Nieuws

Uitnodiging seminar ‘LEZEN ≠ BEGRIJPEN’

11 december 2018

 

Eén op de zes Nederlanders is laaggeletterd en heeft moeite de communicatie van (financiële) organisaties te lezen en te begrijpen. Maar onder mensen met financiële problemen komt beperkte leesvaardigheid nog veel vaker voor.

Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van het onderzoeksproject ‘Lezen ≠ Begrijpen’ van samenwerkingspartners Syncasso Gerechtsdeurwaarders, Kredietbank Nederland, Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Lezen & Schrijven. 50,3% van de deelnemers aan het onderzoek – klanten van Kredietbank Nederland en Syncasso Gerechtsdeurwaarders – kreeg de indicatie ‘laaggeletterdheid’, tegenover het landelijk gemiddelde van 18%.

We nodigen u graag uit om verder op dit onderwerp in te gaan op een van de vijf praktische seminars over de invloed van beperkte leesvaardigheid op het omgaan met financiële problemen. In de seminars bespreken we de onderzoeksresultaten en delen we tips en materialen om mensen met een beperkte leesvaardigheid beter te kunnen bereiken. Ervaringsdeskundigen komen aan het woord en in een interactieve workshop ervaart u hoe u binnen uw eigen expertise aan de slag kunt gaan met dit belangrijke onderwerp.

Data en locatie seminars
  • Dinsdag 15 januari 2019 in Leeuwarden (NHL Stenden)
  • Dinsdag 22 januari 2019 in Breda (Avans)
  • Donderdag 24 januari 2019 Zwolle (Windesheim)
  • Donderdag 31 januari 2019 Utrecht (Hogeschool Utrecht)
  • Donderdag 7 maart 2019 Rotterdam (InHolland)

Tijdens de seminars is er veel ruimte voor interactie en er is een sprekersforum voor vragen uit de zaal. Deelname aan een van de seminars is een kans voor politici, beleidsmakers, bewindvoerders, schuldhulpverleners, gerechtsdeurwaarders en incassomedewerkers om nieuwe ontwikkelingen op dit terrein te bespreken.

Aanmelden

De toegang tot de seminars is gratis. We vragen u wel u aan te melden via www.lezenisnietbegrijpen.nl/seminars. U vindt daar ook het programma van de seminars. De seminars duren van 12.30 tot 17.00 uur.

Meer weten over het onderzoek?

Alles over het onderzoek en de resultaten leest u op www.lezenisnietbegrijpen.nl. U vindt daar ook de twee onderzoeksrapporten ‘Onderzoek naar leesvaardigheid onder mensen met financiële problemen’ en ‘De invloed van beperkte leesvaardigheid op de omgang met financiële problemen’.

Wij hopen u op het seminar te ontmoeten. Uw aanwezigheid en inbreng is belangrijk: samen bereiken we meer!

Gerelateerde nieuwsberichten

09 juli 2024

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen is een voorwaarde om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Syncasso onderhoudt daarom via haar Social Responsibility Officer actief het contact met het schulddienstverleningsnetwerk om verbeteringskansen te signaleren en te realiseren.

Lees meer over: Samenwerking in de schulddienstverleningsketen
04 juli 2024

Mee met de gerechtsdeurwaarder

Regelmatig neem ik mensen mee op bij mijn huisbezoeken als gerechtsdeurwaarder. Zoals politici, pers en stakeholders om hen een realistisch beeld te geven van het werk van de gerechtsdeurwaarder en waar we in de praktijk mee te maken krijgen. Niet alleen de huisbezoeken zelf maar ook de vele stakeholders en de maatschappelijke aandacht voor schulden: hoe vinden we daar onze weg in?

Lees meer over: Mee met de gerechtsdeurwaarder
25 juni 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Esther Verstraten, deurwaarder bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
25 juni 2024

Syncasso Tour du Syncasso

Van 12 tot 14 juni hebben onze sportieve collega’s een mooie tocht van meer dan 500 km gemaakt langs al onze Syncasso-kantoren, allemaal voor het goede doel: de Hersenstichting. Op dag één trapten ze van Arnhem naar Utrecht, met een stevige portie wind door het Groene Hart naar Rotterdam, om te eindigen in het bruisende Amsterdam. Op dag twee trotseerden ze de polders richting Leeuwarden, gevolgd door een prachtige rit door natuurgebieden terug naar Arnhem.

Lees meer over: Syncasso Tour du Syncasso
20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
04 juni 2024

Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’

In het afgelopen decennium is de overgang in gang gezet van de verzorgingsstaat naar de participatiemaatschappij. Dit heeft impact op schuldeisers en alle andere partijen die een rol hebben in het voorkomen en oplossen van schulden. Het vraagt zowel inzicht in de oorzaken van schuldenproblematiek als ideeën voor mogelijkheden om deze te voorkomen en op te lossen.

Lees meer over: Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’
30 mei 2024

Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen

Over 2 weken is de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen en bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Lees meer over: Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen
Feedback