Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Mathijs Bouman, econoom en journalist gastspreker

Mathijs Bouman, econoom en journalist gastspreker

Syncasso Relatiedag op 19 september a.s.

De Ombudsman publiceerde begin dit jaar ‘Behoorlijk invorderen vanuit burgerperspectief’ met een bijpassend ‘behoorlijkheidskader’. Staatssecretaris Van Ark maakt zich sterk voor spoedmaatregelen om haar actieplan Brede Schuldenaanpak van de grond te krijgen. De Raad voor de Rechtspraak publiceerde in februari een visiedocument Schuldenproblematiek en rechtspraak. De KBvG introduceerde recent de eerste versie van Schuldenwijzer.nl.

Samengevat is er veel aandacht voor (het voorkomen van) de Social Impact van creditmanagement.

We cash. We care. Per saldo beter.

We zijn er trots op dat onze opdrachtgevers voor Syncasso gekozen hebben en het belangrijk vinden dat de cash niet ten koste gaat van de care. Een passende oplossing voor het betalingsprobleem, tot stand gekomen in een constructieve, respectvolle dialoog, draagt bij aan de positieve ervaring van de debiteurklant over de klantreis met onze opdrachtgever.

Zou je daarom kunnen stellen dat het combineren van cash én care vanuit economisch perspectief per saldo betere resultaten oplevert

Mathijs Bouman

Mathijs Bouman gaat daarover met ons in gesprek. Daarbij kiest hij een (macro)economisch perspectief om in zijn presentatie te laten zien dat het bij (bekende) organisaties niet alleen meer om aandeelhouderswaarde (cash) draait. Aandacht (care) voor de omgeving van de organisatie, intern en extern, speelt minstens zo’n belangrijke rol en levert verrassend goede (bedrijfs)resultaten op.

Ook de gezaghebbende rankings van succesvolle bedrijven in de financieel-economische pers worden niet meer samengesteld op basis van alleen aandeelhouderswaarde, maar kijken breder naar de maatschappelijke- en sociale waarden van de organisaties. Inclusief kapitalisme wordt het genoemd door 181 bestuursvoorzitters van de Business Roundtable, de machtigste lobbyclub van het Amerikaanse bedrijfsleven.

Vanuit dat perspectief zijn Social Impact en Creditmanagement aan elkaar gelinkt. Je kunt in creditmanagement niet volstaan met een focus op het financiele incassoresultaat, zonder daarbij de omstandigheden van de debiteurklant te betrekken. We cash. We care.

Relatiedag 19 september

Bent u er ook bij op donderdag 19 september vanaf 12.00 uur? Een collega meenemen mag natuurlijk ook. Meld u nu aan via de onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden