Nieuws

Snel verbanden zien en de juiste afwegingen maken

15 oktober 2018

Snel verbanden zien en de juiste afwegingen maken. Daarmee maak je het verschil.

Wesley van den Eijnden is Teamleider Corporate Rotterdam bij Syncasso, waar voor grote opdrachtgevers gewerkt wordt zoals banken, pensioenfondsen en overheidsinstanties. Zijn team is heel divers en varieert van starters tot collega’s met ruim vijftien jaar ervaring. Hele ‘blauwe’ types die hoog analytisch en weloverwogen zijn en uitgesproken ‘groene’ types die luisteren, observeren en servicegericht zijn. Samenwerking en overleg met collega’s is heel belangrijk in de behandeling van de vorderingen voor onze opdrachtgevers. Omdat onze beslissingen meestal niet zwart/wit, maar juist genuanceerd moeten zijn.

Snel de uitzonderingen herkennen

Omdat we voor grote opdrachtgevers werken, beoordelen we dagelijks veel dossiers. Wat is de juiste volgende stap? Natuurlijk worden we in ons werk ondersteund door werkinstructies en slimme computer systemen, maar de kunst is om snel verbanden te zien en de juiste afwegingen te maken. Daarmee maak je het verschil voor de opdrachtgever én voor de debiteurklant. Een goede behandelingsbeslissing heeft meerdere dimensies. Van een tevreden opdrachtgever een fan van Syncasso maken, vraagt van je dat je de persoonlijke omstandigheden van de debiteurklant laat meewegen bij je beslissing voor de volgende stap in de behandeling van de vordering. Daarbij gaat het voor onze opdrachtgevers niet alleen om het bedrag dat je incasseert, maar zeker ook hoe je hun klanten helpt om een oplossing te vinden voor het betalingsprobleem.

Realistische oplossingen

Een betalingsprobleem oplossen kan op een heleboel manieren. Ons werk bestaat eruit om de debiteurklanten te helpen om daarin de juiste keuzes te maken. Realistisch en binnen hun mogelijkheden. Wij bieden dat inzicht en helpen om goede afspraken te maken. Dat brengt met zich mee dat sommige dossiers lang mogen lopen. Daarbij zorgen wij ervoor dat onze betalingsafspraken ruimte laten voor de debiteur om aan hun lopende verplichtingen, denk aan de huur, te kunnen blijven voldoen. Daarvoor moet je breder kijken dan alleen naar de vordering. In tegenstelling tot wat je op TV ziet, worden wij vaak bedankt voor het meedenken met debiteuren.

Mentaliteitskwestie

Leuk met mensen om kunnen gaan, is niet goed genoeg. Je moet de juiste mentaliteit hebben om dit soort belangrijke beslissingen te kunnen nemen. Dat vraagt een juridische achtergrond, minstens op MBO niveau. Actuele wetgeving kunnen koppelen aan een specifiek dossier. De gerechtsdeurwaarder ondersteunen en met de juiste (achtergrond) informatie op pad sturen. Bij Syncasso gebruiken we informatiemanagementsystemen om onze beslissingen te ondersteunen. Affiniteit met automatisering heb je daarvoor dus ook nodig. In combinatie met de kennis en ervaring van onze professionals levert dat de beste oplossingen.

Nieuwe collega’s

Onze Corporate portefeuille groeit. We zijn daarom op zoek naar nieuwe collega’s. Als je denkt dat je in ons team past, moet je eens kijken op onze website naar onze vacatures.
bekijk de vacatures

Gerelateerde nieuwsberichten

20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
04 juni 2024

Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’

In het afgelopen decennium is de overgang in gang gezet van de verzorgingsstaat naar de participatiemaatschappij. Dit heeft impact op schuldeisers en alle andere partijen die een rol hebben in het voorkomen en oplossen van schulden. Het vraagt zowel inzicht in de oorzaken van schuldenproblematiek als ideeën voor mogelijkheden om deze te voorkomen en op te lossen.

Lees meer over: Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’
30 mei 2024

Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen

Over 2 weken is de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen en bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Lees meer over: Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen
28 mei 2024

Agressie is soms een kans

Agressie komen we gelukkig weinig tegen in onze dagelijkse werkzaamheden. Afgezet tegen het aantal contactmomenten die we jaarlijks hebben met debiteurklanten is het aantal agressiemeldingen verwaarloosbaar. Om de kans op een agressie incident zo klein mogelijk te maken registreren we alle vormen van agressie en volgen we trainingen om een agressieve situatie te de-escaleren.

Lees meer over: Agressie is soms een kans
23 mei 2024

Leendert Klokkenburg (SZW) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over herziening stelsel civiele invordering

Over 3 weken organiseert Syncasso samen met Studiecentrum Kerckebosch het Jaarcongres Schuldenketen. De schuldenketen bestaat uit organisaties die gezamenlijk uitvoering geven aan het voorkomen van problematische schulden, aan verantwoord incasseren en aan het ondersteunen van mensen met problematische schulden.

Lees meer over: Leendert Klokkenburg (SZW) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over herziening stelsel civiele invordering
16 mei 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Chiel Faber, data-analist bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
15 mei 2024

Syncasso trapt Tour du Syncasso af!

Bij Syncasso hechten we veel waarde aan het welzijn van iedereen. Onze collega's stimuleren én motiveren mensen met betalingsachterstanden naar financieel gezond betaalgedrag. Naast financiële vitaliteit richten we ons ook op de vitaliteit van onze medewerkers. Vitaal sterke medewerkers zorgen voor het realiseren van onze missie: duurzaam incasseren. Maar vitaliteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Lees meer over: Syncasso trapt Tour du Syncasso af!
Feedback