Nieuws

Lees mee met de verhalen van ons team

06 maart 2024

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Rilana Rietdijk, HR adviseur bij Syncasso.

Ik ben Rilana Rietdijk, 43 jaar en woon in Sliedrecht. 13 jaar terug ben ik bij Syncasso begonnen als huurincasso-medewerker en doorgegroeid naar teamleider. En nu, na een studie, HBO Human Resourcemanagement vervul ik met veel plezier mijn rol als HR adviseur.

Hoe ben je in de deurwaarderswereld terechtgekomen?

Voordat ik in de deurwaarderswereld kwam, werkte ik in de paarden. Ik reed wedstrijden op vrij hoog niveau en ik gaf les op de manege. In 2004 heb ik een ongeluk gekregen, een trap van een paard tegen mijn hoofd. Daardoor kon ik zwaar fysiek werk niet meer doen. Ik had een whiplash en daar heb ik helaas nog steeds last van. Toen ben ik op zoek gegaan naar iets anders, naar werk wat ik wél kon doen. Zo ben ik bij een deurwaarderskantoor terecht gekomen.

Je werkt nu als HR adviseur, kun je vertellen hoe een werkdag er voor jou uitziet?

Dat is heel erg divers, we doen zoveel verschillende dingen! Een belangrijk aspect is werving en selectie. Dat is best een uitdaging in onze branche. Niet iedereen is bekend met het veelzijdige incasso- en deurwaardersvak. Daar komt veel meer bij kijken dan alleen de bezoeken aan de deur. Denk aan data analyse, specialistische incassokennis, implementeren van wet- en regelgeving en klantcontact via telefoon of chat. Op verschillende vlakken kan je je bij ons ontwikkelen en dat ook nog eens binnen een bedrijf met aandacht voor de mens!

Maar daarnaast ook de salarisadministratie en meedenken met de leidinggevenden over individuele casussen zoals bij langdurig verzuim. Hoe kunnen wij helpen om iemand weer duurzaam aan het werk te krijgen? Ook vind ik het uitdagend om mee te denken over het strategisch HR-beleid van Syncasso. Bijvoorbeeld wat er nodig is om collega’s te blijven binden en boeien. Maar ook de oriëntatie naar een nieuwe arbodienst. Van selectie, tot gesprekken met onze OR en uiteindelijk een keuze te maken die het beste bij Syncasso past.

Wat maakt Werken bij Syncasso zo leuk voor jou?

Vanaf moment 1 dat ik bij Syncasso werk, heb ik mij heel erg gewaardeerd gevoeld. Ik ben niet een persoon die snel zegt van ‘oh, kijk mij eens wat ik kan’, toch hebben mijn leidinggevenden altijd gezien dat ik meer in mijn mars had. Er is veel ruimte en hulp geboden voor mijn individuele ontwikkeling. En ook het meedenken over hoe ik in de organisatie het beste tot mijn recht kom. Dat is voor mij heel belangrijk. Daarnaast de vrijheid die je krijgt. Daarbij is onze bedrijfscultuur open en eerlijk. Op het moment dat er iets niet goed gaat of beter kan, dan wordt dat op een positieve manier teruggegeven. Zonder dat we er omheen draaien. En natuurlijk de collega’s! Die zijn hartstikke leuk en gezellig!

Rilana bedankt voor dit interview. Een volgende keer krijgt u een inkijk in het persoonlijke verhaal van een van onze andere Syncasso collega’s. Enthousiast geworden over werken bij Syncasso? Kijk dan eens op onze website voor meer informatie en vacatures.

Feedback