Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Syncasso ontwikkelt uitlegvideo CAK

Syncasso ontwikkelt uitlegvideo CAK wanbetalersregeling zorgverzekeringspremie

Mensen die zes maanden de zorgverzekeringspremie niet betalen, worden door zorgverzekeraars aangemeld bij het CAK. Voor hen geldt vanaf dat moment een hogere premie, die zo nodig wordt ingehouden op het inkomen. De hogere premie is bedoeld om verzekerden aan te zetten een betalingsregeling te treffen. In dat geval stopt de premieopslag direct. Maar dat weten helaas veel te weinig debiteuren die met de regeling te maken hebben.

Ingewikkeld begrijpelijk maken

Syncasso heeft een uitlegvideo gemaakt om de ingewikkelde CAK-regeling in één minuut begrijpelijk te maken. Het filmpje is te vinden op www.syncasso.nl/zorgschuld waar ook direct een betalingsregeling kan worden voorgesteld om van de CAK-wanbetalersregeling, de hogere premie én de boete, af te komen. Of te voorkomen dat je er in terecht komt.

Aflossen in plaats van boete

Voorwaarde is dat de zorgverzekeringspremie weer maandelijks aan de verzekeraar betaald wordt. En er een haalbare regeling wordt afgesproken om de achterstand af te lossen. Omdat er geen boete meer betaald hoeft te worden en de premie een stuk lager is, levert dat ruimte op voor een betalingsregeling. Daarmee wordt de schuld afgelost en is het voordeliger dan in de CAK-regeling blijven.

Serie Syncasso uitlegvideo’s

Syncasso ontwikkelt een serie uitlegvideo’s voor debiteuren om ingewikkelde zaken zoals een loonbeslag, de beslagvrije voet of de CAK-regeling op een begrijpelijke manier uit te leggen. Dat is onderdeel van het Syncasso beleid om alle incassocommunicatie en gerechtelijke documenten voor iedereen begrijpelijk te maken.