Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Op pad met gerechtsdeurwaarder Paul Otter

Op pad met gerechtsdeurwaarder Paul Otter

De deurwaarder, dat is toch de man die je meubels komt ophalen of je uit je woning zet? De deurwaarder heeft een achterhaald imago. In de praktijk neemt hij (of zij) nog maar zelden spullen mee en is het bezoek vaak het laatste zetje om iemand te laten betalen, áls er tenminste open wordt gedaan. Een dag op pad met gerechtsdeurwaarder Paul Otter van Syncasso.

Zo’n veertig ‘dossiers’ heeft Otter (55) vandaag mee. Voornamelijk adressen in Leeuwarden, Sneek en een paar in de Friese Wouden. De gerechtsdeurwaarder meldt het meteen maar even: beslag op goederen leggen Otter en zijn collega’s bijna nooit meer. ,,Tweedehands spullen leveren bijna niks op. En bovendien: zaken als een koelkast, tv en computer zijn tegenwoordig beslagvrij. Dat betekent dat wij ze niet mee mogen nemen omdat ze tot de eerste levensbehoeften horen.’’

Samen met zijn 52 collega’s in heel Nederland legt Otter zo’n 20.000 bezoeken per maand af; vanuit Leeuwarden gaan acht deurwaarders van Syncasso op pad. Slechts 4 op de 10 mensen doet open, is hun ervaring.

Dat niet iedereen zin heeft in zijn bezoek, merken we meteen in de Leeuwarder wijk Schieringen. Als Otter aanbelt bij een flatbewoner, zien we op één hoog een donker gordijn bewegen. Een hand verraadt de aanwezigheid van de bewoner, maar de deur blijft dicht. De envelop, met daarin een vordering van enkele duizenden euro’s, gaat in de brievenbus. En nu maar hopen dat de man contact opneemt met het kantoor.

Lees hier het hele artikel.