Nieuws

Terugblik interne kick-off 2024

01 februari 2024

 

Op dinsdag 16 januari kwamen alle collega’s van Syncasso naar het theater van Almere, de Kunstlinie. Het was een feest om met alle collega’s samen te zijn. Dit gecombineerd met de bekendmaking van de plannen voor de komende periode en een aantal interessante sprekers beloofde het een mooie dag te worden. En dat werd het! Want naast de blik op de toekomst: waar gaan we ons op focussen de komende periode, wat zijn de belangrijke thema’s en wat zijn daarbij de succesfactoren, gaven externe sprekers en experts deze thema’s meer achtergrond.

Businessplan 2024 en onze opdrachtgevers

Het directieteam nam ons in de ochtend mee in de plannen voor de komende periode. Aan de hand van een aantal thema’s kreeg de focus vorm. Vanuit de drive en intentie om op een fun manier met elkaar mooie resultaten te bereiken!

Op deze dag waren ook een aantal van onze opdrachtgevers aanwezig. Jeroen van de Werken, manager debiteurenbeheer bij Achmea en Ester Wevers, manager operations bij het CJIB in het bijzonder. In een plenair interview door Sabine van den Boogaard, Directeur Klant & Markt, gaven ze hun visie op onze samenwerking en gingen we in gesprek over onze gedeelde toekomstplannen.

Futuroloog, neuro-wetenschapper en illusionist

Christian Kromme kon als futuroloog als geen ander de technologische ontwikkelingen rondom AI duiden aan de hand van zijn bijzondere analogie met de biologische ontwikkeling van de mens. Om vitaal en mentaal fit te blijven in een steeds veranderende wereld, was wetenschapper Erik Scherder uitgenodigd om ons te vertellen over de werking van het menselijk brein en wat ons te doen staat, om fit te blijven. Hij krikte de vitaliteit van ons hele team in 1 uur behoorlijk omhoog. Illusionist Steve Carlin maakte ons nog eens alert op hoe snel je in de valkuil van illusie kunt vallen en trok de vergelijking met cyber security. In een energiek optreden met meerdere illusies werden we keer op keer verrast. Of we nou in het publiek zaten of op het podium een rol mochten vervullen.

Gedragsbeïnvloeding, chatbots en passende betalingsregelingen

Tijdens het tweede gedeelte van de middag waren er break-outsessies waar de collega’s van te voren konden kiezen voor hun favoriet. In de grote zaal nam Astrid Groenewegen, gedragswetenschapper, ons mee in wat mensen beweegt iets wél of niet te doen. De kans ligt in het begrijpen waarom mensen iets doen, of juist niet. Astrid legde uit dat de sleutel ligt in het wegnemen van barrières waardoor gewenst gedrag makkelijker wordt. Of ongewenst gedrag moeilijker. Ten slotte gaf ze voorbeelden van die barrières en hoe die doorbroken kunnen worden.

CM.com vertelde over hun expertise: Customer Experience en dan vooral over hun chatbotoplossing. Deze oplossing zullen we bij Syncasso dit jaar gaan implementeren. Ook opdrachtgever Eneco was aanwezig om over hun ervaringen met hun chatbotoplossing van CM.com te vertellen.

In de derde en laatste break-out room vertelden 2 experts van het Nibud over de tool de Aflosberekenaar. Een tool die onze behandelaars inzetten om op basis van de betaalcapaciteit een passende betalingsregeling te berekenen. Op die manier komen we samen met de debiteurklant tot een betalingsregeling die ze kunnen blijven betalen. Een belangrijke onderdeel van ons streven om duurzaam betaalgedrag te bevorderen. Interessant om tijdens de interactieve sessie van de makers te horen hoe de tool is opgebouwd.

Tot slot nog de wrap up van de dag vanuit de directie en toen was het tijd voor een borrel. Het was een inspirerende en energieke dag om met alle collega’s gefocused aan het nieuwe jaar te beginnen!

Feedback