Nieuws

Syncasso waarschuwt MKB en consument voor valse aanmaningen

13 juni 2016

Syncasso waarschuwt MKB en consument voor valse aanmaningen

Spookaanmaningen verstuurd uit naam van deurwaarders- en incassobureau

Amsterdam, 13 juni 2016 – Syncasso waarschuwt MKB-ondernemers en consumenten voor valse aanmaningen, die afkomstig lijken te zijn van het deurwaarders- en incassobureau. Vandaag werd bij het deurwaarders- en incassobureau bekend dat er spookaanmaningen in omloop zijn waarbij uit naam van Syncasso vorderingen worden geïnd voor Domeinregistratie Nederland.

Paul Otter, Gerechtsdeurwaarder en Chief Commercial Officer (CCO) bij Syncasso over de valse aanmaning: “Deze aanmaningen zijn niet van Syncasso. Wij adviseren ondernemers en consumenten hier niet op in te gaan en vinden deze actie zeer verwerpelijk. Syncasso zou nooit vragen om een betaling te doen in bitcoins en dat is wel het geval bij de valse aanmaning. Iets om alert op te zijn voordat er een online betaling wordt gedaan.” Otter benadrukt dat thans maatregelen zijn genomen om het MKB en de consument te informeren over dit voorval. Syncasso roept ontvangers van een aanmaning op om deze bij enige twijfel te laten verifiëren door een e-mail te sturen naar communicatie@syncasso.nl. Ook is een voorbeeld van de valse aanmaning te bekijken via www.syncasso.nl/valse-aanmaning.

Spookaanmaning strafbaar

Acquisitiefraude tegen ondernemers wordt binnenkort strafbaar. De Eerste Kamer heeft daartoe in januari 2016 een nieuwe wet aangenomen. Deze wet beschermt de ondernemer tegen acquisitiefraude en oneerlijke handelspraktijken zoals spookfacturen. Volgens Otter mag de nieuwe wet zo snel mogelijk ingaan. “Spookfacturen en nu dus ook spookaanmaningen zorgen voor forse overlast en kosten het MKB jaarlijks miljoenen euro’s. Het is dan ook cruciaal dat deze manier van fraude zo spoedig mogelijk wordt aangepakt.”

Over Syncasso

Syncasso zet de nieuwe norm in de wereld van incasso- en gerechtsdeurwaarders. De organisatie staat voor innovatief incasseren en bovengemiddeld resultaat. Met de merkbelofte ‘We cash. We care.’ kiest Syncasso voor een motiverende en persoonsgerichte benadering van alle debiteuren. Kernwaarden van de incasso- en deurwaardersorganisatie zijn (be)grip, verbinden en overtreffen. Communicatieprofielen, verhaalscore en wetenschappelijke kennis van gedragsbeïnvloeding daarvoor de basis.

De 350 medewerkers van Syncasso verzorgen vanuit zes vestigingen in Leeuwarden, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Rotterdam in heel Nederland alle minnelijke en gerechtelijke incassowerkzaamheden. Syncasso heeft specialisaties in onder andere de advocatuur, finance, zorg en huur. Daarnaast werkt de organisatie voor veel (groot)zakelijke bedrijven en overheden.

Gerelateerde nieuwsberichten

20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
04 juni 2024

Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’

In het afgelopen decennium is de overgang in gang gezet van de verzorgingsstaat naar de participatiemaatschappij. Dit heeft impact op schuldeisers en alle andere partijen die een rol hebben in het voorkomen en oplossen van schulden. Het vraagt zowel inzicht in de oorzaken van schuldenproblematiek als ideeën voor mogelijkheden om deze te voorkomen en op te lossen.

Lees meer over: Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’
30 mei 2024

Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen

Over 2 weken is de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen en bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Lees meer over: Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen
28 mei 2024

Agressie is soms een kans

Agressie komen we gelukkig weinig tegen in onze dagelijkse werkzaamheden. Afgezet tegen het aantal contactmomenten die we jaarlijks hebben met debiteurklanten is het aantal agressiemeldingen verwaarloosbaar. Om de kans op een agressie incident zo klein mogelijk te maken registreren we alle vormen van agressie en volgen we trainingen om een agressieve situatie te de-escaleren.

Lees meer over: Agressie is soms een kans
23 mei 2024

Leendert Klokkenburg (SZW) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over herziening stelsel civiele invordering

Over 3 weken organiseert Syncasso samen met Studiecentrum Kerckebosch het Jaarcongres Schuldenketen. De schuldenketen bestaat uit organisaties die gezamenlijk uitvoering geven aan het voorkomen van problematische schulden, aan verantwoord incasseren en aan het ondersteunen van mensen met problematische schulden.

Lees meer over: Leendert Klokkenburg (SZW) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over herziening stelsel civiele invordering
16 mei 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Chiel Faber, data-analist bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
15 mei 2024

Syncasso trapt Tour du Syncasso af!

Bij Syncasso hechten we veel waarde aan het welzijn van iedereen. Onze collega's stimuleren én motiveren mensen met betalingsachterstanden naar financieel gezond betaalgedrag. Naast financiële vitaliteit richten we ons ook op de vitaliteit van onze medewerkers. Vitaal sterke medewerkers zorgen voor het realiseren van onze missie: duurzaam incasseren. Maar vitaliteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Lees meer over: Syncasso trapt Tour du Syncasso af!
Feedback