Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Negen op tien bedrijven geconfronteerd met wanbetalers

Negen op tien bedrijven geconfronteerd met wanbetalers

Negen op de tien Nederlandse bedrijven zagen zich in 2015 geconfronteerd met betalingsachterstanden van zakelijke klanten.

Het aantal late betaling van facturen is in 2015 met 7,5 procent gedaald. Betalingsachterstanden komen net zo vaak voor bij binnen- als bij buitenlandse klanten, zo blijkt donderdag uit een rapport over West-Europa van kredietverzekeraar Atradius. Hierin is de betalingsmoraal van drieduizend bedrijven in dertien landen bekeken.

Een vijfde van de ondernemingen moest door te laat betaalde facturen zijn eigen betalingen aan leveranciers uitstellen. Bijna een derde van de waarde van zakelijke facturen wordt te laat voldaan.

Gemiddeld stonden facturen in Nederland vorig jaar 42 dagen open, vijf dagen langer dan in 2014. Achterstallige facturen worden gemiddeld twee weken na de vervaldatum betaald.

Efficiƫnter

Nederland presteert beter dan andere Europese landen, waar facturen door de bank genomen 42 dagen uitstaan en de gemiddelde betalingstermijn drie weken bedraagt. Volgens Atradius wijst dit erop dat Nederlandse bedrijven efficiĆ«nter omspringen met het innen van lang openstaande rekeningen. Lees meer…