Nieuws

Sprekers Jaarcongres Schuldenketen bekend

14 mei 2024

Tijdens de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen georganiseerd door Syncasso en Studiecentrum Kerckebosch bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Het aantal huishoudens met problematische schulden steeg begin dit jaar tot 726.000. Betalingsachterstanden oplossen en voorkomen dat iemand opnieuw de rekeningen niet kan betalen of schulden maakt, heeft economische én maatschappelijke waarde. Hiervoor moeten burgers financieel redzaam zijn of als zij dit niet (kunnen) zijn, op de juiste manier ondersteund worden.

Sprekers en hun onderwerpen

Gerenommeerde sprekers, van zowel binnen als buiten de invorderings- en schuldhulpbranche, delen hun visies op donderdag 13 juni 2024 in Villa Jongerius in Utrecht. Van herziening van het systeem, financieel welzijn van 18+ jongeren, de ontwikkelingen in het Rijksincassotraject, tot de theorie van de samenwerkende mens; ‘de Homo Collaboratus’:

  • dr. Anna Custers, Lector Armoede Interventies, HvA
  • prof. dr. Nadja Jungmann, Bijzonder hoogleraar en Lector Schulden en Incasso, UvA/HU
  • Leendert Klokkenburg MSc, MA, Beleidsmedewerker, Ministerie van SZW
  • Joke de Kock, Manager schuldhulpverlening, Gemeente Tilburg
  • Chi Lueng Chiu, Vitaliteitskundige, Chivo
  • Ester Wevers – Marsman CSEP, Operationeel manager, CJIB

Onder leiding van dagvoorzitter Esther van Rijswijk gaat u op interactieve manier met elkaar in gesprek om tot nieuwe ideeën te komen.

Lees meer over het programma op www.schuldenketencongres.nl en meld u aan. Graag tot ziens op 13 juni in Utrecht!

Aanmelden
Feedback