Nieuws

Ruud Nikkelen | Klant team Corporate Arnhem

07 december 2018

Afsluiten is heel drastisch. Voor een klant die wil meedenken vinden we een oplossing.

Ruud Nikkelen | Klant team Corporate Arnhem

Ons team wordt Gas Licht gerechtelijk genoemd. Dat zegt precies wat we doen, omdat we gespecialiseerd zijn in de behandeling van energievorderingen. Daarin kun je onderscheid maken tussen ‘historische vorderingen’ waarvan de levering van energie al is beëindigd, maar nog niet alles is betaald. En actieve levering waarbij er nog steeds energie wordt geleverd terwijl er een betalingsachterstand is.

Dat zijn gecompliceerde zaken omdat door de levering de schuld steeds groter wordt naarmate de tijd doorgaat. Maar de energie afsluiten is heel drastisch en wij en onze opdrachtgevers willen dat het liefst voorkomen. Zeker bij een debiteurklant die wil meedenken over een oplossing. Dat kan bijvoorbeeld een betalingsregeling zijn. Of doorverwijzing naar schuldhulp. Zolang we maar de goede kant opgaan richting een oplossing.

Alle mogelijke moeite om in contact te komen

We sturen eerst allerlei brieven, e-mails en sms’jes waarin een betaallink zit. Proberen om telefonisch in contact te komen. Waarschuwen uitgebreid dat we een afsluiting aan de rechter moeten gaan vragen. We doen alle mogelijke moeite om in contact te komen. Maar helaas wordt er ondanks alle pogingen soms toch niet gereageerd door debiteur. Vooral in de zomermaanden komt dat vaker voor. Langer licht, geen verwarming nodig. Dat heeft er vast en zeker mee te maken dat debiteuren het risico nemen.

Afsluiten is een hele drastische maatregel

We bieden heel veel mogelijkheden om de weg naar een oplossing te kiezen. Maar helaas wordt die weg soms toch niet gevonden. Of niet gekozen. In die gevallen gaan we in overleg met onze opdrachtgever over tot afsluiting. Daarvoor plannen we samen een datum en gaan de deurwaarder en een monteur ernaar toe om de afsluiting te doen. Er wordt dan een kap over de meter geplaatst met een slot erop. Dan worden meteen de meterstanden opgenomen en de eindnota opgemaakt. Die kap wordt pas weer weggehaald als de hele achterstand is opgelost. Een hele drastische maatregel. Maar noodzakelijk om de betalingsproblemen niet nog groter te laten worden. Ons doel is om de vordering op te lossen. Daar steken we voor elk dossier de energie in die daarvoor nodig is. En in alle gevallen draait het om het contact van mens tot mens.

Sterk team met veel ervaring

We hebben een heel ervaren, sterk team voor deze zaken. Met veel kennis over deze specifieke vorderingen. Binnen het team hebben we een verdeling actieve levering en historische zaken. Elke ochtend nemen we samen de werkvoorraad door. Hoeveel post en email er behandeld moet worden. Wat er nog opgepakt moet worden van gisteren. Hoe de agenda ervoor staat. Dat werk verdelen we onder elkaar met behulp van een Kanban bord. Halverwege de dag checken we als team hoe we ervoor staan en we helpen elkaar als het nodig is om alles voor elkaar te krijgen.

Veel en goed contact met de deurwaarder

Voor de actieve leveringen hebben we veel contact met onze gerechtsdeurwaarders. Het stoffige beeld dat mensen nog van gerechtsdeurwaarders hebben klopt niet. Ze zijn juist heel benaderbaar voor overleg. Communicatie is heel belangrijk om samen een oplossing te vinden. We bellen de deurwaarder gerust onderweg tijdens de route voor een update over een dossier. Zodat de deurwaarder precies weet wat er speelt. Wij weten tenslotte precies waarvoor de gerechtsdeurwaarder aan de deur komt.

Eigen bedrijf binnen het bedrijf

We zorgen er samen voor dat alles draaiend blijft. Er is heel veel binding met de portefeuille. We hebben inzicht in alle cijfers over de portefeuille. Tot en met het aantal exploten dat onderweg is, is onze informatie helemaal up to date. Eigenlijk zijn we een klein bedrijfje binnen Syncasso.

Nieuwe collega’s

Onze Corporate portefeuille groeit. We zijn daarom op zoek naar nieuwe collega’s. Als je denkt dat je in ons team past, moet je eens kijken op onze website naar de vacature.
Vacature

Gerelateerde nieuwsberichten

09 juli 2024

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen

Samenwerking in de schulddienstverleningsketen is een voorwaarde om problematische schulden te voorkomen en op te lossen. Syncasso onderhoudt daarom via haar Social Responsibility Officer actief het contact met het schulddienstverleningsnetwerk om verbeteringskansen te signaleren en te realiseren.

Lees meer over: Samenwerking in de schulddienstverleningsketen
04 juli 2024

Mee met de gerechtsdeurwaarder

Regelmatig neem ik mensen mee op bij mijn huisbezoeken als gerechtsdeurwaarder. Zoals politici, pers en stakeholders om hen een realistisch beeld te geven van het werk van de gerechtsdeurwaarder en waar we in de praktijk mee te maken krijgen. Niet alleen de huisbezoeken zelf maar ook de vele stakeholders en de maatschappelijke aandacht voor schulden: hoe vinden we daar onze weg in?

Lees meer over: Mee met de gerechtsdeurwaarder
25 juni 2024

Lees mee met de verhalen van ons team

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Esther Verstraten, deurwaarder bij Syncasso.

Lees meer over: Lees mee met de verhalen van ons team
25 juni 2024

Syncasso Tour du Syncasso

Van 12 tot 14 juni hebben onze sportieve collega’s een mooie tocht van meer dan 500 km gemaakt langs al onze Syncasso-kantoren, allemaal voor het goede doel: de Hersenstichting. Op dag één trapten ze van Arnhem naar Utrecht, met een stevige portie wind door het Groene Hart naar Rotterdam, om te eindigen in het bruisende Amsterdam. Op dag twee trotseerden ze de polders richting Leeuwarden, gevolgd door een prachtige rit door natuurgebieden terug naar Arnhem.

Lees meer over: Syncasso Tour du Syncasso
20 juni 2024

Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres

Op donderdag 13 juni vond de derde editie van het Jaarcongres Schuldenketen plaats bij Villa Jongerius in Utrecht. Syncasso organiseerde samen met Kerckebosch Studiecentrum dit congres over de groeiende uitdagingen rondom financiële verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers.

Lees meer over: Terugblik 3e editie van het Schuldenketencongres
18 juni 2024

Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’

Op 10 juni waren we aanwezig bij de door Wijzer in geldzaken georganiseerde netwerkbijeenkomst ‘Geldlessen voor de toekomst’. Een waardevol evenement waar vooral docenten uit primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en partners uit de financiële sector bijeenkwamen ter bevordering van de financiële educatie in Nederland.

Lees meer over: Syncasso aanwezig bij Wijzer in geldzaken bijeenkomst: ‘Geldlessen voor de toekomst’
11 juni 2024

Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023

2023 was door economische en maatschappelijke onzekerheden een uitdagend jaar. Maar het bood ook kansen om te groeien en onze dienstverlening verder te verbeteren. We hebben in 2023 niet alleen onze bedrijfsdoelstellingen behaald, maar ook onze maatschappelijke betrokkenheid verder vergroot. Duurzame oplossingen, innovatie en de professionaliteit van ons team zorgden voor groei en een verdere versterking van onze marktpositie.

Lees meer over: Onze Cash- en Care-jaarverslagen 2023
04 juni 2024

Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’

In het afgelopen decennium is de overgang in gang gezet van de verzorgingsstaat naar de participatiemaatschappij. Dit heeft impact op schuldeisers en alle andere partijen die een rol hebben in het voorkomen en oplossen van schulden. Het vraagt zowel inzicht in de oorzaken van schuldenproblematiek als ideeën voor mogelijkheden om deze te voorkomen en op te lossen.

Lees meer over: Chi Lueng Chiu spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over ‘Homo Collaboratus’
30 mei 2024

Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen

Over 2 weken is de 3e editie van het Jaarcongres Schuldenketen en bespreken we samen hoe de schuldenketen een positieve bijdrage kan leveren in de steeds uitdagendere financiële verantwoordelijkheid die burgers dragen.

Lees meer over: Anna Custers (HVA) spreekt tijdens Jaarcongres Schuldenketen over financieel welzijn jongvolwassenen
Feedback