodule voert geautomatiseerd databewerkingen uit voor het scoren van een vordering. Het leest de score-aanvragen in die uit ons ERP-systeem komen, haalt de benodigde interne- en externe data op en levert deze op maat aan bij de geïntegreerde voorspelmodellen.

Vervolgens wordt de score of voorspelling berekend en terug geleverd aan ons ERP-systeem om de workflows mee aan te sturen. De Scoringsmodule zorgt er bovendien voor dat we de effectiviteit van de voorspellingen goed kunnen vergelijken.

Opdrachtgever specifiek

Sinds februari 2019 draaien de eerste geoptimaliseerde klantversies van de Scoringsmodule in de productieomgeving. In de grafiek is duidelijk te zien dat de nieuwe Scoringsmodule zorgt voor een steilere curve waardoor de verschillende Verhaalscore-klassen duidelijker onderscheiden worden.

Verder verbeteren

De nieuwe Scoringsmodules worden continue gemonitord. Bij de ontwikkeling hebben we rekening mee gehouden dat we nieuwe informatiebronnen of andere systemen goed en snel kunnen aansluiten om de verhaalbaarheid van de vorderingen steeds beter en nauwkeuriger in te kunnen schatten.Voorspelmodel Verhaalscore