Nieuws

Deurwaarders als gastdocent voor de klas

12 december 2023

 

Jongeren blijken vaak snel in de schulden te komen. Schulden die problematisch kunnen worden. Niet iedere jongere is zich bewust van de financiële consequenties bij het aangaan van kredieten en bij het kopen op afbetaling. Ze hebben niet altijd een goed financieel bewustzijn.

Ook binnen Syncasso zien we schulden bij de jongeren toenemen. We spelen graag een actieve rol in bewustwording bij jongeren om schulden in de toekomst te voorkomen. Dit past goed bij onze ‘We care’ gedachte. Regelmatig verzorgen Wikje en Paul van Syncasso gastlessen van Stichting Leven en Financiën (LEF). LEF staat voor Leven En Financiën.

De gastlessen bestaat uit drie modules en zijn gericht op de preventie van schulden. Het is interactief en afgestemd op studenten (meestal tussen de 18-24 jaar). De training bestaat uit voorbeelden uit de praktijken en daarnaast uit veel quizvragen. Naast kennis overdracht, is het doel van deze trainingen om het gesprek op gang te brengen tussen de studenten onderling. Zo worden ze aangezet om zelf na te denken over wat mogelijk is en wat ze eigenlijk willen.

 

Feedback