Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Telefoonnummer voor mensen met geldzorgen

Syncasso ondersteunt gratis telefoonnummer voor mensen met geldzorgen

Het gratis telefoonnummer 0800-8115 van de Nederlandse Schuldhulp Route is vanaf vandaag landelijk bereikbaar voor mensen met geldzorgen. Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun geldzorgen. Medewerkers van 0800-8115 brengen deze mensen in contact met lokale hulp. Het nummer is gratis en anoniem te bellen.

Afgelopen zomer is het nummer 0800-8115 uitgebreid getest in Den Haag, Deventer en Zwolle. De Nederlandse schuldhulp Route merkte toen dat mensen met geldzorgen niet weten wat voor hulp er mogelijk is. Er zijn vaak verschillende mogelijkheden voor het oplossen van schulden. Denk aan hulp van vrijwilligersorganisaties, online tools, betalingsregelingen bij de bank of gemeentelijke schuldhulpverlening. Ook merkte de NSR dat mensen bemoediging nodig hebben om een eerste stap te durven zetten.

Doorverbinding met lokale hulp

De NSR wil met het telefoonnummer 0800-8115 mensen met geldzorgen op een persoonlijke en passende manier helpen en bemoedigen om een stap te zetten naar hulp. Als het nodig is, worden de mensen direct doorverbonden naar een lokale schuldhulpverlener.

Syncasso maakt 0800-8115 bekend bij haar debiteurklanten

In onze komende debiteurennieuwsbrief zullen we 0800-8115 onder de aandacht brengen. Onze medewerkers aan de telefoon gaan ernaar verwijzen en op www.syncasso.nl/hulp waar we debiteurklanten helpen om hulp te zoeken, krijgt het telefoonnummer ook een prominente plek. De posters die 0800-8115 heeft ontwikkeld krijgen een goed zichtbare plek in onze balieruimtes, waar we onze debiteurklanten ontvangen.

Syncasso partner van Nederlandse Schuldhulproute

De Nederlandse Schuldhulproute werkt aan een Nederland zonder schuldzorgen. Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun geldzorgen. Daarom werkt de NSR samen met gemeenten, bedrijven en schuldhulporganisaties aan één centrale schuldhulproute. Deze route verwijst naar gepaste hulp bij beginnende geldzorgen, maar ook bij diepe schulden. Via Geldfit.nl kunnen mensen een test doen om te kijken hoe ze er financieel voor staan. Als mensen liever de telefoon pakken, kunnen ze bellen naar 0800-8115.