Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Online kostencalculator voor debiteurklanten

Online kostencalculator voor debiteurklanten

Jammer genoeg wachten veel debiteurklanten met reageren op onze pogingen om met ze in contact te komen om een oplossing voor het betalingsprobleem te vinden. Dat is een reflex die behoorlijk nadelig voor ze uitpakt, omdat de kosten ondertussen oplopen. Debiteurklanten weten dat niet, of realiseren zich dat onvoldoende. Daarom hebben we een online kostencalculator op onze website gezet, die de financiële consequenties van afwachten per verschuldigde hoofdsom duidelijk maakt. Simpelweg door de hoofdsom in te vullen, zie je per stap in het incassoproces wat daar de financiële consequentie van is. Ook in het geval het een gerechtelijke incassoprocedure wordt.

Er zijn online veel incassokostencalculators te vinden, maar die beperken zich in de meeste gevallen tot de minnelijke incassokosten. Wij gaan letterlijk een stap verder en voegen ook een specificatie van de berekening toe. We hopen hiermee debiteurklanten te stimuleren om sneller contact met ons op te nemen.

Onze rekentool rekent met een vast rentebedrag. Voor de gerechtelijke kosten gaan we uit van een kantonprocedure met de nieuwe BTAG-tarieven en griffierechten per 1 januari 2017. WCK zaken vallen hier buiten. We hebben er daarom bijgezet dat het een indicatie geeft van de kostenontwikkeling. Maar het is wel een behoorlijke betrouwbare indicatie in verreweg de meeste incassozaken.

De kostencalculator is te vinden in het menu onder ‘debiteurklanten’ van onze website.
Klik HIER om de kostencalculator direct te bekijken.