Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Advocaat? Spoedzaak? Spoedtarief

Advocaat? Spoedzaak? Spoedtarief

Heeft u een spoedzaak? Geen probleem. Wij nemen deze graag voor u in behandeling. Afhankelijk van het moment waarop de zaak wordt aangeleverd, en de benodigde werkzaamheden, kan het zijn dat hiervoor ons spoedtarief in rekening wordt gebracht. Graag geven wij uitleg over de toepassing hiervan.

Spoedzaken worden vooral aangeleverd door onze opdrachtgevers in de advocatuur. Op het moment dat een spoedzaak wordt aangeleverd wordt daar, conform gemaakte afspraken, direct de benodigde aandacht aan besteed. Ook wordt, conform de algemene voorwaarden, een toeslag gerekend bovenop het geldende BTAG-tarief.

Het gerekende BTAG is een zogenaamd schuldenaarstarief en houdt geen direct verband met hetgeen aan u als opdrachtgever wordt berekend. De genoemde toeslag is al geruime tijd als zodanig van kracht en zeer gebruikelijk in  onze branche.

Situaties waarin het spoedtarief in rekening wordt gebracht, zijn bijvoorbeeld opdrachten die op dag van ontvangst of de volgende dag, buiten de geplande werkzaamheden om verricht moeten worden door één van onze gerechtsdeurwaarders. Dit brengt meer kosten met zich mee. Deze extra kosten worden, indien nodig, in rekening gebracht bij u als opdrachtgever.

Over de toepassing van ons spoedtarief maken we indien nodig voorafgaand aan de uitvoering van de opdracht passende afspraken. Heeft u hier vragen over, belt u dan gerust met een van onze collega’s op 088-5151110.