Nieuws

Syncasso zet 31 miljoen euro om in eerste levensjaar

01 augustus 2016

Syncasso zet 31 miljoen euro om in eerste levensjaar

Deurwaarders- en incassobureau voorziet komende jaren groei van het bedrijfsresultaat in een krimpende markt

Amsterdam, 1 augustus 2016 – Syncasso heeft in zijn eerste levensjaar een omzet van 31 miljoen euro gerealiseerd. Het deurwaarders- en incassobureau, dat in september vorig jaar ontstond uit de fusie van Groenewegen+Partners (G+P) en Incassade, wist ondanks de krimpende deurwaardersmarkt een gezonde uitgangspositie te realiseren met een solvabiliteit van 45 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2015.

Bekijk HIER ons jaarverslag

Het aantal nieuwe opdrachten steeg het afgelopen boekjaar met 13 procent en het aantal gesloten dossiers steeg met 5 procent. De omzet is 4 procent lager dan de gecombineerde omzet van G+P en Incassade in 2014.

De oorzaak voor de licht achtergebleven omzet ziet Syncasso enerzijds in de marktomstandigheden, anderzijds was een lichte omzetdaling vanwege de fusie van de twee organisaties voorzien. De fusie is afgerond en de kosten hiervan zijn meegenomen in het boekjaar van 2015. Michaël Brouwer, CEO van Syncasso is positief over de toekomst en hij voorziet groei. “We kiezen er bij Syncasso voor te groeien en incassowaarden te verbeteren door co-creatie met onze opdrachtgevers, maar ook door actieve participatie binnen de beroepsgroep. Met deze samenwerkingen, onze innovaties en het binden van bestaande en nieuwe opdrachtgevers blijven wij trouw aan onze merkbelofte: ‘We Cash. We Care.’,” aldus Brouwer.

Investeren in slimme ICT-oplossingen
Het deurwaarders- en incassobureau loopt voorop in de markt op het gebied van innovatieve ICT-oplossingen voor effectief creditmanagement. Om deze positie vast te houden, investeert Syncasso ook de komende jaren in onderzoek om meer inzicht te krijgen in het gedrag van debiteuren en te analyseren welke incasso-benadering het beste werkt. Syncasso doet dit via het eigen innovatiecentrum SyncassoLab. Er wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de optimale inrichting van betaalmails, het effect van eenvoudig taalgebruik en het beste ‘deurmatmoment’ voor de verschillende communicatiemomenten met debiteurklanten.

“De kennis en inzichten uit onderzoek zetten we in om onze communicatie, middelen en processen te vernieuwen en nog beter af te stemmen op debiteurklanten,” zegt Brouwer. “Bovendien delen we alle effectieve ideeën die we in eigen huis ontwikkelen ook met onze opdrachtgevers. Dit is een van de manieren waarin we uiting geven aan onze missie: incassowaarden verbeteren.”

Eerder dit jaar introduceerde Syncasso het online incassoplatform Syncasso MKPay, dat ondernemers de mogelijkheid biedt om zelf snel, eenvoudig en gratis openstaande vorderingen te innen.

Groei in een krimpende markt
“Onze markt is en blijft volop in beweging. Bedrijven willen minder risico lopen en de beste incassowaarden realiseren ” stelt Brouwer. “We helpen onze opdrachtgevers hierbij door ze te voorzien van inzicht in hun data gebruikmakend van scoremodellen en communicatieprofielen, waarmee we betrouwbare prognoses maken over de kasstroom uit de portefeuille, waarbij we ook de debiteurklanttevredenheid in kaart brengen. Hierdoor is het mogelijk om snel en adequaat in te spelen op veranderende omstandigheden.”

Tevens investeert Syncasso in een Performance Development Center, een e-learning platform voor opleiding en training voor alle Syncasso medewerkers. Dit zorgt ervoor dat de competenties van onze medewerkers optimaal matchen met hun debiteurklanten.

Over de toekomst is Brouwer dan ook positief. “Ik ben blij dat we de integratie na de fusie succesvol hebben afgerond en we ons kunnen concentreren op het realiseren van onze toekomstplannen. De komende jaren zetten we in op het vergroten van onze omvang en breiden we onze dienstverlening verder uit met digitale platforms. Hierbij staat begrip van debiteurklanten op basis van de kennis en inzichten vanuit ons SyncassoLab centraal.”

Over Syncasso
Syncasso zet de nieuwe norm in de wereld van incasso- en gerechtsdeurwaarders. De organisatie staat voor innovatief incasseren en bovengemiddeld resultaat. Met de merkbelofte ‘We cash. We care.’ kiest Syncasso voor een motiverende en persoonsgerichte benadering van alle debiteuren. Kernwaarden van de incasso- en deurwaardersorganisatie zijn (be)grip, verbinden en overtreffen. Communicatieprofielen, verhaalscore en wetenschappelijke kennis van gedragsbeïnvloeding zijn daarvoor de basis.

De 350 medewerkers van Syncasso verzorgen vanuit zes vestigingen in Leeuwarden, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Rotterdam in heel Nederland alle minnelijke en gerechtelijke incassowerkzaamheden. Syncasso heeft specialisaties in onder andere de advocatuur, finance, midden- en kleinbedrijf, zorg en huur. Daarnaast werkt de organisatie voor veel (groot)zakelijke bedrijven en overheden.

Gerelateerde nieuwsberichten

09 juli 2024

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen is een voorwaarde om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Syncasso onderhoudt daarom via haar Social Responsibility Officer actief het contact met het schulddienstverleningsnetwerk om verbeteringskansen te signaleren en te realiseren.

Lees meer over: Samenwerking in de schulddienstverleningsketen
04 juli 2024

Mee met de gerechtsdeurwaarder

Regelmatig neem ik mensen mee op bij mijn huisbezoeken als gerechtsdeurwaarder. Zoals politici, pers en stakeholders om hen een realistisch beeld te geven van het werk van de gerechtsdeurwaarder en waar we in de praktijk mee te maken krijgen. Niet alleen de huisbezoeken zelf maar ook de vele stakeholders en de maatschappelijke aandacht voor schulden: hoe vinden we daar onze weg in?

Lees meer over: Mee met de gerechtsdeurwaarder
25 juni 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Esther Verstraten, deurwaarder bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
25 juni 2024

Syncasso Tour du Syncasso

Van 12 tot 14 juni hebben onze sportieve collega’s een mooie tocht van meer dan 500 km gemaakt langs al onze Syncasso-kantoren, allemaal voor het goede doel: de Hersenstichting. Op dag één trapten ze van Arnhem naar Utrecht, met een stevige portie wind door het Groene Hart naar Rotterdam, om te eindigen in het bruisende Amsterdam. Op dag twee trotseerden ze de polders richting Leeuwarden, gevolgd door een prachtige rit door natuurgebieden terug naar Arnhem.

Lees meer over: Syncasso Tour du Syncasso
20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
04 juni 2024

Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’

In het afgelopen decennium is de overgang in gang gezet van de verzorgingsstaat naar de participatiemaatschappij. Dit heeft impact op schuldeisers en alle andere partijen die een rol hebben in het voorkomen en oplossen van schulden. Het vraagt zowel inzicht in de oorzaken van schuldenproblematiek als ideeën voor mogelijkheden om deze te voorkomen en op te lossen.

Lees meer over: Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’
30 mei 2024

Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen

Over 2 weken is de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen en bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Lees meer over: Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen
Feedback