Nieuws

Online Potjes-check via Geldfit

28 maart 2023

 

Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Met deze online tool weten huishoudens voor welke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen. Dat is nodig, want veel huishoudens maken nu (nog) geen gebruik van de voorzieningen die er zijn. In deze tool worden zowel landelijke als lokale voorzieningen worden gecheckt.

Op de website van Geldfit kan de Potjes-check worden gedaan. Het invullen van de Potjes-check duurt gemiddeld 15 minuten. Daarna ontvangt men een persoonlijk overzicht met potjes waar ze mogelijk recht op hebt. De initiatiefnemers hopen dat er daardoor meer mensen het geld krijgen waar ze recht op hebben.

Mensen weten vaak niet waar ze recht op hebben

In Nederland wordt over het algemeen te weinig gebruikgemaakt van inkomensverhogende voorzieningen. Zorg- en huurtoeslag zijn bekendere toeslagen, maar er zijn ook andere landelijke potjes en voorzieningen op gemeenteniveau. Het Jeugdsportfonds bijvoorbeeld (die helpt bij de contributie voor kinderen) of bijzondere bijstand bij de gemeente. Vaak weten mensen niet waar ze recht op hebben en hoe ze dat moeten aanvragen. De tool helpt daarbij.

Syncasso & Geldfit

Als partner van de Nederlandse Schuldhulproute wijzen we samen met de andere partners van NSR zoveel mogelijk mensen op Geldfit. De samenwerking tussen alle partners is daarbij belangrijk, want iedere partner bereikt zijn eigen doelgroep. Denk daarbij aan verzekeraars, banken, woningcorporaties, werkgevers en energieleveranciers.

De Online-Potjes-check brengen wij in de komende periode op verschillende manieren onder de aandacht: via onze website, onze uitgaande incassocommunicatie, via onze debiteurklantennieuwsbrieven én in al onze persoonlijke contacten.

Meer weten over de Online-Potjes-check? Kijk op de website van Geldfit.

Feedback