Nieuws

Syncasso bij lancering Don Ceders Incassonota ‘Incasso-industrie: Kapot Duur?!’

19 april 2023

 

Op 18 april jl. lanceerde Tweede Kamerlid Don Ceder (ChristenUnie) ‘dit maatschappelijk verantwoorde incassoplan’. Hij verzamelde daarvoor input bij een brede groep van experts, waaronder Syncasso’s gerechtsdeurwaarder en Corporate Responsibility Officer Paul Otter.

Don Ceder: “Als er één ding is dat mij is bijgebleven uit mijn tijd als sociaal advocaat is het dat het duur is om geen geld te hebben… Uit ervaring weet ik ook dat het belangrijk is om mensen die in schulden raken beter te beschermen. Hoewel de schuldenproblematiek een veelkoppig monster is met verschillende oorzaken, wil ik een aantal voorstellen doen om in ieder geval gezinnen, jongeren en kwetsbare personen beter te beschermen. Daarom het voorstel: ‘Incasso-industrie: Kapot Duur?!’.

Reactie Paul Otter op Incassonota: “Binnen het huidige kader worden kansen gemist om samen te werken. Een socialere rol en taak voor de gerechtsdeurwaarder, met doorverwijzen en een zorg en meldplicht past bij deze tijd en maakt ons werk nuttiger”.

Onderdeel van de lancering was een paneldiscussie diezelfde avond in Nieuwspoort. Onder leiding van Don Ceder ontstonden er met de experts in de panels én in de zaal, interessante en relevante discussies. Doordat ook het publiek actief werd betrokken, kwamen vele onderwerpen en invalshoeken aan bod.

Lees de hele Incassonota.

Feedback