Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Online kostencalculator met nieuwe BTAG-tarieven 2019

Online kostencalculator voor debiteurklanten aangepast met nieuwe BTAG-tarieven 2019

Helaas wachten veel debiteurklanten met reageren om een oplossing voor het betalingsprobleem te vinden. Dat is een reflex die nadelig uitpakt, omdat de kosten ondertussen oplopen. Debiteurklanten weten dat niet, of realiseren zich dat onvoldoende. Daarom bieden we een online kostencalculator op onze website aan, die de financiƫle consequenties van afwachten per verschuldigde hoofdsom duidelijk maakt. Door de verschuldigde hoofdsom in te vullen, wordt per stap in het incassoproces berekend wat daar de financiƫle consequentie van is.

Er zijn online meer incassokostencalculators te vinden, maar die beperken zich veelal tot de minnelijke incassokosten. Wij voegen ook een specificatie van de berekening van de gerechtelijke kosten toe. We hopen hiermee debiteurklanten te stimuleren om sneller contact met ons op te nemen.

Nieuwe BTAG-tarieven

Voor de gerechtelijke kosten gaan we uit van een kantonprocedure waarvoor de BTAG-tarieven en griffierechten per 1 januari 2019 van toepassing zijn. WCK zaken* vallen hier buiten. Bekijk hier de nieuwe BTAG-tarieven. Klik HIER om de kostencalculator direct te bekijken.

*Per 1 januari 2017 zijn de bepalingen van consumentenkrediet, koop op afbetaling, huurkoop en huurkoop van onroerend zaken, gemoderniseerd in een aanvulling van Boek 7 BW opgenomen.