Nieuws

Ons Care-verslag over 2022 al gelezen?

09 mei 2023

 

Een aantal weken geleden publiceerden we ons jaarverslag over 2022 dat bestaat uit 2 afzonderlijke delen: het ‘cash-verslag’ en ‘care-verslag’. Hierdoor maken we concreet hoe de 2 onderdelen uit onze merkbelofte ‘We cash. We care.’ elkaar versterken.

In ons Care-verslag leest u over alle lopende en nieuwe care-initiatieven we in 2022 hebben ondernomen, gebundeld onder de acht normen van de Social Responsible Credit Management (SRCM) certificering.

Wetenschappelijk onderzoek, geregistreerde schuldregeling en meer…

In het afgelopen jaar startten we een groot wetenschappelijk onderzoek met ketenpartners en onderwijsinstellingen Rijksuniversiteit Groningen en Hogeschool Utrecht naar interventies om duurzaam betaalgedrag te motiveren. Ook is in een soortgelijke samenwerking het concept van de Geregistreerde Schuldregeling (GSR) ontwikkeld om de kosten van gerechtelijke incasso te beperken. Op basis daarvan is in 2022 een succesvolle motie ingediend, waarin de regering is gevraagd om het concept uit te werken. Syncasso heeft daarop een conceptwetsvoorstel geschreven dat begin 2023 is gereviewd door ketenpartners. Nieuwsgierig geworden naar deze en andere initiatieven? Lees erover via onderstaande button.

Care-verslag 2022
Feedback