Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Het Corona-virus en de balans tussen Cash & Care

Het Corona-virus en de balans tussen
Cash & Care

Het Corona-virus kan naast gezondheidsproblemen ook zorgen voor financiële problemen. De overheid doet er alles aan om deze financiële gevolgen zo veel mogelijk te beperken. We gaan hoe dan ook geconfronteerd worden met debiteurklanten die getroffen worden door het Coronavirus en de gevolgen hiervan. Tegelijkertijd zijn er mensen en bedrijven die wachten op hun geld. Hoe bewaken we de balans tussen cash en care?

Extra care

Vanuit onze Care gedachte houden wij vanzelfsprekend rekening met deze bijzondere situatie. We hebben hiervoor op onze website een aparte webpagina www.syncasso.nl/corona ingericht. Ook in onze maandelijkse debiteurennieuwsbrief hebben we deze webpagina onder de aandacht gebracht bij debiteurklanten. Ons team is in een hele korte periode geïnformeerd en opgeleid hoe om te gaan met deze situatie. Debiteurklanten wijzen we actief op de verschillende manieren om hulp te krijgen om geldproblemen op te lossen (www.syncasso.nl/hulp). Ook helpen we ondernemers die financieel getroffen zijn door het Coronavirus door ze te wijzen op het pakket aan noodmaatregelen die de overheid heeft getroffen om ondernemers zoveel mogelijk door deze crisis heen te helpen.

We zetten sterk in op minnelijke interventies, zoals persoonlijk telefonisch contact. Ons contact center (volledig via thuiswerkplekken georganiseerd) is uitgebreid om iedereen goed te woord te kunnen staan om naast betaalafspraken te maken ook een luisterend oor te bieden. We maken betaalafspraken die passen bij de persoonlijke situatie van de debiteurklant.

Ambtelijke werkzaamheden

Vanuit onze betrokkenheid in onze beroepsgroep de KBvG houden we de ontwikkelingen nauw in de gaten. Er wordt vanuit het juridische domein ons geadviseerd om de werkprocessen, weliswaar met aanpassingen, zoveel mogelijk door te laten lopen en ervoor te zorgen dat het recht in Nederland in deze bijzondere periode blijft functioneren. Waarbij we uiteraard zoveel mogelijk rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van de debiteurklant en we kostenverhogende handelingen zo veel mogelijk voorkomen.

Laten we deze periode extra goed voor elkaar zorgen!