Nieuws

Syncasso introduceert gratis online incassoplatform voor MKB- ondernemers

02 juni 2016

Syncasso introduceert gratis online incassoplatform voor MKB- ondernemers

MKPay bevordert incasseringsvermogen ondernemers.

Amsterdam, 2 juni 2016 – Syncasso biedt MKB-ondernemers vanaf vandaag de mogelijkheid om kosteloos en online zelf hun betalingsachterstanden op te lossen. Hiervoor introduceert het deurwaarders- en incassobureau Syncasso MKPay, een online platform voor ondernemers om op eenvoudige en professionele wijze openstaande vorderingen te incasseren.

Het online incassoplatform is ontstaan vanuit de problematiek van betalingsachterstanden waarmee specifiek MKB-ondernemers te maken krijgen. “MKB’ers denken vaak dat incasso tijdrovend en duur is en besluiten daarom te wachten met een vordering, wat de kans op betaling alleen maar kleiner maakt,” zegt Michaël Brouwer, algemeen directeur bij Syncasso. “Bovendien hebben ondernemers het idee dat een aanmaning ten koste gaat van de klantrelatie, zeker wanneer die uit handen wordt gegeven.”

Betalingsachterstanden MKB sneller oplossen

Door kosteloos een account aan te maken op Syncasso MKPay kunnen ondernemers meteen een incasso starten. Omdat het incassotraject volledig online is, biedt dat hen de mogelijkheid om 24/7 de status van de betaling na te gaan en bij een uitblijvende betaling tijdig maatregelen te nemen. Geboden opties zijn het sturen van een herinnering via e-mail, maar ook een sms is mogelijk. “Doordat alles online is geregeld en wordt bijgehouden, houden ondernemers zelf grip op hun kasstroom,” aldus Brouwer. “Ze zitten zelf aan de knoppen.”

Ondernemers krijgen bij het gebruikmaken van MKPay de incassokosten terug in de vorm van ‘Incasso Credits’. Deze incassokosten worden door de debiteur betaald, maar geeft MKPay terug in de vorm van spaarpunten die zijn in te wisselen tegen krachtige incasso-instrumenten, zoals een huisbezoek van de deurwaarder.

Geboekte resultaten

Door te incasseren via Syncasso MKPay weet de ondernemer zeker dat het incassotraject verloopt volgens de incassorichtlijnen. Bovendien krijgen MKB ondernemers via het systeem de beschikking over de kennis en expertise van een van de grootste deurwaarders- en incassobureaus van Nederland. Het afgelopen jaar behandelde Syncasso voor het MKB ruim 84.000 vorderingen. Daarmee incasseerde het deurwaarders- en incassobureau meer dan 21 miljoen euro. De gemiddelde doorlooptijd van het incassotraject bedroeg circa 36 dagen.

Meer informatie en video’s over MKPay zijn te vinden via mkpay.nl.

Over Syncasso

Syncasso zet de nieuwe norm in de wereld van incasso- en gerechtsdeurwaarders. De organisatie staat voor innovatief incasseren en bovengemiddeld resultaat. Met de merkbelofte ‘We cash. We care.’ kiest Syncasso voor een motiverende en persoonsgerichte benadering van alle debiteuren. Kernwaarden van de incasso- en deurwaardersorganisatie zijn (be)grip, verbinden en overtreffen. Communicatieprofielen, verhaalscore en wetenschappelijke kennis van gedragsbeïnvloeding is daarvoor de basis. De 350 medewerkers van Syncasso verzorgen vanuit zes vestigingen in Leeuwarden, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Rotterdam in heel Nederland alle minnelijke en gerechtelijke incassowerkzaamheden. Syncasso heeft specialisaties in onder andere de advocatuur, finance, zorg en huur. Daarnaast werkt de organisatie voor veel (groot)zakelijke bedrijven en overheden.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

09 juli 2024

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen is een voorwaarde om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Syncasso onderhoudt daarom via haar Social Responsibility Officer actief het contact met het schulddienstverleningsnetwerk om verbeteringskansen te signaleren en te realiseren.

Lees meer over: Samenwerking in de schulddienstverleningsketen
04 juli 2024

Mee met de gerechtsdeurwaarder

Regelmatig neem ik mensen mee op bij mijn huisbezoeken als gerechtsdeurwaarder. Zoals politici, pers en stakeholders om hen een realistisch beeld te geven van het werk van de gerechtsdeurwaarder en waar we in de praktijk mee te maken krijgen. Niet alleen de huisbezoeken zelf maar ook de vele stakeholders en de maatschappelijke aandacht voor schulden: hoe vinden we daar onze weg in?

Lees meer over: Mee met de gerechtsdeurwaarder
25 juni 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Esther Verstraten, deurwaarder bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
25 juni 2024

Syncasso Tour du Syncasso

Van 12 tot 14 juni hebben onze sportieve collega’s een mooie tocht van meer dan 500 km gemaakt langs al onze Syncasso-kantoren, allemaal voor het goede doel: de Hersenstichting. Op dag één trapten ze van Arnhem naar Utrecht, met een stevige portie wind door het Groene Hart naar Rotterdam, om te eindigen in het bruisende Amsterdam. Op dag twee trotseerden ze de polders richting Leeuwarden, gevolgd door een prachtige rit door natuurgebieden terug naar Arnhem.

Lees meer over: Syncasso Tour du Syncasso
20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
04 juni 2024

Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’

In het afgelopen decennium is de overgang in gang gezet van de verzorgingsstaat naar de participatiemaatschappij. Dit heeft impact op schuldeisers en alle andere partijen die een rol hebben in het voorkomen en oplossen van schulden. Het vraagt zowel inzicht in de oorzaken van schuldenproblematiek als ideeën voor mogelijkheden om deze te voorkomen en op te lossen.

Lees meer over: Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’
30 mei 2024

Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen

Over 2 weken is de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen en bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Lees meer over: Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen
Feedback