Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Gerechtelijke incasso. Waarom is dat zo duur?

Gerechtelijke incasso. Waarom is dat zo duur?

Gerechtelijke incasso is heel duur. Dat vinden wij zelf ook. Maar die kosten zijn allemaal wettelijk vastgesteld en daar mag niet van worden afgeweken. De tarieven voor de ‘ambtshandelingen’ van de deurwaarder kun je controleren via de website van de Overheid. Voor elke handeling is een vaste prijs bepaalt. Hoe meer handelingen, hoe meer kosten. Snel reageren loont altijd de moeite!

Naast de kosten van de deurwaarder, komen daar de kosten van de rechtszaak bovenop. Het zgn. griffierecht hakt er behoorlijk in bijvoorbeeld.  Voor een vordering van meer dan € 500 is dat alleen al € 486,- !

Met de calculator op onze website kun je zelf zien wat dat stap voor stap extra kost. Hoe langer, hoe duurder.

Hoe kun je die kosten voorkomen? Door te betalen, ineens of in termijnen. Of door Syncasso te laten weten dat je dat echt niet kunt. Dat moeten we natuurlijk goed controleren. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op. Dat gaat het beste via het contactformulier, maar bellen kan natuurlijk ook met 0888 – 444 222. Hou er wel rekening mee dat het druk kan zijn en je even moet wachten voor we u kunnen helpen.