Nieuws

Lees mee met de verhalen van ons team

16 mei 2024

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Chiel Faber, data-analist bij Syncasso.

Syncasso streeft voortdurend naar verbetering en innovatie. Een van de teams die zich daarmee bezighoudt is Business Control. Dit is een team van data-analisten en datawetenschappers die inzichten creëren door middel van rapportages, voorspelmodellen ontwikkelen en analyses verzorgen. Daarmee kunnen we steeds betere incassowaarden leveren voor onze opdrachtgevers en debiteurklanten. Chiel is als data-analist een belangrijke speler in dit team.

‘Ik ben in 2016 bij Syncasso begonnen als incassomedewerker. Op een gegeven moment was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen een vacature ontstond voor junior data-analist dacht ik, dat is wat voor mij. In een tijdsbestek van anderhalf jaar heb ik mij, met onder andere hulp van mijn collega’s, kunnen ontwikkelen tot volledig data-analist. Die rol vervul ik nu al 5 jaar met veel plezier.’

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

Een gemiddelde dag begint met het checken van het dashboard in Topdesk. Dit is een systeem waarin alle verzoeken uit de organisatie worden gezet. Dat kan gaan om KPI-rapportages voor onze opdrachtgevers tot rapporten die inzicht geven in de effectiviteit van het incassoproces. Voor de afstemming van de werkzaamheden heb ik dagelijks contact met mijn collega data-analisten. Verder analyseer ik veel data om waardevolle inzichten te verzamelen voor zowel onze opdrachtgevers als intern. We werken daarnaast continue aan het optimaliseren van onze datakwaliteit. Dat doen we door middel van interactieve monitoringsrapporten die de datakwaliteit en onze processen controleren. Bij afwijkingen ontvangen we een alert. Op die manier kunnen we direct bijsturen.

Ook ben ik onderdeel van een data-analytics project dat de hele BI (business intelligence) omgeving naar de meest moderne standaard van Microsoft brengt. Een mooie ontwikkeling. Alle programma’s zijn hiermee aangesloten op onze BI-omgeving. Data wordt near- of realtime verwerkt. Bepaalde acties vanuit de klantenteam zijn direct zichtbaar in de rapportage. Daardoor kan ons management op basis van de meest actuele data nog efficiënter beslissingen nemen. Heel interessant en leuk om aan mee te werken!

Wat kan je van jezelf kwijt in je job?

Heel veel! Mijn energie, het is mijn passie. Toen ik startte als data-analist wist ik niet dat ik dit werkveld zo leuk zou vinden. In mijn vrije tijd besteed ik dan ook veel tijd op het Fabric community forum (voorheen Power BI community forum). Ik help andere gebruikers met mijn kennis en ervaring door hun vragen te beantwoorden. Mijn bijdrage is door Microsoft erkend. Op uitnodiging van het Microsoft Elite Influencers team maak ik nu deel uit van de internationale superuser groep van zo’n 150 mensen. Daar ben ik best trots op! Daarnaast krijg ik binnen Syncasso de mogelijkheid om mij voortdurend te blijven ontwikkelen, onder andere door het volgen van cursussen en trainingen. Het is mooi dat ik met mijn kennis een waardevolle bijdrage kan geven aan de groei en innovatie van Syncasso.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik zit heel erg op mijn plek. Met het data-analytics project lopen we echt voorop. Syncasso kan alle ontwikkelingen die Microsoft uitbrengt gelijk toepassen. Ik ben trots dat we de ontwikkelingen op de voet volgen en continu onderzoek doen naar toepassingsmogelijkheden.

Chiel bedankt voor dit interview. Enthousiast geworden over werken bij Syncasso? Kijk op onze website voor meer informatie en vacatures.

Feedback