Nieuws

Lees mee met de verhalen van ons team

05 april 2024

In deze serie leert u de mensen achter Syncasso kennen. Met deze keer Afzal Basnoe, Incassomedewerker bij Syncasso.

Mijn naam is Afzal, 34 jaar en ik werk nu bijna anderhalf jaar weer opnieuw bij Syncasso. Van 2015 tot eind 2022 ben ik er tussenuit geweest. In die periode heb ik in het buitenland gestudeerd voor Imam. Eerst in India en daarna in Egypte.

Na mijn terugkomst in Nederland ben ik op zoek gegaan naar een baan. Omdat het werk in de incassobranche uitdagend is, wilde ik er graag naar terug. Via een oud collega kwam ik weer in contact met Syncasso. Met hem had ik eerder samengewerkt en had veel van hem geleerd. Na een vernieuwde kennismaking en een goed gesprek met HR, was ik weer terug! Veel oude gezichten, maar ook veel nieuwe gezichten. Nu ben ik werkzaam in een team dat pensioenvorderingen behandelt.

Wat spreekt je zo aan bij Syncasso dat je terug bent gekomen?

Het waren twee dingen die mij gedreven hebben terug te komen. Ten eerste was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast heb ik voorheen heel fijn gewerkt bij Syncasso. Dat zit met name in de manier van werken. De sfeer tussen de collega’s onderling is goed en ik kan hier het beste uit mijzelf halen. Het is heel prettig om te ervaren dat je potentie wordt gezien en er zichtbaar aandacht is voor je professionele ontwikkeling.

Er wordt daarnaast ruimte geven om werk en privé goed te kunnen combineren. Syncasso heeft mij altijd gesteund, ook toen het privé even niet zo lekker ging. Het heeft mij bevestigd dat ik een goede keuze heb gemaakt om terug te komen.

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

Bij de behandeling van pensioenvorderingen hebben we met name te maken met ondernemers. Omdat we voor veel verschillende pensioenfondsen werken, zijn deze van een divers karakter. Denk daarbij aan het MKB tot corporate bedrijven, in veel verschillende branches. In deze portefeuille is doortastendheid en het snel in contact komen ontzettend belangrijk. Gecombineerd met vaak hogere vorderingen maakt dat dit een dynamische portefeuille is. Een groot gedeelte van mijn dag bestaat uit het contact met debiteurklanten, om afspraken te maken over het duurzaam oplossen van de betalingsachterstand. Het is belangrijk dat de achterstand niet verder oploopt, en dat de lopende premies bij het pensioenfonds worden betaald. Dit nemen we altijd mee in onze communicatie en contacten. Ook heb ik veel contact met onze opdrachtgevers om de het proces met elkaar af te stemmen. Het komt regelmatig voor dat een werkgever geen of niet voldoende gegevens aanlevert. Ons doel is om die ontbrekende gegevens te achterhalen. Daarmee kan het pensioenfonds de juiste pensioenpremie berekenen. Tijdens een werkdag spreek ik zo diverse mensen. Dit maakt het heel afwisselend.

Afzal bedankt voor dit interview. Enthousiast geworden over werken bij Syncasso? Kijk op onze website voor meer informatie en vacatures.

Feedback