Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Meer grote bedrijven sluiten zich aan bij initiatief snelle betaling mkb

Meer grote bedrijven sluiten zich aan bij initiatief snelle betaling mkb

Het aantal bedrijven dat afspreekt hun kleinste leveranciers voortaan binnen dertig dagen te gaan betalen, loopt verder op.

Rabobank, pensioenbelegger PGGM, Schiphol en het Havenbedrijf Amsterdam hebben zich bij het initiatief Betaalme.nu aangesloten, werd dinsdag bekendgemaakt.

Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina waren in november vorig jaar de eerste bedrijven die met de toezegging naar buiten traden.

Later sloten KPN, NS en TomTom zich bij het initiatief aan. Het streven is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de duizend grootste ondernemingen meedoet en de kortere betalingstermijn in de eigen voorwaarden opneemt.

Mkb-bedrijven moeten nu vaak lang wachten op hun centen voor geleverde goederen en diensten. Daardoor kunnen deze leveranciers in grote problemen komen.

Betaalme.nu moet het mogelijk maken dat minstens een kwart van de mkb-bedrijven in Nederland het geld van facturen sneller binnenkrijgt.

Manifest

Bedrijven die zich aansluiten bij het initiatief stellen een eigen manifest op waarin staat wat ze doen om ervoor te zorgen dat leveranciers hun geld sneller binnen hebben. Lees meer…