Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Vakbond roept agenten op om deurwaarders niet meer te begeleiden

Vakbond roept agenten op om deurwaarders niet meer te begeleiden

De politie gaat vanaf vandaag niet meer met deurwaarders mee tijdens huisbezoeken. De politievakbonden hebben hun leden daartoe opgeroepen in het kader van de acties van de politie voor een nieuwe cao. De politie voert al maanden actie om hun eisen kracht bij te zetten. Agenten bekeurden eerder zo weinig mogelijk overtredingen en inden boetes niet.

Volgens de wet moet de politie de gerechtsdeurwaarders assisteren als ze bij een beslaglegging, afsluiting of ontruiming geen toegang krijgen tot de woning.

Vorige week gaven de politiebonden aan dat ze weer willen onderhandelen met justitieminister Grapperhaus, maar om de druk op de ketel te houden, breiden ze hun acties uit.

De actie van de politie brengt met zich mee dat de komende (onbekend hoelang) periode in principe geen bijstand verleend wordt bij politiebeslagen, afsluitingen en ontruimingen. Onze opdrachtgevers zullen we persoonlijk informeren over de gevolgen die dit heeft voor hun lopende- en toekomstige zaken.

De KBvG is in overleg met minister Dekker en met de politiebonden over een oplossing voor de ontstane situatie. Afhankelijk van de uitkomst van die overleggen worden er verdere acties ondernomen door de KBvG