Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Gecertificeerd voor SRCM

Syncasso gecertificeerd voor Social Responsible Credit Management

Het belang van maatschappelijk betrokken incasseren vormde al in 2015 voor Syncasso de aanleiding voor We cash. We care. Aandacht en zorg voor de balans tussen sociale impact van incasso en het incassoresultaat is verankerd in onze bedrijfscultuur, werkwijze en processen.

We vinden het belangrijk dat (potentiele) opdrachtgevers, partners en ons team goed inzicht hebben in hoe Syncasso presteert op alle onderdelen van maatschappelijk betrokken creditmanagement. Met de SRCM-Norm wordt dit transparant en objectief vastgesteld.

Certificering op acht normenkaders

Door de Raad voor Certificering is de startkwalificatie voor de certificering Social Responsible Credit aan Syncasso toegekend. Er heeft een externe audit plaatsgevonden op het door Syncasso opgestelde SRCM-verslag waarin alle onderdelen van de SRCM-normering aan de orde komen. De certificering van de SRCM-normering ziet toe op de volgende normenkaders: Credit Management, Communicatie, Vakmanschap, Vergroening, Goed bestuur, Werkgeverschap, Partnerschap en Nabuurschap. Meer informatie over het normenkader vindt u hier.

Volwassenheidsniveaus

Voor het eind van dit jaar vindt opnieuw een externe meerdaagse audit plaats. Bij die audit wordt ook het zgn. volwassenheidsniveau van de organisatie vastgesteld, waardoor zichtbaar wordt hoe ver Syncasso is met de implementatie van maatschappelijk betrokken incasso in vergelijking met andere gerechtsdeurwaardersorganisaties.

Objectief en transparant

De SRCM-normering is speciaal ontwikkeld voor gerechtsdeurwaardersorganisaties en richt zich behalve op maatschappelijk betrokken creditmanagement ook op de kwaliteit van de samenwerking met de andere stakeholders in de schuldienstverleningsketen. Het SRCM-verslag is, evenals het verstrekte certificaat, online in te zien via SRCM-certificering.nl.