Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Snel verbanden zien en de juiste afwegingen maken

Snel verbanden zien en de juiste afwegingen maken. Daarmee maak je het verschil.

Wesley van den Eijnden is Teamleider Corporate Rotterdam bij Syncasso, waar voor grote opdrachtgevers gewerkt wordt zoals banken, pensioenfondsen en overheidsinstanties. Zijn team is heel divers en varieert van starters tot collega’s met ruim vijftien jaar ervaring. Hele ‘blauwe’ types die hoog analytisch en weloverwogen zijn en uitgesproken ‘groene’ types die luisteren, observeren en servicegericht zijn. Samenwerking en overleg met collega’s is heel belangrijk in de behandeling van de vorderingen voor onze opdrachtgevers. Omdat onze beslissingen meestal niet zwart/wit, maar juist genuanceerd moeten zijn.

Snel de uitzonderingen herkennen

Omdat we voor grote opdrachtgevers werken, beoordelen we dagelijks veel dossiers. Wat is de juiste volgende stap? Natuurlijk worden we in ons werk ondersteund door werkinstructies en slimme computer systemen, maar de kunst is om snel verbanden te zien en de juiste afwegingen te maken. Daarmee maak je het verschil voor de opdrachtgever én voor de debiteurklant. Een goede behandelingsbeslissing heeft meerdere dimensies. Van een tevreden opdrachtgever een fan van Syncasso maken, vraagt van je dat je de persoonlijke omstandigheden van de debiteurklant laat meewegen bij je beslissing voor de volgende stap in de behandeling van de vordering. Daarbij gaat het voor onze opdrachtgevers niet alleen om het bedrag dat je incasseert, maar zeker ook hoe je hun klanten helpt om een oplossing te vinden voor het betalingsprobleem.

Realistische oplossingen

Een betalingsprobleem oplossen kan op een heleboel manieren. Ons werk bestaat eruit om de debiteurklanten te helpen om daarin de juiste keuzes te maken. Realistisch en binnen hun mogelijkheden. Wij bieden dat inzicht en helpen om goede afspraken te maken. Dat brengt met zich mee dat sommige dossiers lang mogen lopen. Daarbij zorgen wij ervoor dat onze betalingsafspraken ruimte laten voor de debiteur om aan hun lopende verplichtingen, denk aan de huur, te kunnen blijven voldoen. Daarvoor moet je breder kijken dan alleen naar de vordering. In tegenstelling tot wat je op TV ziet, worden wij vaak bedankt voor het meedenken met debiteuren.

Mentaliteitskwestie

Leuk met mensen om kunnen gaan, is niet goed genoeg. Je moet de juiste mentaliteit hebben om dit soort belangrijke beslissingen te kunnen nemen. Dat vraagt een juridische achtergrond, minstens op MBO niveau. Actuele wetgeving kunnen koppelen aan een specifiek dossier. De gerechtsdeurwaarder ondersteunen en met de juiste (achtergrond) informatie op pad sturen. Bij Syncasso gebruiken we informatiemanagementsystemen om onze beslissingen te ondersteunen. Affiniteit met automatisering heb je daarvoor dus ook nodig. In combinatie met de kennis en ervaring van onze professionals levert dat de beste oplossingen.

Nieuwe collega’s

Onze Corporate portefeuille groeit. We zijn daarom op zoek naar nieuwe collega’s. Als je denkt dat je in ons team past, moet je eens kijken op onze website naar onze vacatures.
bekijk de vacatures