Nieuws

Tweede seminar wetenschappelijk onderzoek Duurzaam Betaalgedrag

25 april 2023

 

Op donderdag 25 mei 2023 organiseren we het tweede seminar ‘Duurzaam Betaalgedrag’ in het centrum van Utrecht. Tijdens dit vervolg op het seminar van september 2022 delen we de vervolgresultaten van ons wetenschappelijk onderzoek naar duurzaam betaalgedrag. Om vervolgens met elkaar te brainstormen over mogelijke interventies die leiden tot duurzaam betaalgedrag.

Samenwerking en onderzoeksopzet

In samenwerking met dr. Nadja Jungmann van het lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht en dr. Martijn Keizer van Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoeken we hoe we duurzaam betaalgedrag kunnen bevorderen bij debiteurklanten die wel kunnen betalen maar dit niet doen. Ook wordt onderzocht hoe we ervoor kunnen zorgen dat het betaalgedrag blijvend verbetert, zodat schulden worden voorkomen.

Programma seminar

In dit vervolg op het eerste seminar vertellen de onderzoekers over de vervolgfasen van het onderzoek. Ze delen nieuwe kwantitatieve inzichten over de grootte van de groep debiteurklanten die duurzaam zouden kunnen betalen, maar dat op dit moment niet doen. Daarnaast presenteren ze de uitkomsten van interviews met doelgroeppersonen. Deze gaan over de manier waarop respondenten met hun financiële situatie omgaan en de betekenis daarvan voor duurzaam betaalgedrag. Het tweede gedeelte van het programma bestaat uit een dialoogsessie met als doel om met elkaar te brainstormen over mogelijke interventies.

Uitnodiging en praktische informatie

U bent van harte uitgenodigd op donderdag 25 mei van 13:30 tot 16:00 uur in Congresgebouw de Vereeniging, Mariaplaats 14, 3511 LJ in Utrecht. De inloop is vanaf 13.00 uur en aansluitend is er een borrel.

Meer informatie?

Of direct aanmelden? Dat kan via deze link. Meer informatie over het onderzoek leest u op onze site. Heeft u nog vragen, stel ze gerust via e-mail. Ten slotte zijn andere collega’s ook van harte welkom om deel te nemen. Stuur dit bericht dan ook gerust intern door.

Feedback