Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Een gerechtsdeurwaarder kan zich altijd legitimeren

Een gerechtsdeurwaarder kan zich altijd legitimeren

Het komt een enkele keer voor dat we van debiteurklanten horen dat er iemand aan de deur is geweest die zegt dat hij van Syncasso komt om een vordering te incasseren.

Maar dat in werkelijkheid niet is. Een deurwaarder kun je niet herkennen aan de kleding. Daarom moet hij/zij zich altijd kunnen legitimeren. Daarom kun je de gerechtsdeurwaarder gerust om een legitimatie vragen om er zeker van te zijn dat je met een echte gerechtsdeurwaarder te maken hebt.

Controleer de deurwaarder – doe de check

Iedere gerechtsdeurwaarder staat geregistreerd in een register. Je kunt dus gemakkelijk controleren of je met een echte deurwaarder of met een oplichter te maken hebt. Dit kun je doen door naar de site www.registergerechtsdeurwaarders.nl te gaan en daar de gegevens van de deurwaarder in te vullen. Je ziet dan meteen of de deurwaarder geregistreerd staat.

Deel nooit je pincode, ook niet met de deurwaarder

Deel nooit je pincode met een derde. Ook niet met een deurwaarder van Syncasso. Deurwaarders maken altijd gebruik van speciale derdengelden bankrekeningen.

Een bankrekeningen op naam van een persoon of personen kan daarom nooit van een Gerechtsdeurwaarder zijn. Controleer dat, voor je de betaling doet.

Als je een deurwaarder op bezoek krijgen, zorg er dan voor dat je zeker weet met wie je in gesprek bent.