Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Meedoen & Schuldenvrij Samenwerking zorgverzekerings-
vorderingen

Meedoen & Schuldenvrij
Samenwerking zorgverzekeringsvorderingen

Rechtbank Midden Nederland behandelt veel juridische procedures over onbetaalde zorgverzekeringspremies. Vermoedelijk vormen die vorderingen het topje van de ijsberg van de schuldenproblematiek en zijn er veel meer schulden in combinatie met persoonlijke problemen. Een vonnis lost die problemen niet op. Terwijl het risico bestaat dat de problemen toenemen door de kosten van de procedure.

Samenwerking met deurwaarders en opdrachtgevers

Daarom organiseert de rechtbank Midden-Nederland speciale zittingen waarvoor naast de schuldenaar ook de schuldhulpverlening, de betrokken deurwaarder en de opdrachtgever/schuldeiser zijn betrokken om samen te werken aan een oplossing voor het betalingsprobleem in de vorm van een betalingsregeling.

Deurwaarders kunnen in Utrecht sneller doorverwijzen naar schuldhulp

De schuldhulpverlening van de Gemeente Utrecht is ook betrokken bij dit initiatief. Er wordt gewerkt aan een speciale deurwaarderslijn waarmee de deurwaarder schuldhulpverleningsvragen rechtstreeks kan aanmelden bij de Gemeente Utrecht. Voorlopig wordt nog via de buurtteams doorverwezen door de gerechtsdeurwaarders.

Syncasso behandelt veel zorgverzekeringsvorderingen voor haar opdrachtgevers en werkt samen met de betrokken zorgverzekeraars actief mee aan deze experimentele zittingen. De eerste resultaten zijn positief. Persoonlijke aanwezigheid van de schuldenaar vormt nog wel een uitdaging.
Zorgverzekeringsvorderingen