Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Syncasso waarschuwt MKB en consument voor valse aanmaningen

Syncasso waarschuwt MKB en consument voor valse aanmaningen

Spookaanmaningen verstuurd uit naam van deurwaarders- en incassobureau

Amsterdam, 13 juni 2016 – Syncasso waarschuwt MKB-ondernemers en consumenten voor valse aanmaningen, die afkomstig lijken te zijn van het deurwaarders- en incassobureau. Vandaag werd bij het deurwaarders- en incassobureau bekend dat er spookaanmaningen in omloop zijn waarbij uit naam van Syncasso vorderingen worden geïnd voor Domeinregistratie Nederland.

Paul Otter, Gerechtsdeurwaarder en Chief Commercial Officer (CCO) bij Syncasso over de valse aanmaning: “Deze aanmaningen zijn niet van Syncasso. Wij adviseren ondernemers en consumenten hier niet op in te gaan en vinden deze actie zeer verwerpelijk. Syncasso zou nooit vragen om een betaling te doen in bitcoins en dat is wel het geval bij de valse aanmaning. Iets om alert op te zijn voordat er een online betaling wordt gedaan.” Otter benadrukt dat thans maatregelen zijn genomen om het MKB en de consument te informeren over dit voorval. Syncasso roept ontvangers van een aanmaning op om deze bij enige twijfel te laten verifiëren door een e-mail te sturen naar communicatie@syncasso.nl. Ook is een voorbeeld van de valse aanmaning te bekijken via www.syncasso.nl/valse-aanmaning.

Spookaanmaning strafbaar

Acquisitiefraude tegen ondernemers wordt binnenkort strafbaar. De Eerste Kamer heeft daartoe in januari 2016 een nieuwe wet aangenomen. Deze wet beschermt de ondernemer tegen acquisitiefraude en oneerlijke handelspraktijken zoals spookfacturen. Volgens Otter mag de nieuwe wet zo snel mogelijk ingaan. “Spookfacturen en nu dus ook spookaanmaningen zorgen voor forse overlast en kosten het MKB jaarlijks miljoenen euro’s. Het is dan ook cruciaal dat deze manier van fraude zo spoedig mogelijk wordt aangepakt.”

Over Syncasso

Syncasso zet de nieuwe norm in de wereld van incasso- en gerechtsdeurwaarders. De organisatie staat voor innovatief incasseren en bovengemiddeld resultaat. Met de merkbelofte ‘We cash. We care.’ kiest Syncasso voor een motiverende en persoonsgerichte benadering van alle debiteuren. Kernwaarden van de incasso- en deurwaardersorganisatie zijn (be)grip, verbinden en overtreffen. Communicatieprofielen, verhaalscore en wetenschappelijke kennis van gedragsbeïnvloeding daarvoor de basis.

De 350 medewerkers van Syncasso verzorgen vanuit zes vestigingen in Leeuwarden, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Rotterdam in heel Nederland alle minnelijke en gerechtelijke incassowerkzaamheden. Syncasso heeft specialisaties in onder andere de advocatuur, finance, zorg en huur. Daarnaast werkt de organisatie voor veel (groot)zakelijke bedrijven en overheden.